Trofé, gratis VPN-sköld-ikon, telefon och Android-logotyp på en mörk bakgrund
Klicka här för en summering av den här artikeln
Bästa gratis VPN för Android 2024: En summering

Om du söker efter ”gratis VPN” i Google Play kommer du att hitta hundratals resultat. De flesta av dem kommer inte att funka över huvud taget eller bara be dig om att uppgradera till en betald tjänst. Vi gillar inte det.

Därför testade vi 20+ gratis VPN-tjänster på våra Android-enheter och hittade de som verkligen fungerar. Här är vår lista med de fem bästa gratis VPN för Android:

  1. Proton VPN: Obegränsad gratis data
  2. Atlas VPN: En snabb, gratis VPN med praktiska extra funktioner
  3. PrivadoVPN: Gratis VPN som avblockerar Netflix
  4. hide.me: En Android-VPN som är lätt att använda med utmärkt kundsupport
  5. Windscribe: Gratis VPN med ett obegränsat antal samtidiga anslutningar

Proton VPN är vårt främsta val då tjänsten erbjuder obegränsat med gratis data när du laddar ner deras Android-app. De har även smarta säkerhetsfunktioner så säkerheten kommer inte att brista med denna gratis-VPN.

Om du hellre vill ha en komplett, obegränsad upplevelse som ger dig åtkomst till tusentals servrar, höga hastigheter och extra innehåll på ett otaligt antal streamingtjänster, så är NordVPN vår rekommenderade premium-VPN.

Om du vill lära dig mer om de bästa gratis VPN-tjänsterna för Android kan du ta en titt på hela artikeln här nedan.

Androids operativsystem är installerat på nästan 70% av alla mobila enheter, vilket gör det till en överlägsen branschledare. Stora tillverkare, inklusive Samsung, OPPO, Xiaomi och vivo använder alla Android för sina enheter.

Om du har en Android-enhet är en VPN ett utmärkt sätt att vara trygg online och avblockera regionsbegränsat innehåll, som dina favoritprogram och filmer. Även om det finns många gratis VPN för Android-enheter på Google Play, så är inte alla värda att installera. En del av dem kan till och med vara farliga.

Vi testade över 20 gratis VPN för Android och hittade de som verkligen levererar. Här är vår kompletta lista med de fem bästa gratis VPN för Android-enheter.

5 bästa gratis VPN för Android

Innan vi går in på detaljerna, här är en kort jämförelse som visar våra fem bästa gratis Android-VPN och funktionerna som de erbjuder.

Funktioner1. Proton VPN2. Atlas VPN3. PrivadoVPN4. hide.me5. Windscribe
Obegränsade hastigheter
Gratis data per månadObegränsat5 GB10 GB10 GB10 GB
Serverländer329810
Streaming (Netflix)
ProtokollOpenVPN, IKEv2 och WireGuardIPSec/IKEv2 och WireGuardOpenVPN, IKEv2 och WireGuardOpenVPN och IKEv2IKEv2, WireGuard och Stealth
NedladdningSkaffa Proton VPNSkaffa AtlasVPNSkaffa PrivadoVPNSkaffa hide.meSkaffa Windscribe

1. Proton VPN: Bästa gratis Android-VPN med obegränsad data

Skärmbild av ProtonVPN, hemsidans startsida
Redaktörens val-ikon

Funktioner:

  • Obegränsad gratis data
  • Inga störande annonser i appen
  • Valmöjligheter mellan protokollen OpenVPN, WireGuard och IKEv2
  • Använder ett anpassat anti-censurerande protokoll
  • Servrarna är ofta långsamma

Proton VPN toppar vår lista över de bästa gratis VPN för Android eftersom det är den enda riktiga gratis VPN-appen som ger obegränsat med data. Det betyder att du kan använda den så mycket du vill för att hålla dig trygg när du surfar på internet med din Android-enhet.

Men webbprestandan är inte så snabb som man önskar sig. Proton-hemsidan säger öppet att deras gratis VPN-tjänsts hastighet är ”medelhög”, medan alla deras betalda prenumerationer har ”höga hastigheter”.

Jämfört med andra gratis VPN-tjänster finns det också ett generöst urval av servrar: du kan välja bland nio servrar i USA, tre i Japan och elva i Nederländerna.

