ExpressVPN mot CyberGhost – en kort sammanfattning
För att göra ditt VPN-val enklare har vi jämfört två av de mest populära VPN-leverantörerna: ExpressVPN och CyberGhost. De kategorier vi använde för att bedöma de två leverantörerna är hastighet, säkerhet, integritet, pris, användarvänlighet och kundservice. Nedan kan du se vinnaren inom respektive kategori:
Säkerhetsvinnare: ExpressVPN
Hastighetsvinnare: Lika
Integritetsvinnare: ExpressVPN
Prisvinnare: CyberGhost
Användarvänlighets-vinnare: ExpressVPN
Kundservicevinnare: ExpressVPN
Inom alla kategorier är båda leverantörerna bra val, men som ni kan se visar vår jämförelse att ExpressVPN är något bättre.
Läs vidare om du vill veta exakt hur vi kom fram till vår bedömning.
För att hjälpa dig att välja mellan ExpressVPN och CyberGhost så låt oss jämföra dessa leverantörer: vilken av dessa två leverantörer är bättre? Inom vilka kategorier hamnar ExpressVPN vanligtvis i topp, och inom vilka kategorier fungerar CyberGhost bättre? Nedan finner du vår jämförelse av dessa två leverantörers säkerhet, snabbhet, användarvänlighet, integritetspolicyer (t.ex. förande av loggar) och funktionalitet. Vi kommer också att förklara specifika funktioner hos båda VPN:er, såsom möjligheten att komma åt filmer från det amerikanska Netflix-biblioteket eller användningen av VPN i länder med repressiva regimer.
ExpressVPN mot CyberGhost: funktionaliteter, funktioner och ytterligare alternativ
Här är de grundläggande funktionerna hos båda leverantörerna.
Nedan finner du en kort förklaring av alla ovan nämnda funktioner:
Servrar: Visar hur många servrar VPN-leverantören har i sitt servernätverk.
Torrenter/P2P-stöd: Anger om respektive VPN-leverantör tillåter P2P-trafik på sina servrar, till exempel för nedladdning av torrenter.
Netflix/strömning: Anger om du kan komma åt Netflix – i synnerhet amerikanska versionen av Netflix, genom respektive VPN-leverantör.
Samtidiga anslutningar: Anger hur många samtidiga VPN-anslutningar du kan ha per abonnemang hos respektive VPN-leverantör.
Operativsystem: Anger vilka operativsystem den specifika VPN:en är kompatibel med.
Protokoll: Tillhandahåller en lista över olika VPN-protokoll. Det här är de krypteringsprotokoll som används eller stöds av den specifika leverantören.
Pris: Ger information angående varje VPN:s billigaste månadsabonnemangskostnader.
Loggningspolicy: Anger om en VPN-leverantör för loggar eller inte. Loggar kan ta sig många former, men det är viktigt att VPN-leverantörer inte för loggar av något slag.
Pengarna tillbaka-garanti: Anger den period inom vilken du kan begära tillbaka dina pengar om du har tecknat ett abonnemang. Denna period kan skilja sig åt om du bara har tecknat ett månadsabonnemang.
DNS-läckagetest: Anger om den specifika VPN-leverantören inkluderar ett DNS-läckagetest i sin programvara. Det här testet kan användas för att se om din IP-adress håller på att läcka ut.
Tor över VPN: Anger om respektive VPN-leverantör har särskilda servrar tillgängliga som fungerar bra med Tor-webbläsaren. Den här webbläsaren används för att besöka Dark web;
Dolda servrar: Anger om VPN-leverantören använder dola servrar. Dessa är servrar som kan kringgå även de mest extrema VPN-blockeringarna.
Double VPN: Anger om en VPN har Double VPN-servrar. Om den har det så kan du välja att ansluta till två VPN-servrar samtidigt. Detta skapar en dubbel tunnel.
Dedikerad IP: Anger om den särskilda VPN-adressen erbjuder dedikerade IP-adresser. Du behöver normalt betala extra för detta.
Kill switch: Anger om en viss VPN har en kill switch. Detta är en säkerhetsfunktion som tillfälligt stänger din internetanslutning om det uppstår något fel hos VPN-leverantören.
Split tunneling: Anger om du har möjlighet att ange vilken trafik som ska ge eller inte gå via VPN.
