Trophy and bucket of popcorn with a VPN shield next to a screen with software that looks like Netflix
Klicka här för en summering av artikeln.
Snabbguide: Bästa Netflix-VPN 2023

Netflix är riktigt bra på att blockera folk från att använda VPN-tjänster. Därför behöver du en pålitlig premium-VPN som funkar med Netflix. Men oroa dig inte för att behöva utforska alla dina alternativ.

Vi testade över 50 VPN-leverantörer så att du inte behöver göra det. Här är vår fem bästa Netflix-VPN-lista:

  1. NordVPN: Bästa VPN för Netflix
  2. Surfshark: En prisvärd och pålitlig VPN för att se på Netflix med ett obegränsat antal enheter
  3. ExpressVPN: En premium VPN-leverantör med utmärkt kundsupport
  4. CyberGhost: En användarvänlig VPN med dedikerade servrar för att avblockera Netflix
  5. PIA: En sekretessfokuserad VPN med massor av servrar

Baserat på våra tester är den genomgående bästa VPN-tjänsten för Netflix NordVPN. Den har utmärkta streaming-hastigheter och det är en VPN som kan avblockera Netflix USA-bibliotek bland många andra.

Om du vill avblockera Netflix så vägleder den här artikeln dig genom allt som du behöver veta.

Filmklipp och blå ruta med popcorn-ikon

Trodde du att du sett allt som Netflix har att erbjuda? Tänk om! Varje land har olika Netflix-bibliotek, så om du inte tittar vad varje katalog som Netflix har att erbjuda, då går du miste om mycket. Men hur kan man komma åt ett annat lands bibliotek? Med en VPN så klart.

För den här artikeln har vi testat över 50 VPN-tjänster för att hitta bästa VPN för Netflix. Baserat på våra rigorösa tester upptäckte vi att en leverantör ligger före de andra: NordVPN. Med deras breda servernätverk, robusta kryptering, starka säkerhetsfunktioner och supersnabba hastigheter kan du känna dig trygg med att den kommer att avblockera ditt favoritbibliotek hos Netflix på några sekunder.

OBS:

På grund av en ändring i sättet som streamingföretaget hanterar proxys och VPN-adresser kanske du inte alltid kommer åt geospecifikt innehåll på Netflix med en VPN. Tipsen i den här artikeln fungerar i skrivande stund, men det kan förändras i en (nära) framtid. Vi kommer att fortsätta recensera och testa Netflix-VPN-tjänster för att säkerställa att vi tillhandahåller den senaste informationen.

Vilken VPN är bäst för Netflix?

Bästa VPN för streaming-ikon

Bästa VPN för Netflix måste ha bra statistik på att avblockera Netflix geobegränsningar, ha ett brett servernätverk, och dedikerade IP-adresser. Den sistnämnda är särskilt viktig för att komma runt tuffa Netflix-geoavblockeringar. Efter att ha testat dussintals leverantörer upptäckte vi att det finns flera premium VPN-tjänster som fungerar med Netflix.

I tabellen här nedan listar vi de främsta kännetecknen från våra fem bästa Netflix-VPN-tjänster.

EgenskapNordVPNSurfsharkExpressVPNCyberGhostPIA
Antal servrar5,600+3,200+3,000+9,000+33,000+
Antal avblockerade bibliotek16+100948884
Samtidiga anslutningar6Obegränsat5710
Obfuskerade servrar
Dedikerad IP-adress
Pris per månad3,49$2,30$6,67$2,19€1,99€
Pengarna-tillbaka-garanti30 dagar30 dagar30 dagar45 dagar30 dagar
NedladdningSkaffa NordVPNSkaffa SurfsharkSkaffa ExpressVPNSkaffa CyberGhostSkaffa PIA

Här nedan dyker vi djupare i funktionerna hos de bästa Netflix-VPN-tjänsterna.

