VPN shield with a thumbs up next to a woman looking happy
Klikk her for en oppsummering av fordelene med en VPN
Hva er fordelene med en VPN?

Det er mange fordeler med å bruke en VPN. Vi har oppsummert de viktigste fordelene i punktene nedenfor:

  1. Du kan skjule IP-adressen din for å bli mer anonym og omgå geo blokkeringer slik at du får tilgang til mer innhold på nettet.
  2. Datatrafikken din er kryptert, noe som lar deg trygt koble til offentlige Wi-Fi-hotspots.
  3. Du kan laste ned filer sikrere og privat.
  4. Du kan omgå statlige blokkerte nettsteder.
  5. Du kan til og med spare penger på nettet ved å få billigere tilbud i andre regioner.
  6. Nettspill forbedres gjennom utvidet tilgang og økt beskyttelse.
  7. Det er mindre sannsynlig at Internett-struping fra Internett-leverandøren din oppstår.
  8. Med en betalt VPN-tjeneste kan du bruke flere servere på flere enheter med bare én konto.
  9. Du kan få anonym og trygg tilgang til Tor-nettverket.
  10. Du får ekstra beskyttelse mot annonsesporere og phishing-angrep.

Høres tiltalende ut, ikke sant? Les hele artikkelen for mer informasjon.

Hvis du ser etter fordelene med en VPN, har du kommet til rett sted. Men først, la oss svare på spørsmålet om hvorfor du bør bruke en VPN. Hvis statistikk over nettsikkerhet er noe å gå etter, bør vi alle være bekymret for farene som internett utgjør. I 2020 så vi rekord brytende datatap på grunn av cyber sikkerhetsbrudd, pluss enorme cyberangrep mot selskaper, offentlige etater og infrastruktur.

Selv om det er en fantastisk ressurs, er internett fulle av skadelig programvare, informasjonskapsler, hackere, statlig sensur og nettkriminalitet på høyt nivå. Gitt trendene ovenfor, er nå et bedre tidspunkt enn noen gang for å stille deg selv spørsmålet: hvordan kan jeg beskytte meg selv på nettet?

Vel, VPN-er tilbyr en flott løsning for å løse eller forbedre flere trusler du kan støte på nettet. Enten du er bekymret for sikkerheten og personvernet ditt på nettet, eller bare vil ha mer frihet på nettet, kan du dra nytte av en VPN. Denne artikkelen tar deg gjennom fordelene med en kvalitets VPN-tjeneste.

Hva kan VPN-er gjøre? En oppsummering av fordelene med en VPN

Vi ønsker å fjerne ideen om at VPN-er er usikre eller ikke verdt å bruke. Bare gjør et enkelt Google-søk, og du vil se vanlige søk som «er VPN-er trygge» og «er VPN-er dårlige.» Så lenge du holder deg til en pålitelig VPN-tjeneste, er VPN-er ikke bare trygge, men vil til og med øke din personlige sikkerhet på nettet. Les videre for å finne ut mer om fordelene.

1. Skjul din IP-adresse og omgå geo blokkeringer

Bypassing censorship with a VPN

En av de største fordelene med en VPN er at den endrer IP-adressen din. Dette er et nummer som automatisk blir tildelt nettverket ditt og fungerer på samme måte som en hjemmeadresse. Fordi nettsteder og myndigheter kan se posisjonen din fra IP-adressen din, kan det hende du ikke får tilgang til enkelte blokkerte sider på grunn av geografiske begrensninger (geo blokkeringer).

Men med en VPN som ExpressVPN eller NordVPN, kan du omgå disse geo blokkene. Når du kobler til en VPN-server i et annet land, vil du bli tildelt en IP-adresse fra det landet i stedet. I hovedsak skjuler du din egen IP-adresse og erstatter den med en ny.

Tildekket av din nye internasjonale identitet, vil du kunne surfe på utenlandske nettsteder som om du selv var en lokal innbygger. Du vil også unngå å etterlate et fotavtrykk som kan kobles direkte tilbake til din virkelige identitet. Den nye IP-adressen din er imidlertid ikke et usynlighetsteppe. Selv om du vil kunne surfe med mer anonymitet, bør du alltid unngå å besøke nettsteder som bryter med loven.

2. Krypter datatrafikken din

En VPN krypterer datatrafikken din. Dette forhindrer hackere og andre ondsinnede parter i å få tak i viktige data som konto legitimasjon og finansiell informasjon. Dessuten vil du være mye tryggere når du logger på din lokale Starbucks.