Annonsblockering: Låter dig veta om en VPN har inbyggd annonsblockerare.
Disklösa servrar: Anger om den specifika VPN:en använder servrar med disklöst RAM-minne. Dessa är servrar som bara fungerar som en kanal och inte som en hårddisk där data kan lagras.
Blockering av skadliga hemsidor: Låter dig veta om VPN har en extra funktion som blockerar farliga webbplatser.
Valbara DNS-alternativ: Anger om VPN-leverantören låter dig göra egna DNS-inställningar.
Onlinespårningsblockerare: Låter dig avgöra om en VPN har en inbyggd extrafunktion som blockerar onlinespårare.
Automatiserad HTTPS-omdirigering: Anger om en VPN innehåller en funktion som automatiskt skickar dig till HTTPS-versioner av webbplatser i stället för HTTP-versionerna.
Alternativ för datakomprimering: Detta är ett alternativ som komprimerar stora datafiler för att ge en snabbare webbupplevelse.
ExpressVPN mot CyberGhost: vilken är säkrare?
När det gäller säkerhet så tittar vi på den kryptering som används, och de protokoll och extra funktioner som erbjuds av de båda leverantörerna.
ExpressVPN har OpenVPN med UDP eller TCP. Dessutom fungerar det med IKEv2/IPSec-, L2TP/IPSec- och Lightway-protokollen. De två sistnämnda protokollen rekommenderas dock inte för användning. L2TP är mindre säkert än OpenVPN och Lightway testas fortfarande. OpenVPN är mycket säkert och följaktligen ses detta protokoll som det bästa valet. IKEv2 är lite däremellan, så vi rekommenderar att du bara använder OpenVPN.
CyberGhost erbjuder i stort sett samma protokoll, med undantag för L2TP och byte av Lightway mot WireGuard. WireGuard är tänkt att vara det nya positiva när det gäller VPN-protokoll, men det testas fortfarande.
Både CyberGhost och ExpressVPN använder 256-bitars kryptering – den högsta säkerhetsnivån enligt internationella standarder. Båda leverantörerna har också en kill switch som, vid den osannolika händelsen av att din VPN-anslutning falerar, automatiskt slår ifrån internetuppkopplingen. CyberGhost har också ett antal funktioner som del av programmet som gör att du kan blockera skadliga webbplatser, onlinespårning och osäkra webbplatser. De här funktionerna har inte ExpressVPN.
För vart och ett av dess abonnemang visar CyberGhost, på dess kontosida, på vilka enheter du har installerat VPN. På så sätt kan du avgöra på vilka enheter som har aktiv VPN. Beklagligt nog är detta inte någon positiv egenskap när det gäller säkerhet.
Sammanfattningsvis kan vi säga att både ExpressVPN och CyberGhost erbjuder mycket säkra VPN-anslutningar. Men vad oss beträffar så når ExpressVPN längst eftersom de inte på sin kontosida spårar vilken enhet som VPN är installerad på.
Mest säker VPN: ExpressVPN
Hastighet: vilken VPN är snabbare?
För att jämföra hastigheten hos dessa två VPN genomförde vi hastighetstester för dem båda. Men först testade vi vår egen internetuppkoppling utan någon VPN, för att fastställa en baslinj för hastigheten. Resultaten tillhandahålls i följande skärmdump.
Vi testade sedan internationella och lokala servrar som tillhör både ExpessVPN och CyberGhost. Resultaten tillhandahålls i tabellen nedan, med de snabbaste hastigheterna i fetstil.
Hastighetsdata
ExpressVPN
CyberGhost
Nedladdningshastighet lokal server (Mbit/s)
322,38
441,67
Uppladdningshastighet lokal server (Mbit/s)
171,11
214,62
Pinga den lokala servern
8 ms
4 ms
Nedladdningshastighet internationell server (Mbit/s)
139,68
122,07
Uppladdningshastighet internationell server (Mbit/s)
26,97
17,30
Pinga internationella servern
114 ms
78 ms
Testresultat visar att under vardagsbruk fungerar båda leverantörerna felfritt. Därför är sannolikheten att du kommer att uppleva problem med din internethastighet med dessa VPN:er mycket liten. Även om du laddar ner eller strömmar intensivt så är båda leverantörerna bra val. Eftersom hastigheterna för båda leverantörerna är mer än tillräckligt höga för att ge utmärkta förutsättningar för användning så ger vi lika mycket poäng till båda leverantörerna.