Android-appen stöttar också split tunneling, så du kan välja vilka appar som ska passera genom VPN-tunneln och vilka som du ska använda genom din normala oskyddade anslutning. Det finns även en kill switch som automatiskt stänger din anslutning om VPN-tjänsten frånkopplas.

Du får också tillgång till andra tjänster som erbjuds av Proton AG, inklusive:

Premiumversionen av Proton VPN erbjuder också höga hastigheter och över 1 700 servrar i 64 länder. Dessa inkluderar specialiserade servrar för torrentanvändning och streaming.

Om du fortfarande tvekar kan du ta en titt på vår fullständiga Proton VPN-recension för att få reda på mer om alla funktioner som de erbjuder.


2. Atlas VPN: Pålitlig gratis VPN med extra funktioner

Skärmbild av AtlasVPN-hemsidan med adderad logotyp i hörnet

Funktioner:

  • 5GB gratis data per månad
  • Protokollen IPSec/IKEv2 och WireGuard
  • Split-tunneling
  • Stöttar torrentanvändning
  • Tekniska problem hindrar en stabil anslutning

Atlas VPN är en hyfsad Android VPN som ger dig 5 GB gratis data under en månad och ett hyfsat urval av VPN-protokoll. Tjänsten har även schyssta funktioner som split tunneling, vilket ingår i gratisversionen.

Gratisanvändare kan komma åt tre platser i två länder: Nederländerna, Los Angeles och New York, och våra tester visar inte någon strypt hastighet på någon av platserna.

Angående säkerheten så skyddas din data med AES 256-bitars kryptering och det gediget säkra WireGuard-protokollet, samt IPSec/IKEv2.

Gratisversionen erbjuder också en kill switch som du kan aktivera från inställningsmenyn. Andra funktioner är den smarta annonsblockeraren och data breach monitor.

Dessutom kan du använda Atlas VPN på så många enheter du vill med ett enda konto. Men gratisversionen har sina begränsningar: den kan inte avblockera Netflix eller andra streamingtjänster.

Ifall du vill veta mer om Atlas VPN:s funktioner och se en djupgående hastighetsjämförelse, ta en titt på vår recension av den fullständiga versionen av Atlas VPN.


3. PrivadoVPN: Bästa gratis VPN för streaming

Skärmbild av PrivadoVPN-hemsidan

Funktioner:

  • 10GB gratis data per månad
  • Avblockerar Netflix
  • Tillåter torrents
  • Certifierad loggfri VPN
  • Anslutningshastigheter är ofta långsamma

De flesta gratis VPN-tjänsterna på Android är något begränsade eftersom de inte låter dig avblockera streamingplattformar. Men PrivadoVPN funkar med Netflix och andra streamingtjänster.

Då det är en kostnadsfri VPN är hastigheterna lite långsamma och man får bara 10 GB gratisdata, vilket tar slut ganska snabbt om man streamar i hög kvalitet. Men efter att du har slut på data kan du ändå använda PrivadoVPN – fast det är begränsat till 1Mbit.

Tjänsten har ett bra serverantal jämfört med andra gratis VPN-tjänster: du kan välja att ansluta till Frankfurt, Zurich, Paris, London, Amsterdam, New York, Chicago, Washington, Miami, Los Angeles, Montreal, Mexico City och Buenos Aires.

Om du behöver en enkel gratis VPN med funktioner som IP-maskering och end to end-kryptering, då är PrivadoVPN ett utmärkt helhetsalternativ.

Du kan läsa mer i vår PrivadoVPN-recension för att få reda på vad våra experter tycker om den här VPN-tjänsten ifall du bestämmer dig för att uppgradera.


4. hide.me: Lättanvänd gratis Android-VPN med kundsupport

HideMe -kärmbild med logotyp

Funktioner:

  • 10GB gratis data per månad
  • OpenVPN- och IKEv2-protokoll
  • Inga strypta hastigheter
  • Inget WireGuard-protokoll
  • De flesta funktionerna är bakom en betalvägg

Gratisversionen av hide.me ger dig åtkomst till åtta servrar runt om i världen, vilket är rätt så generöst. Och som de andra på den här listan sparar de inga loggar om dina onlineaktiviteter.

Torrents tillåts även om man bara får 10 GB per månad. Fast hastigheten inte begränsas kommer du märka en markant skillnad jämfört med deras prestandaoptimerade servrar som finns tillgängliga för betalande användare.

