Google Chrome logo icon with VPN shield icons
Klicka här för en kort summering
Bästa VPN för Chrome: En snabb summering

Chrome har över tre miljarder användare! De flesta av dem är helt oskyddade och omedvetna om hur farligt det moderna internet faktiskt är. För att inte nämna Google med deras inkräktande datainsamling. Du bör använda en bra VPN för att skydda din integritet, säkerhet och frihet online.

Här är våra tre bästa val att använda med Google Chrome:

  1. NordVPN: Genomgående bästa VPN för Chrome
  2. CyberGhost: Nybörjarvänliga appar + gratis VPN-tillägg för Chrome
  3. SurfsharkSnabbaste VPN för Chrome

Om du är ute efter strålande hastighet till ett bra pris, då rekommenderar vi Surfshark. Om du vill ha det kompletta paketet, välj NordVPN.

Deras Chrome-tillägg är fullmatat med utmärkta funktioner som bör göra både VPN-nybörjare och erfarna proffs nöjda.

Vill du lära dig mer om att hålla dig säker och anonym när du surfar med Google Chrome? Få reda på allt om det i hela vår artikel nedan.

Med över 60% av marknaden är Google Chrome den populäraste webbläsaren. Den är snabb, lättanvänd och erbjuder fler tillägg än sina konkurrenter.

Men Google samlar in känslig användardata och Chrome har haft många säkerhetsbrister under åren. Faktiskt så har en del av deras tillägg använts för att stjäla crypto wallet-nycklar tidigare. Med andra ord behöver du även skydda din webbläsare. Chrome har definitivt inte marknadens bästa rykte när det handlar om att skydda användarnas integritet, så det är något man bör väga in.

Att använda en VPN (virtuellt privat nätverk) är det bästa sättet att skydda din integritet online när du surfar med Chrome. Men vilken bör du välja?

Med så många VPN-leverantörer på marknaden skulle din egen research ta månader. Därför har vi listat våra 3 bästa VPNs för Chrome här.

Bästa VPN för Chrome – Våra rekommendationer

Processen med att välja bästa VPN för Chrome är utstakad med ett ändlöst antal frågor. Vilken bör man välja? Räcker det med att bara använda ett tillägg? Kommer krypteringen att sänka internetanslutningen?

Det är svårt att testa VPNs en efter en för att hitta det mest kompatibla alternativet med Google Chrome. För att göra det enklare för våra läsare har vi gjort grovjobbet och testat dussintals VPNs åt dig. Vi har lagt särskilt fokus på deras hastighet, säkerhet, förmåga att avblockera geobegränsat innehåll, användarvänlighet och många andra faktorer.

Resultatet? Vi hittade de allra bästa VPN-tjänsterna för Chrome. Läs mer om dem nedan.


1. NordVPN – Genomgående bästa VPN för Chrome

Screenshot of NordVPN website with logo horizontal
Screenshot of NordVPN extension


NordVPN är just nu en av de bästa VPN-tjänsterna på marknaden. Den erbjuder ett otroligt säkerhetspaket tillsammans med utmärkta hastigheter. Den här mångsidigheten gör det till den ideala VPN-tjänsten för Chrome, i synnerhet med tanke på deras användarvänliga tillägg.

NordVPN:s Chrome-tillägg lanserades 2017 och det kräver en betald prenumeration, från 3,71$ per månad. Men det ger dig åtkomst till ett helt paket med 5,000+ servrar i 60 länder. Inställningsmenyn låter dig blockera WebRTC, ett kommunikationsprotokoll som kan läcka din verkliga IP-adress.

Du kan använda AdBlocker (tidigare CyberSec i tillägget) för att blockera annonser, malware, phishing-sidor och andra hot.

Det finns även det smidiga Bypasser-verktyget som låter dig skapa en lista med webbplatser som du vill få åtkomst till direkt (med ditt riktiga IP). Exempelvis så kan du använda NordVPN-tillägget för Chrome för att avblockera amerikanska Netflix samtidigt som du kan streama YouTube utan det.

NordVPN erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Så att du kan testa NordVPN i 30 dagar helt riskfritt.

NordVPN
Erbjudande Julerbjudande: endast 2,99$ per månad för ett 2-årigt abonnemang (+3 månader gratis) med en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti
Från
$ 2,99
9,3
  • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
  • Trevlig och tilltalande app
  • Ingen loggning
Besök NordVPN

2. CyberGhost – Nybörjarvänliga appar + gratis VPN-tillägg för Chrome

Screenshot of Cyberghost website with logo horizontal


CyberGhost erbjuder det mest nybörjarvänliga programmet till ett utmärkt pris, från bara 2,15$ per månad. Det är även den enda leverantören på den här listan med ett helt gratis VPN-tillägg för Chrome.

Screenshot of Cyberghost VPN extension

Med omtanke för din integritet låter företaget dig använda tillägget utan att skapa ett konto eller tillhandahålla någon personlig data, vilket är ett stort plus enligt oss. Med andra ord kan du förbli helt anonym online med CyberGhost VPN för Chrome.

