Videogame on a computer screen next to a game controller and a VPN shield
Klicka här för en summering av artikeln
Summering av Bästa VPN för gaming

Att använda en VPN när man spelar kan säkerställa en laggfri och säker upplevelse. Dessutom kan det hjälpa dig att avblockera regionbegränsade spel. De snabbaste VPNs för gaming är:

  1. ExpressVPN – Som helhet bästa gaming-VPN
  2. Surfshark – Höga hastigheter till ett lågt pris
  3. CyberGhost – Mest användarvänliga VPN för gaming

Läs hela artikeln nedan för fler detaljer om var och en. Dessutom kan du lära dig hur man väljer bästa VPN för dina behov och installerar den på din spelenhet.

En VPN hjälper med att skydda din data online, och den kan även vara ett vitalt verktyg för gaming. En VPN krypterar din internetanslutning och döljer din IP-adress för att ge dig åtkomst till regionbegränsade spel och möjligtvis skydda dig från DDoS-attacker och andra hot. Den kan även hjälpa med att minska ping och lagg så att du kan njuta av en smidigare spelupplevelse. Men det är viktigt att välja den bästa och snabbaste VPN-tjänsten för gaming som ger tillräckligt med värde för pengarna. Vi har testat flera leverantörer och här är våra toppval.

Bästa VPN för gaming

Best VPN for GamingHär har du de tre bästa VPNs för gaming om du vill förbli säker och anonym medan du spelar ditt favoritspel online, utan lagg:

  1. ExpressVPN: Den pålitligaste och snabbaste VPN för gaming.
  2. Surfshark: Prisvärd VPN för gaming med höga hastigheter.
  3. CyberGhost: Den mest användarvänliga VPN-tjänsten för gaming med snabba hastigheter.

Låt oss ta en titt på var och en av dem mer i detalj.

ExpressVPN: den pålitligaste VPN för gaming

ExpressVPN är en av de bästa VPN-leverantörerna på marknaden, och just nu finns det ett vasst erbjudande på 15-månaderspaketet. Deras anslutningar är snabba och stabila, och de har tusentals servrar i nästan hundra länder över hela världen. Med tillräckligt antal servrar att välja bland kan du enkelt hitta den snabbaste och skydda dig medan du spelar online.

Dessutom kan ExpressVPN hjälpa dig om du vill avblockera särskilda spel som inte finns tillgängliga i ditt land. Välj helt enkelt en server i ett land som erbjuder åtkomst till spelet.

Det är ett faktum att ExpressVPN har ett högre pris än många andra gaming-VPNs, men i gengäld får du det pålitligaste skyddet och höga hastigheter som säkerställer att du kan fortsätta spela utan lagg. Du kan alltid prova den först, tack vare deras 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Vill du veta mer om den här leverantören? Ta en titt på vår detaljerade recension av ExpressVPN.

ExpressVPN
Vårt val
Erbjudande 3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$ 6,67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • Tusentals servrar i 105 länder
Besök ExpressVPN

Surfshark: höga hastigheter till ett lågt pris

I våra senaste tester har Surfshark visat sig vara en av de snabbaste VPNs för gaming. Det är en relativt ny leverantör som snabbt tagit sig till toppen på de flesta av våra listor. Deras tjänst är mycket användarvänlig och fungerar på många olika enheter.

Vid sidan av det erbjuder Surfshark utmärkta hastigheter och låg ping, oavsett om man ansluter till en server i närheten eller på andra sidan jorden. Så du kommer inte att drabbas av något lagg eller väntetid för att spel ska ladda.

Den största fördelen är deras prisvänlighet. En Surfshark-prenumeration kostar dig bara några dollar per månad, vilket gör det till en av de billigaste VPNs för gaming, utan att kompromissa med skydd eller hastighet.

Precis som ExpressVPN erbjuder Surfshark en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så att du kan prova tjänsten innan du binder dig till en prenumeration. Om du vill läsa mer om denna nykomling kan du läsa hela vår Surfshark-recension här. Klicka på knappen nedan om du vill gå direkt till Surfsharks hemsida.