Dette er viktig, fordi det er mange risikoer ved å bruke offentlig Wi-Fi uten noen sikkerhets målinger på plass. Enten du er en selvstendig næringsdrivende eller bare liker å surfe på et offentlig sted, anbefaler vi alltid å bruke en VPN når du bruker offentlige internett hotspots.

3. Last ned filer trygt og anonymt

The advantages of a VPN when downloading from the internetFordi IP-adressen din er skjult og tilkoblingen din kryptert, vil tredjeparter ikke lenger kunne finne ut hva du gjør på nettet, og heller ikke hvem du er. De kan ikke lese det som lastes ned gjennom den sikre VPN-tilkoblingen. For de som jobber hjemmefra og håndterer sensitiv bedriftsinformasjon, er dette en spesielt nyttig fordel. Personvern og anonymitet er garantert, eller i det minste kraftig forbedret.

Men selv med en VPN er det viktig å huske de gylne reglene for bruk av internett. Ikke last ned noe du vanligvis ikke ville lastet ned. Dette betyr ingen klikking på mistenkelige e-postkoblinger eller vedlegg og ingen nedlasting av .exe (kjørbare filer) fra upålitelige nettsteder.

4. Omgå statlig sensur

I land der myndighetene kontrollerer og regulerer internett, som Kina, Iran eller Eritrea, er ikke alle nettsteder tilgjengelige. Dette er vanlig i totalitære regimer som kan begrense hvilken informasjon som kan spres av media. Dette er også grunnen til at visse varslere velger å publisere eller dele privat informasjon på det mørke nettet . Denne typen sensur kan omgås, som alle andre geografiske begrensninger, ved å bruke en VPN. Dette gjør VPN-er til et viktig verktøy i kampen for pressefrihet.

5. Spar penger på nettet

Å spare penger på nettet er en av de mindre kjente fordelene med en VPN. Prisene for å handle på nettet kan noen ganger variere basert på landet du besøker fra. For eksempel kan handle på nettet fra en engelsk IP-adresse koste deg mer enn noen som bruker en indisk IP-adresse.

En VPN-tilkobling lar deg koble til VPN-servere fra hele verden. Siden du kan maskere deg som innbygger i stort sett et hvilket som helst land over hele verden, lar denne da tjene på de beste internasjonale priser. I mange tilfeller lar den deg til og med få de samme flyreisene til en lavere pris. Hvis du vil prøve dette, kan du bruke en av våre topp 5 VPN-leverandører.

View the Best VPN Providers

6. Forbedre nettspill med bedre tilgang og sikkerhet

Fordi all internettrafikken din er kryptert når du bruker en VPN, blir den nøyaktige plasseringen din manipulert. Akkurat som dette kan gi deg tilgang til visse nettsteder, vil det også tillate deg å spille nettspill som kan være begrenset i hjemlandet ditt. Eller kanskje spillet du vil spille har en senere utgivelsesdato i ditt land enn i andre deler av verden. Med en VPN trenger du ikke vente lenger. Bare velg en server i opprinnelseslandet og bli med på moroa. En ekstra fordel er at hvis du urettferdig blir startet opp av serveren, kan du bli med igjen ved å gjøre en rask IP-adresseendring.

Til slutt gir VPN-er også en tryggere online spillopplevelse. Å bekymre seg for DDoS-angrep vil bli en saga blott. Krypteringen fra VPN gir et ekstra lag med sikkerhet, noe som gjør det mye vanskeligere for angripere å målrette mot deg. Du kan også prøve ut forskjellige tips for å øke internetthastighetene dine mens du er koblet til en VPN for en jevnere opplevelse.

7. Stopp Internett leverandøren din fra å redusere internettforbindelsen din

Båndbredde begrensning er bevisst begrensning av båndbredden din av Internett-leverandøren din (internettleverandør). Dette reduserer i hovedsak din online hastighet. Noen Internett-leverandører gjør dette ofte og noen gjør det av og til, mens noen ikke gjør det i det hele tatt.

Internett-leverandører kan begrense brukernes internett forbindelser for å redusere trafikken på overbelastede servere. Noen ganger vil Internett-leverandører ikke like det faktum at en bruker laster ned store mengder data, så de kan redusere tilkoblingen for å motvirke overforbruk. Noen ganger er det til og med gjort bare for å få deg til å kjøpe en dyrere pakke!

Men når du krypterer dataene dine med en VPN, vil ikke internettleverandører kunne se hva du gjør på nettet, de vil heller ikke kunne avskjære deg.