1. NordVPN: Bästa VPN för att komma åt Netflix-bibliotek världen över

Skärmbild av NordVPN-hemsidan med adderad logo i hörnet, maj, 2023

Prenumerera om du:

  • Vill avblockera Netflix från över 60 länder
  • Behöver garanti för att din VPN kan avblockera Netflix USA-bibliotek
  • Vill ha en pålitlig VPN som kringgår geobegränsningar
  • Värderar stark kryptering, avancerade säkerhetsfunktioner och en verifierad loggfri policy
  • Vill ha höga hastigheter när du streamar

Prenumerera inte om du:

  • Är en väldigt kräsen användare vad gäller gränssnitt (andra VPN:s är lite mer tilltalande och lite mer användarvänliga)

NordVPN är vår bästa VPN för Netflix. Tjänsten hjälper dig att kringgå begränsningar för Netflix och streama innehåll i HD och till och med 4K. Med över 5 600 servrar i 60 länder säkerställer NordVPN att du kan komma åt i princip vilken Netflix-katalog som helst. I våra tester kunde vi se filmer och tv-serier som inte var tillgängliga i vårt land.

Till exempel är inte Shawshank Redemption tillgängligt i USA, men genom att använda en VPN-anslutning till en kanadensisk server kunde vi se på denna tidlösa klassiker.

Skärmbild av att streama Shawshank Netflix, samtidigt som man är ansluten till en NordVPN-Kanada-server

Dessutom ser NordVPN:s 10Gbps-servrar till att du får de bästa hastigheterna när du tittar på Netflix med en VPN, vilket gör NordVPN till bästa VPN för streaming.

Under våra NordVPN-tester tog det oss bara tre sekunder att ansluta till en kanadensisk server och streama Shawshank Redemption utan något strul. Vi gillade speciellt att den första servern vi anslöt till fungerade perfekt, och vi behövde inte prova olika servrar. Och även om det inte skulle vara fallet så kan vi alltid kringgå geobegränsningar med NordVPN:s dedikerade IP-adresser.

Du kan omedelbart avblockera Netflix utländska bibliotek i Australien, Kanada, Japan, Nederländerna och Storbritannien efter att du laddat ner och installerat NordVPN. Ingen konfiguration krävs. Utöver det kan du använda denna VPN för att se på Paramount Plus och andra populära streamingplattformar.

Så avblockerar NordVPN Netflix

  • NordLynx: Ett av de bästa VPN-protokollen på marknaden, som hjälper dig att streama innehåll från alla streamingplattformar mycket snabbare.
  • SmartPlay: Det här är en SmartDNS-funktion som är inbyggd i NordVPN och som ytterligare maskerar din identitet när du är inne på Netflix.
  • Obfuskerade servrar: De här servrarna har specialiserad teknik så att Netflix inte kan lista ut att du använder en VPN.
  • Meshnet tech: Den här funktionen låter dig simulera en LAN-anslutning över flera hushåll och låter dig kringgå de senaste begränsningarna för lösenordsdelning av Netflix.
NordVPN
Erbjudande Julerbjudande: endast 2,99$ per månad för ett 2-årigt abonnemang (+3 månader gratis) med en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti
Från
$ 2,99
9,3
  • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
  • Trevlig och tilltalande app
  • Ingen loggning
Besök NordVPN

Om du är intresserad av att lära dig mer om varför kombinationen Nord VPN-Netflix är den bästa Netflix-VPN-kombinationen – ta en titt på vår NordVPN-recension. Du kan även dra fördel av NordVPN:s gratis provperiod för att själv testa tjänsten!


2. Surfshark: Prisvärd VPN för att se Netflix på ett obegränsat antal enheter

Skärmbild av Surfshark-hemsidan

Prenumerera om du:

  • Vill avblockera Netflix i USA, Storbritannien, Kanada och andra platser
  • Har en budget och behöver en prisvärd VPN
  • Vill använda din VPN på så många enheter du vill

Prenumerera inte om du:

  • Behöver ett stort utbud av servrar

Surfshark-appen är extremt användarvänlig och den levererar briljanta hastigheter. Den här leverantören har en utmärkt kundsupport och riskerna att du ska drabbas av lagg eller andra problem är små. Självklart är Surfshark även bra på att hitta vägar runt Netflix medel som blockerar VPN-användning, vilket är en av anledningarna till att de hamnat på vår bästa VPN för Netflix-lista.