Hastighetsvinnare: Lika
Integritet: vilken användarinformation samlar ExpressVPN och CyberGhost in?
Förutom hastighet och säkerhet är det viktigt att veta hur dessa VPN-leverantörer hanterar användardata. Om leverantörer för loggar så spelar det ingen roll hur bra säkerheten är, för i slutänden är du inte anonym online. Hur är det med dessa två leverantörer?
ExpressVPN
ExpressVPN för inte loggar. Men som med alla andra leverantörer är det faktiskt omöjligt att bevisa om ExpressVPN för loggar eller inte. Dock visar inget i leverantörens långa meritlista några bevis på man för loggar.
Vidare används TrustedServers av ExpressVPN på vilka ingen data kan lagras permanent. Även om ExpressVPN skulle vilja föra loggar så gör TrustedServers detta omöjligt.
CyberGhost
Likt ExpressVPN för Cyberghost inte några loggar. Leverantören samlar dock anonyma data, som den använder för att förbättra sin VPN-tjänst. Detta innebär till exempel att CyberGhost registrerar inloggad tid för att avgöra vilka tider dess servrar är mest belastade. Enligt CyberGhost raderas denna information efter 24 timmar. Annan data, som sparas i en månad, raderas efter att månaden är över. Vidare verkar inte CyberGhost samla in uppgifter om datatrafik, IP-adresser eller användares åtgärder.
Då och då utfärdar CyberGhost en så kallad ”insynsrapport”. Detta är en rapport som ger insikt i hur ofta personuppgifter begärs från dem. Myndigheter för upphovsrättsskydd skulle till exempel kunna begära uppgifter som tillhör nerladdare.
Rapporten visar att CyberGhost inte möter upp sådana dataförfrågningar från tredje part. Även statliga myndigheters förfrågningar faller för döva öron. Följaktligen har CyberGhost också ett gott rykte när det gäller integritet.
Både ExpressVPN och CyberGhost har lämpliga sekretesspolicyer. Men, ExpressVPN behåller mindre data än CyberGhost.
Integritetsvinnare: ExpressVPN
ExpressVPN eller CyberGhost: vilken är billigare?
Tabellen nedan ger en översikt över ExpressVPN:s och CyberGhosts abonnemangskostnader (per månad). Som ni ser är CyberGhosts abonnemang i allmänhet billigare än ExpressVPN:s.
Abonnemang
ExpressVPN
CyberGhost
1 månad
12,95 USD
12,99 USD
6 månader
9,99 USD
✖
1 år
✖
3,99 USD
1,25-årsplan (15 månader)
6,67 USD
✖
2-årsplan
✖
3,49 USD
3,25-årsplan (39 månader)
✖
2,25 USD
Observera: Vi gör vårt bästa för att hålla dessa priser uppdaterade men det är alltid en god idé att besöka VPN-leverantörens webbplats för att få det senaste priset.
Prisvinnare: CyberGhost
Användarvänlighet: installation och utseende
Våra tidigare recensioner av CyberGhost och ExpressVPN har kommit fram till att båda leverantörerna har funnit en bra balans mellan användbarhet och antalet alternativ som tillhandahålls användarna. Vidare är både leverantörernas webbplatser och programvara mycket tydliga. Nedan kommer vi att diskutera vissa aspekter mer i detalj.
Programvaran hos de båda leverantörern har nästan identiska startskärmar. ExpressVPN:s främst vita färgschema är dock lite mildare för ögonen än CyberGhosts svarta och gula. Båda applikationerna har en stor knapp som du kan ansluta med, och båda har ytterligare alternativ under Inställningar. CyberGhost är dock ansluten till aktivitetsfältet och ExpressVPN visar dig direkt de tre servrarna som du senast varit ansluten till. På grund av detta tycker vi att ExpressVPN är lättare att använda.
Skärmdumpar av ExpressVPN:s och CyberGhosts programvara visas nedan.
Installationsprocessen
Vid testning av en VPN-applikation tittar vi naturligtvis också på installationsprocessen. Installationsmetoderna för ExpressVPN och CyberGhost är nästan identiska. Installationsprocessen för båda är ganska okomplicerad: du börjar med att skapa ett konto, laddar sedan ner programvaran, installerar den och loggar in med ditt nyskapade konto.