8. Bruk flere servere på flere enheter med bare én konto

De beste VPN-leverandørene lar deg bruke kontoen din på tvers av flere enheter. Dette betyr for eksempel at du kan kryptere tilkoblingen til din stasjonære, bærbare, smarttelefon, nettbrett og en annen bærbar datamaskin samtidig. Mer sjenerøse VPN-leverandører vil tilby opptil ti tilkoblinger med bare ett abonnement. Noen leverandører gir til og med enkle instruksjoner om hvordan du konfigurerer et VPN på ruteren din, slik at alle bruker nettverket vil umiddelbart bli beskyttet av en VPN.

Som sådan, med bare ett abonnement, kan du øke personvernet og sikkerheten til alle enhetene dine i ett grep, og hjelpe deg beskytt barna dine på nettet samtidig som du kan binge USA Netflix.

9. Få anonym og trygg tilgang til Tor-nettverket

Tor Logo SmallSelv om dette ikke er for alle, liker noen å gå på Tor-nettverket for ekstra personvern og anonymitet. Dette er også et av nettverkene du kan koble til hvis du ønsker å få tilgang til det mørke nettet.

Tor-nettleseren krypterer dataene dine ved å ta deg gjennom tunnelene flere steder, eller «reléer». Dette betyr at du er praktisk talt uoppdagelig for alle som ønsker å spore deg. Imidlertid er forbeholdet at disse Tor-serverne er begrenset og også offentlig oppført. Med andre ord, din ISP, nettverksadministrator, offentlige etater, hackere, nettsteder eller andre som kan se på IP-adressen din vil vite at du er koblet til Tor-nettverket.

Hvis du bruker Tor i kombinasjon med en VPN, vil tilkoblingen til Tor-nettverket være skjult for internettleverandøren din. Dette er ønskelig, fordi mange forbinder Tor-nettverket med det mørke nettet, som igjen er assosiert med nettkriminalitet. Hypotetisk sett kan en offentlig etat be en internettleverandør om å videreformidle informasjon om hvilke av brukerne som noen gang har koblet seg til Tor-nettverket. Dette vil ikke bevise noen ulovlighet, men kan få deg til å fremstå mer mistenkelig i lovens øyne, selv om du ikke gjør noe ulovlig.

En VPN vil gi deg det ekstra laget av beskyttelse og personvern. Det vil sikre at ingen vet at du bruker Tor-nettverket, og på toppen av det vil holde deg trygg hvis du velger å få tilgang til det mørke nettet. Tross alt har det mørke nettet all slags skadelig programvare som flyter rundt. En VPN er en første vegg av beskyttelse mot alle angrep black hat hackere kan ha planlagt for deg .

10. Ekstra beskyttelse mot annonse sporer og phishing-angrep

Noen av de større og beste VPN-leverandørene gir ekstra sikkerhet. NordVPN tilbyr for eksempel en rekke ekstra beskyttelses funksjoner med programvaren, gjelder også:

  • CyberSec: For å unngå annonser og beskytte sikkerheten din mot skadelig programvare, phishing og andre trusler.
  • Usynlighet på LAN: Datamaskinen din vil være usynlig for andre på et lokalnettverk (LAN).
  • Internet kill switch: Skulle tilkoblingen til VPN-serveren plutselig falle, en kill switch vil umiddelbart slå av internettforbindelsen din. Dette sikrer at du ikke plutselig overfører data uten anonymiteten og den forbedrede krypteringen til en VPN.

Fordelene med hver VPN kan variere, så det er verdt å sammenligne de beste VPN-leverandørene og studere noen anmeldelser .

Hva er ulempene med en VPN?

Vi er overbevist om at fordelene med en VPN oppveier ulempene. Men som med alt, kan det være noen ulemper ved å bruke en VPN. Disse inkluderer en mulig liten reduksjon i internetthastigheten din og deres ulovlighet i visse land. Sjekk ut vår fullstendige oversikt over ulempene ved å bruke en VPN for mer informasjon.

Hva er de beste VPN-ene?

Vi tror at ExpressVPN er den beste allsidige VPN-en i øyeblikket. Med stabile og pålitelige tilkoblinger er den ideell for anonym og sikker nettsurfing. Dessuten er ExpressVPN veldig brukervennlig. Det er til og med en pålitelig pengene tilbake garanti du kan bruke for å prøve ut tjenesten. Selv om ExpressVPN er litt dyrere enn andre VPN-leverandører, er det en av VPN-tjenestene av høyeste kvalitet der ute og vil ikke logge data som kan kompromittere nettlesingsaktiviteten din.