I skrivande stund kunde vi komma åt Netflix-bibliotek i USA, Kanada, Australien och Storbritannien med Surfshark. Förutom detta faktum kunde vi göra det på ett obegränsat antal enheter genom ett enda Surfshark-konto. Med andra ord: om du använder Surfshark kan hela din familj streama filmer och serier samtidigt! Här nedan visas en Netflix-stream med Surfshark på Android när vi var på resande fot.

Skärmbild av Surfshark och Netflix på Android

Deras otroligt budgetvänliga pris gör också Surfshark till en bra VPN för att se på Netflix. Du kan använda Surfshark på din dator, mobil och Android TV.

Så avblockerar Surfshark Netflix

  • Dedikerad IP-adress: Surfshark-användare kan köpa dedikerade IP-adresser så att de inte delar dem med andra användare och därmed få garanterad åtkomst till Netflix oavsett vad.
  • Surfshark-webbläsartillägg: Det här gör streaming från din webbläsare snabbare och smidigare.
Surfshark
Erbjudande Surfa säkert och anonymt för endast 1,99$ per månad + 4 månader gratis
Från
$ 1,99
9.0
  • Mycket användarvänlig och fungerar med Netflix och torrenter
  • 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Utan frågor!
  • Billig med många extrafunktioner
Besök Surfshark

Tvekar du ännu på om Surfshark är bästa VPN för Netflix-streaming? Du kan få en gratis provperiod av Surfshark tack vare deras 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Du kan även läsa hela vår Surfshark-recension för att få reda på mer om den här leverantören.


3. ExpressVPN: Premium-VPN med utmärkt kundsupport

Skärmbild av ExpressVPN-hemsidan

Prenumerera om du:

  • Tror att du behöver hjälp av kundservice för att avblockera Netflix
  • Dessutom vill avblockera andra tjänster, som Peacock, HBO Max och Hulu
  • Behöver en VPN som är kompatibel med, Linux, macOS, Android, iPhone, routrar och mer

Prenumerera inte om du:

  • Har en tajt budget

ExpressVPN är en utmärkt VPN för att avblockera Netflix. Vi gjorde omfattande tester av ExpressVPN och fick åtkomst till Netflix-bibliotek i olika länder, inklusive USA, Storbritannien, Kanada, Australien, Spanien, Frankrike och Tyskland.

Trots Netflix korståg mot VPN-användning fortsätter ExpressVPN att kringgå deras geoblockeringar och det är en pålitlig VPN som funkar med Netflix. För att lyckas med det uppdaterar ExpressVPN konstant sina servrars IP-adresser. På så sätt säkerställer de att du kan fortsätta komma åt Netflix överallt i världen utan begränsningar.

På fredagar älskar jag att titta på It’s Always Sunny in Philadelphia. Tyvärr var inte programmet tillgängligt i vårt testland så för att kringgå Netflix blockering körde vi igång ExpressVPN och anslöt till en brittisk server där programmet var tillgängligt.

Skärmbild av Netflix, när man är ansluten till en brittisk ExpressVPN-server

Men om det inte funkar i ditt land? ExpressVPN:s kundservice hjälper dig att hitta en kompatibel server. Du kan använda deras livechattfunktion 24/7 för att kontakta ExpressVPN:s team dygnet runt. När vi kontaktade deras kundsupport fick vi svar på fem sekunder, och det är också en av anledningarna till varför ExpressVPN finns med på vår bästa VPN för Netflix-lista.

Dessutom är deras servernätverk rätt så generöst. ExpressVPN erbjuder VPN-servrar med hög hastighet i 94 länder. I våra tester hjälpte det också oss att avblockera stora streamingtjänster som Amazon Prime Video, Disney+, Peacock, HBO Max och Hulu.