Chrome-tillägget döljer ditt riktiga IP, blockerar onlinespårning och skadligt innehåll, samt förhindrar WebRTC-läckor. Du kan även använda det för att avblockera amerikanska Netflix eller Hulu från överallt i världen.

Den största nackdelen med CyberGhosts gratis Chrome-tillägg är det faktum att du bara har tillgång till 8 servrar i 4 länder. Om du vill använda hela deras nätverk (7,300+ servrar i 90+ länder) så behöver du köpa premium.

CyberGhost erbjuder en 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti för deras månatliga plan och en 45-dagars återbetalning för längre planer. Så att du kan testa CyberGhost gratis och se om det fungerar för dig.

CyberGhost
Erbjudande Pröva CyberGhost för 2,19$ per månad!
Från
$ 2,19
8.8
  • Mycket användarvänlig
  • Hög kvalitet till ett lågt pris
  • Torrent och Netflix möjligt
Besök CyberGhost

3. Surfshark – Snabbaste VPN för Chrome

Screenshot of Surfshark VPN website with logo horizontal
Screenshot of Surfshark VPN extension


Surfshark la vantarna på förstaplatsen på vår lista över snabbaste VPN. Tjänstens strålande hastighet levereras tillsammans med fantastiska funktioner, som en mycket optimerad serverflotta och budgetvänliga priser (från 2,49$/månad). Det gör den till ett utmärkt val om du mestadels använder Chrome för streaming och torrentsajter.

Surfsharks VPN-tillägg för Chrome använder dess fulla servernätverk (3,200+ servrar i 65 länder). Du kan även stärka din integritet & säkerhet med multi-hop-anslutningen i tungt censurerade länder som Kina. Multi-hop låter dig etablera din VPN-anslutning igenom flera VPN-servrar istället för bara en.

”CleanWeb”-funktionen blockerar malware, annonser och spårningsprogram åt dig. Var medveten om att den inte blockerar YouTube-annonser. Du kan även aktivera varningsnotiser för sajter som tidigare varit skadliga. Slutligen finns det en blockeringsfunktion för cookie-popups som stänger ner irriterande samtyckesrutor för cookies.

Surfshark VPN har en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Så du får en hel månad på dig att testa Surfshark gratis.

Surfshark
Erbjudande Surfa säkert och anonymt för endast 1,99$ per månad + 4 månader gratis
Från
$ 1,99
9.0
  • Mycket användarvänlig och fungerar med Netflix och torrenter
  • 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Utan frågor!
  • Billig med många extrafunktioner
Besök Surfshark

Vad bör man titta efter när man väljer en VPN för Chrome?

Vad gäller VPNs för Chrome fokuserar de flesta på säkerhet, sömlös prestanda och användarvänliga tillägg. Med det i åtanke är de här alla faktorer som vi tog i beaktning under våra tester:

  • Säkerhet: NordVPNs och Surfsharks tillägg använder TLS 1.2-kryptering. Det är det bästa alternativet för webbläsarsäkerhet som skyddar dig mot hackare, tjuvlyssnare och andra obehöriga parter. Alla tre skyddar dig mot dataläckor och har bergsäkra loggfria policys.
  • Hastighet: Alla tillägg på den här listan är extremt snabba. De kopplar upp dig till vilken server som helst nästan omedelbart, och det finns massor av platser att välja bland med NordVPN och Surfshark. Du kommer inte ha problem med att streama Netflix, ladda ner torrents eller spela online.
  • Användarvänlighet: Våra val är också enkla att installera och använda. CyberGhost är den mest nybörjarvänliga av dessa tre, medan NordVPN och Surfshark även kan tillfredsställa avancerade användare. De är dessutom rätt så lättviktiga, så du behöver inte oroa dig över webbläsarlagg.
  • Pris kontra kvalitet: Det är alltid fint att spara pengar om det går. CyberGhosts Chrome-tillägg är helt gratis, men det har en del begränsningar. Med det sagt är både Surfshark och NordVPN rätt så prisvärda med tanke på funktionaliteten de levererar.

Du kan lära dig mycket mer om våra 3 bästa VPNs för Chrome i deras separata recensioner. De ger mer information, inklusive resultaten från våra verkliga tester av tjänsterna.

Kan jag använda en gratis VPN för Chrome?

När vi diskuterar gratis VPNs för Chrome bör vi skilja mellan två typer av produkter:

  • Gratis (begränsade) versioner av välansedda premium-VPNs
  • Farliga och ineffektiva gratis VPNs

Som vi nämnt erbjuder CyberGhost ett helt gratis VPN-tillägg för Chrome. Men det är bara en begränsad version av deras betalda produkt. Du får tillgång till färre servrar, det finns ingen kryptering och hastigheterna är långt ifrån så snabba som man får med den betalda prenumerationen.

En del VPN-appar kan även användas gratis med ordentliga begränsningar. Till exempel inkluderar ProtonVPNs gratisplan bara tre serverplatser, medan PrivadoVPN har en 10 GB månatlig begränsning.