For å få ExpressVPN, gå ganske enkelt til deres offisielle nettsted og last ned programvaren i tre enkle trinn:

ExpressVPN-download

ExpressVPN
Vårt valg
Avtale 3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
NOK 6,67
8,9
  • Super rask og enkel VPN
  • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
  • Tusenvis av servere i 105 land
Besøk ExpressVPN

Hvis du vil se en større liste over de beste VPN-ene, kan vi hjelpe. For å gjøre ting enkelt for deg har vi samlet en liste over de beste VPN-ene og til og med lagt til en hurtigveiledning om hvordan du laster ned en VPN i 3 enkle trinn.

Siste tanker om fordelene med VPN-er

La oss oppsummere. Det er mange fordeler ved å bruke en VPN, men de overordnede fordelene er som følger:

  • Et VPN vil gi deg mer frihet på internett ved å tillate deg å omgå geoblokkeringer og offentlig blokkerte nettsteder.
  • Du får mer sikkerhet takket være krypteringen av Internett-trafikken din.
  • Du vil ha større anonymitet fordi IP-adressen din er maskert og ikke lenger knyttet til identiteten din.

Disse funksjonene vil gjøre deg i stand til å:

  • Surf på internett med større frihet.
  • Føl deg trygg mens du surfer, med visshet om at du ikke blir spionert på.
  • Hold deg trygg på offentlige Wi-Fi nettverk.
  • Last ned filer sikrere og anonymt.
  • Omgå myndighetenes sensur for journalistiske eller varslere formål.
  • Omgå geografiske begrensninger for underholdning.
  • Beskytt deg selv mot de mer iherdige annonse sporer og phishing-operasjonene.
  • Få tilgang til Tor-nettverket trygt og uten at Internett-leverandøren din vet om det.
  • Gjør billigere kjøp på nettet, for eksempel flybilletter.
  • Spill spill som er forbudt i landet ditt.
  • Stopp Internett-leverandøren din fra å begrense forbindelsen din.

For å toppe det, kan du gjøre alt dette på flere enheter, ved å bruke flere servere, med bare én konto.

Men husk, mens fordelene med en VPN er mange, vil de ikke holde deg helt anonym eller trygg på nettet. Det er fortsatt mulig å laste ned skadelig programvare eller gi bort din personlige informasjon ved å være uaktsom. I tillegg er det problemet med nettleser fingeravtrykk. VPN-er er nødvendige i moderne tid, men du trenger også et antivirusprogram. Her er en sammenligning av begge og noen av våre toppvalg.

Alt i alt vil en VPN ikke gi deg total beskyttelse på nettet. Det gir deg imidlertid en mye bedre sjanse til å holde deg trygg på nettet og nyte internett med større frihet og anonymitet.

Fordelene med en VPN: Ofte stilte spørsmål

Hvis du leter etter mer informasjon om fordelene med en VPN, sjekk ut noen av de vanligste spørsmålene våre nedenfor.

Hva er fordelene med en VPN?

Det er mange fordeler med å bruke en VPN. Du kan bruke den til å:

  • Skjul IP-adressen din for å omgå geoblokkeringer.
  • Krypter datatrafikken din, og forbedrer sikkerheten på offentlige Wi-Fi-soner.
  • Beskytt deg selv mot phishing-angrep og hindre annonser i å spore deg.
  • Omgå myndighetsblokkerte nettsteder.
  • Spar penger på nettet ved å dra nytte av regionale rabatter.
  • Få tilgang til nettspill som er blokkert i ditt land.
  • Unngå regulering av internetthastigheten til Internett-leverandøren.
  • Bruk flere servere og enheter med ett enkelt abonnement på en høykvalitets VPN.

For en mer detaljert oversikt, ta en titt på hele artikkelen vår om fordelene med en VPN.

Hva er ulempene med en VPN?

Som med alt, er det også ulemper ved å bruke en VPN. Her er en rask oppsummering av noen av de viktigste ulempene med en VPN:

  • Internett-hastigheten din kan lide litt.
  • Tilkoblings tap kan være et vanlig problem, spesielt med gratis VPN-er.
  • I noen land er VPN-er ulovlige.

For mer informasjon, se vår detaljerte oversikt over ulempene med en VPN.

Hva er den beste VPN?

Vår forskning har vist at ExpressVPN er den beste VPN-en som er tilgjengelig for øyeblikket. Men vi liker også tjenesten av høy kvalitet som tilbys av:

  • NordVPN
  • Surfshark
  • CyberGhost

For mer informasjon om funksjoner og gratis VPN-prøver, sjekk ut denne listen over de beste VPN-leverandørene i 2022.

Legg igjen en kommentar