Så avblockerar ExpressVPN Netflix

  • MediaStreamer: Ett smart DNS-verktyg som utvecklats av ExpressVPN. Likt SmartPlay hjälper det dig att få tillgång till plattformar genom att maskera din identitet online.
  • Webbläsartillägg: Det här är en utmärkt funktion för att streama Netflix i din webbläsare.
  • Lightway-protokoll: Ett av de bästa protokollen för att garantera snabba anslutningshastigheter när du streamar Netflix.
ExpressVPN
Vårt val
Erbjudande 3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$ 6,67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • Tusentals servrar i 105 länder
Besök ExpressVPN

Är du fortfarande osäker på om Express-VPN-Netflix är den rätta kombon för dig? ExpressVPN:s gratis provperiod i form av en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti låter dig testa VPN-tjänsten innan du binder upp dig för en långvarig prenumeration. Så om du inte är nöjd med din upplevelse kan du helt enkelt be om att få pengarna tillbaka. Du kan läsa mer om den här leverantören i vår ExpressVPN-recension.


4. CyberGhost: Användarvänlig VPN med dedikerade servrar för att streama Netflix

Skärmbild av CyberGhost-hemsidan

Prenumerera om du:

  • Vill ha dedikerade Netflix streamingservrar med utmärkta hastigheter
  • Dessutom vill avblockera andra plattformar, som Disney+, Amazon Prime Video, BBC iPlayer och HBO Max
  • Behöver snabb tillgång till kundsupport via livechatt
  • Uppskattar en smidig, väldesignad app

Prenumerera inte om du:

  • Har en svag anslutningshastighet

Det är enkelt att använda CyberGhost och tjänsten har ett utmärkt gränssnitt på deras dator- och mobilappar, så den förtjänar definitivt en plats på vår bästa Netflix-VPN-lista. Du kommer åt över 9 000 servrar i 91 länder som ger dig massor av alternativ att kringgå geobegränsningar på Netflix och komma åt utländska bibliotek.

Utöver det har CyberGhost optimerade streamingservrar. I vår efterforskning upptäckte vi att de kan avblockera amerikanska, brittiska, tyska och franska Netflix-bibliotek.

CyberGhost VPN erbjuder även optimerade streamingservrar för olika enheter till sina användare. Till exempel finns det optimerade streamingservrar för Netflix på Android och Netflix på Fire Stick, vilket du kan se här nedan.

Skärmbild av CyberGhosts optimerade servrar för streaming

Vi kunde ansluta upp till sju enheter samtidigt med bara ett CyberGhost-konto. Det här innebär att du kan streama Netflix på flera enheter, som på din laptop, telefon och spelkonsoler med en enda prenumeration. Du kan faktiskt även använda CyberGhost för att streama Netflix på din smart TV eftersom det är en av de bästa VPN för smart TV.

Så avblockerar CyberGhost Netflix

  • Dedikerad amerikansk Netflix-server: Specifikt skapad för att garantera att du kan avblockera Netflix USA-bibliotek.
  • Optimerade streamingservrar: De här hjälper dig att avblockera alla streamingplattformar som du vill ta del av.
  • Dedikerade IP-adresser: Du kan använda dessa för att komma åt geobegränsat innehåll även om plattformarna blir mer motståndskraftiga i framtiden.
CyberGhost
Erbjudande Pröva CyberGhost för 2,19$ per månad!
Från
$ 2,19
8.8
  • Mycket användarvänlig
  • Hög kvalitet till ett lågt pris
  • Torrent och Netflix möjligt
Besök CyberGhost

Du kan prova CyberGhost gratis tack vare deras 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Ta en titt på vår CyberGhost-recension för att lära dig mer om den här leverantören och varför den kan vara bästa Netflix-VPN.