Det bästa med hide.me är att du inte behöver skapa ett konto för att använda det. Ladda bara ned appen och kör! Tyvärr erbjuder gratisversionen av hide.me inte WireGuard-protokollet. Tjänsten avblockerar inte heller streamingtjänster som Netflix.


5. Windscribe: Bästa gratis Android-VPN för obegränsade samtidiga anslutningar

Skärmbild av Windscribe, hemsidans startsida med adderad logotyp i hörnet

Funktioner:

  • 10GB gratis data per månad
  • Protokollen OpenVPN, IKEv2, WireGuard och Stealth
  • Gratis servrar i 10 länder
  • GPS-spoofing och split tunneling
  • Markant hastighetsförlust

Gratisversionen av Windscribe erbjuder 10 servrar över flera europeiska och nordamerikanska länder.

Hastigheterna är hyfsade och du få 10 GB data gratis per månad om du anger din emailadress. Om du inte gör det får du 2 GB data gratis per månad.

Windscribes Android-app erbjuder en gratis annonsblockerare och VPN-tjänsten hindrar också DNS-läckor, samt krypterar din data så att du alltid skyddas, även på offentliga WiFi-nätverk.

Det som skiljer dem från konkurrenterna är att du kan använda gratistjänsten för att få en skyddad internetanslutning på så många enheter du vill samtidigt.

Om du vill lära dig mer om de olika funktionerna hittar du vår kompletta Windscribe-recension här.


Så valde vi bästa gratis VPN för Android

Det finns ett otaligt antal gratis VPN-tjänster på internet, men du behöver vara försiktig med vilka du använder. Vissa tjänster kan innehålla malware och kan logga din webbläsardata, vilket resulterar i allvarlig integritetsinskränkning.

Andra delar ofta kundernas personliga information för att finansiera sina verksamheter, och dessa tjänsterna säger vi blankt nej till. Därför förhåller vi oss till strikta kriterier när vi testar gratis VPN-tjänster.

  • De är genuint gratis och har inte några dolda prenumerationskostnader. Inga av de här VPN-tjänsterna kommer automatiskt att övergå till en betald plan.
  • De samlar inte in, delar inte och säljer inte användardata till tredje parter.
  • De erbjuder nominell databegränsning utan något hastighetstak.
  • De erbjuder flera VPN-servrar med ordentlig säkerhet som kryptering och säkerhetsprotokoll.

Begränsningar med gratis VPN-tjänster på Android

Även om gratis VPN-tjänster för Android-enheter är bra, så finns det vissa begränsningar som du bör vara medveten om:

  • Datatak: du har vara en begränsad månatlig mängd som tar slut snabbare än du kan tänka dig när du scrollar på internet.
  • Inga optimerade streamingservrar: du behöver en betald VPN för att avblockera Netflix eller andra streamingtjänster på Android.
  • Begränsade protokollval: betalda VPN-tjänster erbjuder ofta ett större urval, inklusive UDP, TCP och mer.
  • Begränsade funktioner: du kommer att märka att många funktioner är begränsade i VPN-appen för Android tills du uppgraderar.
VPN-sköld med tumme ned-ikon

Som du kan se ger gratis VPN-tjänster bara halva upplevelsen. Många av de främsta fördelarna som du förväntar dig från en VPN – som förmågan att avblockera streamingtjänster eller låta dig surfa på internet utan datatak är inte tillgängliga.

Istället för att verkligen njuta av alla fördelarna, så kan det vara värt att överväga en premium-VPN. En premium-VPN erbjuder det allra bästa vad gäller säkerhet, den hjälper dig att avblockera alla stora streamingtjänster och ger dig till och med mer valmöjligheter av VPN-protokoll.

Än viktigare är att du inte behöver oroa dig över konstanta frånkopplingar eller dålig hastighet eftersom du kommer att vara ansluten till optimerade servrar runt om i världen.

Välj en provperiod av en premium-VPN: NordVPN

Skärmbild av NordVPN-hemsidans startsida med adderad logotyp i hörnet

Om du verkligen vill ha bästa VPN för Android rekommenderar vi att du provar NordVPN. Tekniskt sett är det inte gratis, men du kan dra fördel av NordVPN:s 30-dagars gratis provperiod som ger dig åtkomst till alla funktioner utan några begränsningar.