Surfshark
Erbjudande Surfa säkert och anonymt för endast 1,99$ per månad + 4 månader gratis
Från
$ 1,99
9.0
  • Mycket användarvänlig och fungerar med Netflix och torrenter
  • 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Utan frågor!
  • Billig med många extrafunktioner
Besök Surfshark

CyberGhost: obegränsad gaming med användarvänlig programvara

Den tredje bästa VPN-tjänsten för gaming är CyberGhost. Den här leverantören presterade även bra i våra hastighetstester. Oavsett var du befinner dig i världen kommer en av CyberGhosts tusentals servrar hjälpa dig att förbli trygg när du spelar online.

Även fast CyberGhosts hastigheter inte är lika snabba som Surfsharks eller lika pålitliga som ExpressVPNs, så är skillnaden obetydlig och kommer inte att försämra din spelupplevelse. Du kan använda den för att spela alla sorters spel över hela världen utan något besvärande lagg. Dessutom är den rätt så prisvänlig och lättanvänd.

Om du vill lära dig mer om denna VPN kan du kan läsa vår detaljerade CyberGhost-recension. Om du hellre vill komma igång direkt kan du gå vidare till deras officiella hemsida genom att klicka på knappen nedan.

CyberGhost
Erbjudande Pröva CyberGhost för 2,19$ per månad!
Från
$ 2,19
8.8
  • Mycket användarvänlig
  • Hög kvalitet till ett lågt pris
  • Torrent och Netflix möjligt
Besök CyberGhost

Så väljer man en VPN för gaming

Nu när du vet vilka våra tre bästa VPNs för gaming är kan vi gå in på exakt hur du ska välja en leverantör. För det är trots allt viktigt att den VPN du väljer inte försämrar din spelupplevelse. Här är några aspekter att ta i beaktning:

Hög hastighet och stabilitet

Speed meter

De flesta spelare värderar hastighet och en stabil anslutning hos VPN-tjänsten högt. En bra anslutning är avgörande för onlinespel i flerspelarlägen. Du kanske har hört talas om spelare som klagar eller skryter över deras ping. Den styrs efter deras internethastighet.

Ping är latensen mellan spelarens klient och gamingservern. Numret är tiden i millisekunder som det tar för informationen att ta sig mellan servrarna. Ju lägre ping, desto bättre kommer ditt onlinespel att flyta på.

En högre ping kan leda till lagg, vilket är mycket irriterande när du är mitt i ett onlinespel mot andra. En del spel kommer till och med koppla ifrån en spelare om pingen är för hög för att fungera ordentligt i spelet. Därför har våra tre VPNs för gaming i huvudsak valts ut för deras höga hastigheter och stabila ping.

För att se till att din internetanslutning inte lider för mycket när du använder en server som är baserad utanför ditt land, så kan du prova att ansluta till en server i ett land som ligger geografiskt närmare dig. Ju längre bort en server ligger, desto långsammare kommer anslutningen att vara.

Onlinesäkerhet

Alla VPNs är inte lika säkra. En bra VPN krypterar din onlinedata och skickar den igenom en skyddad tunnel. Det innebär att dina aktiviteter inte syns för andra användare, inklusive hackare, din internetleverantör och myndigheter. Vid sidan av det döljs din IP-adress, det gör att din plats skyddas och inte avslöjas online.

Men en del VPNs ger dig inte denna typ av skydd, eller så missanvänder de information som du delat med dem i förtroende. Vad tycker du exempelvis om de skulle sälja din data till andra företag? Eller tänk om de använder informationen de samlat in om dig i marknadsföringssyfte? Det är vad som sker hos många gratis VPN-alternativ. På grund av detta rekommenderar vi alltid att man använder en premium VPN-tjänst.

Oavsett om du spelar eller bara surfar, så behöver du en VPN som du tryggt kan dela din data med. Därför innehåller vår lista över bästa VPN för gaming bara leverantörer som har visat att de tillhandahåller robust onlinesäkerhet och håller din data i tryggt och anonymt förvar.