5. PIA: Sekretessfokuserad VPN med massor av servrar att välja bland

Skärmbild av PIA-hemsidan

Prenumerera om du:

  • Pålitligt vill avblockera Netflix USA, Storbritannien, Japan, Nederländerna, Brasilien, Kanada
  • Vill ha dedikerade servrar för Netflix och andra streamingplattformar
  • Uppskattar extra säkerhetsfunktioner och garantier
  • Vill ha en prisvärd Netflix-VPN

Prenumerera inte om du:

  • Inte har en anslutning med bra grundhastighet

Private Internet Access (PIA) är ytterligare en topp-VPN som funkar med Netflix-USA, så de förtjänar sin plats på vår bästa VPN för Netflix-lista. Användare har rapporterat problem med mindre populära Netflix-bibliotek, men i skrivande stund kunde vi kringgå Netflix-blockeringar i USA, Storbritannien, Japan, Nederländerna, Brasilien och Kanada.

PIA har en minimalistisk design som hjälper dig att snabbt hitta det du behöver. VPN-tjänsten var enkel att ladda ner och installera. Sedan kunde vi ansluta till en amerikansk VPN-server på nolltid.

Skärmbild av att streama Netflix när man är ansluten till en amerikansk PIA-server

Vid sidan av PIA:s breda servernätverk med 33 000 servrar sticker leverantören även ut för deras sekretessfunktioner. Företaget säger att de inte sparar några loggar och erbjuder stark kryptering och protokoll. Tjänsten har också en rimlig prissättning. Det enda problemet vi stötte på i våra tester var ojämna hastigheter som kan leda till lagg. Men med en stark grundanslutning kan du komma runt det.

Så avblockerar PIA Netflix

  • Enkel att använda: Om VPN är nytt för dig är PIA ett strålande alternativ. Att ladda ner, installera och använda VPN-tjänsten är väldigt simpelt.
  • Hastighetsförbättrande anpassningar: Det här är särskilt bra för användare med långsammare anslutningshastigheter som kan behöva konfigurera VPN-tjänsten för bästa prestanda.
  • Dedikerade IP-adresser: PIA erbjuder även dedikerade IP-adresser som hjälper dig att kringgå Netflix globala begränsningar.
PIA
Erbjudande Från 2,19$ per månad
Från
$ 2,19
8,6
  • Starkt fokus på integritet och säkerhet
  • Bra pris
  • Snabba och stabila servrar
Besök PIA

Ifall du vill prova PIA gratis är det bra att veta om att de även erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Läs hela vår Private Internet Access-recension för mer information.


Så valde vi bästa VPN för Netflix

Vad man bör titta för när man väljer en VPN-ikon

Om du letar efter bästa VPN-tjänsten för att avblockera Netflix och kringgå onlinecensur och andra geobegränsningar, så finns det essentiella funktioner att överväga när du gör ett val:

  • Åtkomst till Netflix: Alla VPN-leverantörer kan inte kringgå Netflix geobegränsningar. Det här är den viktigaste egenskapen när du väljer en VPN för Netflix.
  • Hastighet: När du streamar på Netflix eller någon annan plattform så är hastighet viktigt. Om din anslutning är för långsam kommer videon att börja buffra och Netflix kommer att nedgradera din videokvalitet. Därför behöver du välja en snabb VPN.
  • Servernätverk: Den bästa VPN-tjänsten för Netflix kommer att hjälpa dig att få åtkomst till Netflix-bibliotek från olika länder över hela världen genom att erbjuda VPN-servrar på flera platser. Netflix försöker konstant hitta vägar att identifiera och blockera VPN-tjänster och proxyservrar. Det leder till att en del servrar ibland inte kan komma åt Netflix.
  • Kundservice: Om en leverantör har en bra kundservice kan de guida dig till en server som inte ännu har blockerats och hjälpa dig att hantera andra problem som du kan stöta på.
  • Dedikerad IP-adress: Netflix kommer troligtvis att blockera en IP-adress när de märker att folk använder den. Med en dedikerad IP-adress som enbart används av dig eliminerar du riskerna att det sker.

Av de dussintals VPN-tjänsterna vi testade kryssade NordVPN alla rutorna som bästa och mest pålitliga Netflix-VPN. I våra tester fick de höga poäng för hastighet, pris, användarvänlighet, enhetskompatibilitet och i antalet Netflix-bibliotek som de kunde avblockera. Vid sidan av det erbjuder NordVPN en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti som plus på fantastiska rabatter!