När det gäller installationsprocessen kan vi inte hitta någon väsentlig skillnad mellan ExpressVPN och CyberGhost. Om du vill ha mer ingående information om hur installationsprocessen fungerar så kolla in våra ExpressVPN- och CyberGhost recensioner.
Användarvänlighets-vinnare: ExpressVPN
Kundservice: hur bra stöd får användarna?
Ifråga om ExpressVPN:s kundtjänst kan vi vara korta och koncisa: På livechatten fick vi ett direkt svar från en anställd och inte från någon bot. Vi blev inte heller hänvisade till någon artikel eller någon annan länk, och informationen lämnades helt och hållet av den anställde.
CyberGhosts livechatt var mycket responsiv och korrekt. I huvudsak ger CyberGhost en utmärkt service, om det inte vore för det faktum att kundservice och hjälpsidorna inte verkar stämma överens. När vi frågade en anställd vilka protokoll som stöddes av CyberGhost, fick vi information om att de också stöder WireGuard. Tyvärr fanns inte denna information någonstans på CyberGhosts hjälpsidor. Således lite slarvigt, men den anställde lovade att detta problem skulle åtgärdas internt. Ett samtal vid ett senare tillfälle med en annan kundserviceanställd gjorde dock klart att WireGuard inte kommer att vara tillgängligt för CyberGhost förrän deras nya programvaruversion släpps. Följaktligen står det klart för oss att ExpressVPN har bättre kundservice.
På Webbplatsen för ExpressVPN hittar du ett svar på din fråga i 99 procent av fallen. Ibland krävs det lite klickande fram och tillbaka för att hitta rätt kategori, men i slutänden finns all information där. Icke desto mindre fann vi det lite konstigt att man behöver bläddra hela vägen ner till botten av ”Vad är en VPN”-sidan, för att hitta information om protokoll.
När det gäller CyberGhost är hemsidan lite mer strömlinjeformad än ExpressVPN:s, men nästan all information presenteras som vanliga frågor. I princip är tanken bakom detta logisk: om människor har en fråga så kan de hitta svaret omedelbart. I praktiken gör detta det lite svårt att söka efter svar på vissa ämnen via navigering.
Vi är också osäkra på CyberGhosts val att dela upp sitt kunskapscenter i tre sektioner, dvs Guider, Felsökning och Allmän info. Eftersom det inte är särskilt tydligt vilken information som kan hittas under vilket avsnitt så tar det mycket längre tid att hitta de nödvändiga artiklarna eller ämnena. Följaktligen lägger vi slantarna för denna kategori på ExpressVPN.
Kundservice-vinnare: ExpressVPN
Sammanfattning: bästa VPN för en mängd olika syften?
Det står rätt klart för oss att ExpressVPN och CyberGhost är båda leverantörer som ger användarna den online-anonymitet de vill ha, enkelt och säkert. Det finns dock vissa fördelar som den ena leverantören erbjuder som den andra inte gör.
Följande lista ger en översikt över vilken leverantör som hamnar främst inom respektive kategori:
Säkerhet: ExpressVPN
Hastighet: Lika
Sekretess: ExpressVPN
Pris: CyberGhost
Användarvänlighet: ExpressVPN
Kundtjänst: ExpressVPN
För vår del är ExpressVPN fortfarande den främsta VPN-leverantören som vi har testat hittills. Ovanstående lista visar också att ExpressVPN vinner i fler kategorier än CyberGhost, snarare än omvänt.
CyberGhost är ett bra val för vissa kunder, eftersom det finns ett antal funktioner där dessa verkligen ger fördelar. För VPN-användare som mest vill exempelvis strömma och ladda ner torrenter rekommenderas CyberGhost dedikerade servrar starkt. Intresserad av någon av dessa två leverantörer? Klicka då på lämplig knapp nedan.
ExpressVPN
Vårt val
Erbjudande
3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$ 6,67
8.9
Väldigt enkel VPN att använda
Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
Ronella funderar alltid på hur vi kan göra vårt digitala samhälle så tryggt som möjligt. Därför vill hon skapa mer medvetenhet om cybersäkerhet och uppmärksamma människor om risker och fallgropar.