Trots dessa begränsningar handlar det ändå om schyssta VPN-tjänster. De exponerar dig vanligtvis för en del popups och annonser för att stötta deras gratisplaner, men de ger ändå ett gediget skydd. De är även ideala om man vill testa på VPN-tjänsterna gratis innan man köper dem.

Farliga gratis-VPNs

På den andra sidan av spektrumet finns det skadliga VPNs som inte erbjuder något skydd alls. De försöker oftast bara att stjäla och sälja din data eller använda din datorkraft för att generera kryptovalutor.

Alla dessa ”VPNs” ägs oftast av den kinesiska regeringen i ett försök att samla in underrättelser. Det inkluderar tjänster som Super VPN, Snap VPN, VPN Proxy Master och några andra. Hola VPN är baserade i Israel, men de är precis lika farliga.

Informationen som de här tjänsterna samlar in kallas för ”aktivitetsloggar”, vilket är den värsta formen av loggning. Informationen inkluderar de sajter du besöker och din aktivitet på dem. De kan även logga dina anslutningstider, metadata och IP-adresser. Med andra ord kan de här gratis VPN-tjänsterna ses som spionprogram.

Vi råder starkt att man inte använder VPN-tjänsterna från den andra kategorin. Om du har en tajt budget rekommenderar vi att du tar en titt på vår lista med våra riktiga gratis VPNs.

Varför bör man använda en VPN för Chrome?

Det finns ändlöst med anledningar till varför Chrome-användare bör överväga att installera en VPN. De mest relevanta är:

  • Ökad onlinesäkerhet: VPN-tillägg för Chrome bör kryptera din onlinetrafik för att blockera åtkomsten för utomstående skadliga parter. Spionorganisationer, hackare och inte ens Google kan stjäla något de inte ser. Med andra ord låter det dig surfa säkert och anonymt på nätet.
  • Ökad onlineintegritet: Genom att ansluta till en VPN-server ersätter man sitt riktiga IP med ett fejkat. Det säkerställer att din onlinetrafik aldrig kan spåras till dig, din plats eller din riktiga IP-adress. Ditt IP kan användas för att geolokalisera din enhet och attackera dig på ett ändlöst antal sätt. Med ett bra VPN-tillägg för Chrome kommer du vara helt säker mot de här attackerna.
  • Kringgå geobegränsningar: Att streama amerikanska Netflix eller Disney+ är bara en av fördelarna du får med den bästa VPN för Chrome. Anslut bara till en amerikansk server för att få ett lokalt IP så är du redo. Du kan dessutom använda tjänsten för att kringgå onlinecensur i länder som Ryssland och Kina.

Slutsats: Bästa VPN för Chrome

Med de bästa VPN-tjänsterna för Chrome kan du använda dina favorit-webbläsare säkert och anonymt. De kan även avblockera de bästa versionerna av alla streaming-plattformar och kringgå onlinecensur.

Om du helt enkelt vill ha det bästa paketet för pengarna, så rekommenderar vi NordVPN. Om streaming är din grej och du vill ha snabba hastigheter, då är Surfshark rätt verktyg för dig. Slutligen, om du är en VPN-nybörjare och vill spara så mycket som möjligt, då är CyberGhost det du behöver.

Letar du efter en VPN för Chromebooks? Vi listar våra 7 bästa här. Du kan även hitta fler pålitliga alternativ i hela vår lista med årets bästa VPN. Om du letar efter andra cybersäkerhetsprogram, se till att ta en titt på vår lista med bästa antivirus för Chromebook.

Bästa VPN för Chrome: Vanliga frågor

Har du någon fråga om bästa VPN för Chrome? Klicka bara på en av de vanligaste frågorna nedan för att se svaret.

Har Chrome en inbyggd VPN?

Nej! Google Chrome har inte någon egen VPN. Det gör att du är mottaglig för alla sorters attacker från hackare och andra illvilliga aktörer. Din internetleverantör och myndighetsorganisationer kan också spionera på dig. Du bör alltid använda en bra VPN för att skydda din integritet när du använder din favoritwebbläsare. Se de bästa alternativen på vår lista över bästa VPN för Chrome.

Finns det en gratis VPN för Chrome?

Ja, men att använda en gratis VPN är (nästan) aldrig en bra idé. Oftast ger de inget skydd alls, och lämnar dig helt mottaglig för alla sorters attacker. Dessutom kan de stjäla och sälja din data och använda din processor för att generera kryptovalutor. Om du har en liten budget bör du ta en titt på vår lista med våra äkta gratis VPNs som faktiskt ger ett ordentligt skydd.

Vilken är den bästa gratis VPN för Chrome?

CyberGhost erbjuder ett helt gratis tillägg för Chrome. Det döljer ditt riktiga IP, blockerar onlinespårning och skadligt innehåll, och förhindrar WebRTC-läckor. Du kan även använda det för att avblockera amerikanska Netflix överallt i världen. Var medveten om att det är ett proxytillägg som inte krypterar din trafik. Om du vill ha fullständig kryptering rekommenderar vi att du väljer ProtonVPN. Men du behöver installera deras VPN-app eftersom Proton inte erbjuder webbläsartillägg.

Lämna en kommentar