Våra 5 bästa Netflix-VPN: Resultat i hastighetstest

Hastighet är troligtvis ett av de viktigaste kriterierna när man väljer Netflix-VPN. För att göra ditt jobb enklare testade vi varje VPN-tjänsts prestanda på den här listan. Här är resultaten.

LeverantörNedladdningshastighet (Mbps)Uppladdningshastighet (Mbps)Ping (ms)
Our connection (without a VPN)503,51482,113
NordVPN492,20388,649
Surfshark490,50265,154
ExpressVPN322,38171,118
CyberGhost441,67214,624
PIA131,72202,635

Som du kan se från tabellen ovan: NordVPN är snabbaste VPN. Den hade högst nedladdnings- och uppladdningshastigheter jämfört med andra leverantörer. I synnerhet var deras uppladdningshastigheter mycket bättre än resten av VPN-tjänsterna på vår bästa Netflix-VPN-lista. Om du vill avblockera Netflix är NordVPN det bästa valet.

Hur man kringgår Netflix begränsningar för lösenordsdelning

Med de senaste ändringarna som Netflix har meddelat angående deras lösenordsdelningspolicy, så funkar inte alla VPN-tjänster tillräckligt bra med Netflix. Användare kan bara kringgå Netflix lösenordsdelningsförbud om de har samma IP-adress som kontoägaren. Men som tur är finns det en lösning på det också.

Vår bästa VPN för Netflix, NordVPN avblockerar inte bara Netflix utan de tillhandahåller också ett mesh-nätverk. Genom att använda NordVPN:s gratis mesh-nätverk som tillåter upp till 50 anslutna enheter till ett Wi-Fi-nätverk samtidigt och på distans kan du ansluta till Netflix med kontoägarens IP-adress. Så här gör man det:

  1. Besök NordVPN-hemsidan och registrera dig för ett konto.
  2. Ladda ner och installera NordVPN-appen för din enhet.
  3. Öppna appen och klicka på Meshnet-ikonen, som indikerat nedan.

    Skärmbild av Meshnet-inställningar, NordVPN
  4. Växla reglaget bredvid Meshnet för att aktivera det.

    Skärmbild av Meshnet-inställningar, på och av
  5. Klicka på ”Fortsätt” för att läsa hur Meshnet funkar och skyddar din privata information.

    Skärmbild av NordVPN, aktivera Meshnet
  6. Tryck på ”Länkade enheter” i Meshnet-gränssnittet. Här kan du se ditt tilldelade användarnamn och IP-adress.

    Skärmbild av Meshnet-gränssnitt, NordVPN
  7. När du aktiverar Meshnet på dina andra enheter kommer de automatiskt att länkas till det.
  8. Om du vill bjuda in andra användare, tryck på ”Länka extern enhet” och ange deras e-postadress för att skicka en inbjudan.

    Skärmbild av NordVPN, länka extern enhet

På det här sättet kan din familj och dina vänner länka din hemdator på distans och ansluta till Netflix som om de använder den här datorn. Det här är praktiskt när du reser eller när familj och vänner befinner sig på en annan plats än din.

Kan man använda en gratis VPN för att se Netflix?

Gratis-ikon VPN-sköld

Även om en del gratis VPN-tjänster kan ta sig runt geobegränsningar och avblockera Netflix, så rekommenderar vi generellt sett inte att använda en gratis VPN för Netflix på grund av följande anledningar:

  1. Din data och integritet kan knäckas: Gratis VPN-leverantörer kan sälja informationen som de samlar in om dig till andra parter för att de ska tjäna pengar.
  2. Du kan få dålig kundservice: De flesta gratis VPN-tjänsterna har inte någon hög kundservicestandard. Ofta tillhandahåller gratis VPN-tjänster faktiskt inte någon kundservice över huvud taget. Det innebär att det inte finns någon som kan hjälpa dig om du inte lyckas avblockera Netflix med deras tjänst.
  3. Du har färre alternativ att lura Netflix: De flesta gratis VPN-tjänsterna har inte resurserna för att matcha Netflix geobegränsningar. Som ett resultat kan de inte alltid avblockera Netflix.
  4. Du kanske stöter på databegränsningar: De bästa gratis VPN erbjuder bara upp till 10 GB månatlig data. Du behöver upp till 3 GB data för att streama ett 1-timmar långt avsnitt i HD. Som mest kommer du att kunna se tre avsnitt av ditt favoritprogram.