Avblockerande förmåga

En del spelutvecklare lanserar endast nya spel i ett land eller i specifika delar av världen. Så är ofta fallet när de vill testa hur det tas emot av offentligheten, när de har begränsade resurser eller ännu letar efter buggar. Andra gånger kan spel vara geografiskt begränsade på grund av censur från lokala myndigheter. I sådana fall kan en VPN hjälpa med att avblockera din åtkomst så att du kan spela spel som du annars kanske inte kan.

Unblocking games with a VPN

De flesta bra VPN-leverantörerna har servrar i ett stort antal länder. Genom att ansluta till en server utanför ditt eget land kan du kringgå eventuella begränsningar som din geografiska plats har. Du kan få åtkomst till internet på samma sätt som om du befann dig i det landet. Det betyder att de geografiska begränsningarna som finns i ditt eget land inte gäller längre.

Men alla VPNs kan inte avblockera samma (mängd) innehåll. Till exempel så avblockerar en VPN med ett stort servernätverk sannolikt mer innehåll än en med bara några få VPN-servrar. Vid sidan av det kan hemsidor välja att blocker åtkomst för IP-adresser som tillhör VPN-leverantörer. Att använda en VPN kan ibland även strida mot reglerna och villkoren hos spel som du vill spela, därför är det bra att se om så är fallet för dig.

Dock är de topp-3 VPN-tjänsterna som vi delat ovan rätt så allround och kan avblockera det mesta innehåll så att du ska kunna spela vilka spel du vill.

Testperiod

De flesta VPN-leverantörer har en testperiod eller pengarna-tillbaka-garanti som låter dig testa deras tjänster innan du binder dig till en prenumeration. Vi rekommenderar att du använder den här provperioden, särskilt när du letar efter den bästa VPN-tjänsten för dina gamingbehov. På så sätt kan du prova VPN-tjänsten och till och med göra några VPN-tester som säkerställer att du får värde för pengarna. Om du upptäcker att den VPN du valt inte presterar så bra som du önskar, tveka inte att avbryta din prenumeration och prova en annan tjänst.

Vi hos VPNOverview testar VPN-leverantörer från vårt kontor i Nederländerna. om du befinner dig någon annanstans i världen kan tjänsterna prestera mycket annorlunda. Använd testperioden för att se hur tjänsten presterar i kombination med ditt favoritspel. Det gör att du får de bästa förutsättningarna för att hitta en VPN som fungerar för dig. Alla VPN-leverantörerna som rekommenderas i den här artikeln erbjuder dig massor av tid att prova deras tjänst innan man verkligen binder upp sig till en prenumeration.

Behöver man verkligen en VPN för gaming?

En VPN kan förbättra din spelupplevelse eftersom den låter dig spela mer fritt och säkrare. Som tidigare nämnt finns inte alla spel tillgängliga världen över. Men en VPN kan hjälpa dig att få tillgång till spel som du annars inte skulle kunna spela i ditt land.

Dessutom kan en VPN göra stor skillnad för din säkerhet. Oavsett om du bara surfar eller ifall du spelar ett intensivt skjutspel i flerspelarläge på nätet, så riskerar du alltid att utsättas för en attack. En VPN erbjuder skydd mot alla sorters faror online genom att kryptera all din data och anonymisera dina onlineaktiviteter.

I intensiva och tävlingsinriktade onlinespel kan ett motståndarlag försöka sig på att sabotera för dig med en riktad denial-of-service-attack (DDoS). Det innebär att de skickar massor av ”fejkad” trafik till din server för att försöka att överbelasta den och hindra dig från att spela.

Andra liknande attacker som ofta används online går ut på att låsa ute användare från deras konton eller rensa databaser. Ett möjligt verkligt hot är swatting, vilket betyder att polisen larmas till ditt hus medan du streamar och spelar, för att störa dig. En VPN kan göra stor skillnad genom att hindra de här fula metoderna.

Kort sagt – om du vill få åtkomst till ett obegränsat antal spel från världen över och hålla dig själv i tryggt förvar från onlineattacker, då är VPN lösningen.