Android-appen hos NordVPN är otroligt enkel, den låter dig ansluta till en optimerad server nära din plats med ett enda klick. Med över 5 600 servrar i 59 länder har du inte heller brist på valmöjligheter.

Till exempel skyddar den varumärkta Threat Protection Lite-tekniken dig från skadliga webbplatser och skyddar även din Android-enhet från skadliga botnet-attacker.

Dessutom erbjuder NordVPN:s Android-app split tunneling. Och fast du bara har en gratis provperiod kan du ansluta till de specialiserade streamingservrarna för att avblockera olika Netflix-bibliotek.

Tjänsten kan avblockera praktiskt taget alla streamingplattformar som Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, Disney+ och mer. Inga funktioner är begränsade i gratis provperioden, så du får det bästa som de har att erbjuda.

Tack vare deras 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti kan du säga upp prenumerationen inom den perioden och få fullständig återbetalning. Om du vill kan du använda tjänsten på flera Android-enheter och på appar för andra plattformar.

Se vår lista över bästa VPN eller läs vår NordVPN-recension.

Gratis VPN-tjänster för Android som du bör undvika

Alla gratistjänster för Android funkar inte som du kanske förväntar dig. En del VPN-program kan faktiskt göra mer skada än nytta på din Android-enhet.

Här är vår lista över gratis Android-VPN som du bör undvika samt varför:

VPN-leverantörDärför bör du undvika den
BetternetVPNSamlar användardata och säljer den till tredje parter. Har varit ökända för att infektera enheter med malware.
Hola VPNLoggar all din onlineaktivitet och krypterar inte din anslutning.
Speedify VPNMarkant hastighetsförlust som gör webbanvändning praktiskt taget omöjlig.
X-VPNErbjuder klena 500 MB i datamängd med gratisversionen.

Summerande tankar: Surfa säkert med gratis VPN för Android

För att sammanfatta är våra främsta val rangordnade enligt följande:

  1. Proton VPN: Obegränsad gratis data
  2. Atlas VPN: En snabb, gratis VPN med praktiska extra funktioner
  3. PrivadoVPN: Gratis VPN som avblockerar Netflix
  4. hide.me: En lättanvänd Android-VPN med utmärkt kundsupport
  5. Windscribe: Gratis VPN med obegränsade samtidiga anslutningar

Alla de här tjänsterna tillhandahåller solid säkerhet och hjälper dig att surfa på webben anonymt. Det finns ett överflöd av andra gratis VPN-leverantörer, men du bör vara försiktig med vilken du väljer eftersom det finns många riskfyllda bedrägliga tjänster.

Oavsett vilken du beslutar dig för har de flesta gratis VPN-tjänsterna begränsningar, som låga hastigheter eller brist på avancerade funktioner.

För att komma runt detta är det klokt att investera i en betald VPN som ger obegränsad data och många användbara funktioner till ett rimligt månatligt pris. Vår bästa rekommendation är NordVPN.

NordVPN
Erbjudande Julerbjudande: endast 2,99$ per månad för ett 2-årigt abonnemang (+3 månader gratis) med en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti
Från
$ 2,99
9,3
  • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
  • Trevlig och tilltalande app
  • Ingen loggning
Besök NordVPN

Du kanske även är intresserad av våra andra artiklar med gratis VPN-tjänster:

Bästa gratis-VPN för Android: Vanliga frågor

Har du någon fråga om vår lista över gratis VPN för Android? Klicka på en av de vanliga frågorna här nedan för att få svaret.

Finns det VPN-tjänster för Android som är helt gratis?

Ja, det finns flera bra gratis VPN-tjänster för Android, men de har alla sina begränsningar, som ett tak på månatlig data och begränsade funktioner. Vårt främsta val är Proton VPN eftersom den är helt gratis och erbjuder obegränsat med data.

Vilken gratis-VPN är bäst?

Proton VPN är den bästa gratis-VPN för Android och andra enheter eftersom den erbjuder obegränsat med gratis data och förstklassig säkerhet. Andra bra alternativ är Atlas VPN, PrivadoVPN, hide.me och Windscribe.

Kommer min Android-VPN att fungera med andra enheter?

Ja, de mest pålitliga VPN-tjänsterna fungerar även på andra enheter som Windows, macOS, iOS och mer. Några av de bästa VPN-tjänsterna på marknaden är Surfshark, NordVPN och CyberGhost, de är otroligt prisvärda med massor av funktioner.

Lämna en kommentar