Så installerar man en VPN på sin spelenhet

Det är enkelt att installera en VPN på sin spelenhet. Oavsett om du använder en stationär dator, laptop, smartphone eller någon annan enhet, så kan en VPN skydda dig på bara några minuter. Det enklaste sättet att installera en VPN på din dator är genom att ladda ner programmet från VPN-tjänsternas officiella hemsidor.

Installing VPN Step by Step Desktop

Följ de här stegen för att installera en VPN på din laptop eller stationära dator:

  1. Gå till den valda VPN-leverantörens officiella hemsida och skapa ett konto.
  2. Ladda ner VPN-programmet från den officiella hemsidan.
  3. Installera VPN-programmet genom att följa stegen som beskrivs i installationspaketet.
  4. Logga in på VPN-programmet med kontot du skapat i steg 1.
  5. Välj den VPN-server du vill använda. Om du inte vill avblockera ett särskilt spel kan du välja den server som är närmast dig. Det ger dig minst lagg när du spelar.
  6. Sätt på VPN-tjänsten och börja spela som du normalt gör. Du skyddas nu av VPN-tjänsten.

Om du är van vid att spela på en enhet som inte är en laptop eller stationär dator så kan du få reda på hur man installerar dessa på följande sidor:

Starta spelet!

Om du letar efter stabila och pålitliga VPN-tjänster för onlinegaming rekommenderar vi ExpressVPN, Surfshark och CyberGhost. De här VPN-tjänsterna erbjuder snabba anslutningar, stabila servrar, massor av möjligheter för att avblockera innehåll och skydd mot onlineattacker. De kan hjälpa dig att spela dina favoritspel utan lagg, samtidigt som du håller dig trygg. Om du har några fler frågor eller funderingar kan du gärna meddela oss i kommentarsfältet nedan. Vi vill gärna hjälpa dig.

Bästa VPN för gaming - Vanliga frågor

Här är några av de vanligaste frågorna om VPNs och gaming. Klicka bara på en fråga för att se svaret.

Vilken är den bästa VPN för gaming?

Den bästa VPN för gaming är ExpressVPN. Den här leverantören är den pålitligaste och de erbjuder höga hastigheter som knappt påverkar din spelupplevelse. Du kommer inte uppleva något lagg, medan den även kan låsa upp spel från andra länder. ExpressVPN har ett stort servernätverk som kommer hjälpa dig att få ut det mesta av din prenumeration.

Vilken gratis-VPN är bäst för gaming?

Tyvärr är de flesta gratis-VPNs inte tillräckligt snabba att använda för gaming. Eftersom gratis-VPNs tenderar att ha massor av användare på ett fåtal servrar så är de inte särskilt snabba. Det innebär att du kommer ha högre ping och massor av lagg medan du spelar. Det är bättre att använda en billig VPN istället, som Surfshark.

Varför använder man en VPN när man spelar?

Det finns flera anledningar till att använda en VPN när man spelar. De två viktigaste är mer onlinesäkerhet och åtkomst till blockerade spel:

  • En VPN skyddar dig mot DDoS-attacker och andra onlinefaror som du kan stöta på när du spelar.
  • En del spel kan inte spelas överallt i världen, antingen på grund av censur eller för att de fortfarande är i betafasen. En VPN kommer ge dig åtkomst till de här spelen, oavsett var du befinner dig i världen.
Är det lagligt att använda en VPN för gaming?

Ja, i de flesta länder inklusive USA och andra västerländska länder är VPN-användning laglig. Men i en del länder, som exempelvis Kina, Ryssland, Iran, Irak, Turkiet och fler, så är VPN-tjänster bannlysta och man kan straffas om man åker fast för att använda en. Så var försiktig med lokala regelverk vart än du är. Dessutom kan en del spel blockera dig om de upptäcker att du använder en VPN eftersom det kan vara emot deras regler och villkor.

Kan en VPN sänka pingen?

Det är en klurig fråga och svaret kan variera stort beroende på vilken VPN du använder, vilken server du ansluter till, och var du befinner dig. Vanligtvis höjer VPN-tjänsten din anslutnings ping något. Men om du ansluter till en server med hög hastighet som ligger väldigt nära dig kan du få en lägre ping som ger en smidigare spelupplevelse utan lagg.

Lämna en kommentar