Inte redo att betala för en VPN-prenumeration ännu? Inga problem då många av de bästa Netflix-VPN:s erbjuder en gratis provperiod eller en pengarna-tillbaka-garanti.

Vilka gratis VPN kan jag använda för att avblockera Netflix?

Även om gratis VPN inte är ideala för streaming så har vi genomfört tester för att avgöra vilka som är de säkraste och bästa gratis VPN-tjänsterna. Du kan läsa vår omfattande gratis Netflix VPN-recension för att se våra testresultat. Här nedan har vi en gratis VPN för Netflix-lista med de bästa leverantörerna.

1. PrivadoVPN: Bästa gratis VPN för Netflix med obfuskeringsteknologi

Skärmbild av PrivadoVPN-hemsidan, april 2023, med adderad logotyp i hörnet

PrivadoVPN är bästa VPN för Netflix av gratisalternativen. Om du vill streama filmer och serier från Netflix kan du prova PrivadoVPN. Leverantören använder obfuskeringsteknologi för att dölja det faktum att du använder en VPN. Under våra PrivadoVPN-tester kunde vi streama icke-amerikanska bibliotek utan problem, men vi upplevde en del problem med att komma åt Netflix-USA.

Privado har utmärkta säkerhetsfunktioner, inklusive 256-bitars AES-kryptering och en kill switch som stänger din anslutning till internet om VPN-tjänsten inte fungerar. Den enda nackdelen är att du har en 10 GB databegränsning varje månad. Dessutom kan du enbart använda servrar i 10 länder.

Trots det är PrivadoVPN en av de bästa Netflix-VPN utan kostnad på marknaden.


2. Windscribe: Gratis Netflix-VPN som fungerar på alla stora operativsystem

Skärmbild av Windscribe-hemsidan med adderad logotyp i hörnet

Windscribe är en gratis VPN-leverantör som fungerar på Windows, Mac, Linux, Android och iOS. Om du är en Linux-användare kan Windscribe vara en bra VPN för dig. Leverantören har betalda prenumerationsplaner, men deras gratisplan kan avblockera amerikanska Netflix, även om man kan få prova med servrarna innan man hittar rätt. Vi provade flera servrar utan framgång innan vi hittade en som kunde ansluta till Netflix.

Fast Windscribe säger att de inte loggar användardata har leverantören drabbats av en säkerhetsläcka i juli, 2021 när ukrainska myndigheter beslagtog deras VPN-servrar. Men Windscribe har lärt sig från det här misstaget och har tagit nya tag.

Du får en 2 GB månatlig databegränsning när du registrerar dig hos Windscribe. Om du delar din e-postadress ökar de din datamängd till 10 GB. Utöver det har Windscribe servrar i över 65 länder, så det finns massor av servrar att välja bland.


3. TunnelBear: VPN för Netflix med stark kryptering

Hemsidan för TunnelBear

TunnelBear har ett brett servernätverk som täcker 42 länder, vilket gör det enklare att hitta en server som fungerar med Netflix. I början upplevde vi en del problem när vi försökte få Netflix avblockerat i våra TunnelBear-tester. Sedan efter att vi ändrat inställningar (bytte servrar och protokoll), så kunde vi använda denna VPN för att titta på Netflix-bibliotek i Tyskland och Storbritannien.

TunnelBear erbjuder gedigen AES-256 encryption och obfuskeringsteknologi. Det gör att du löper mindre risk att blockeras av streamingtjänster. De har även appar för olika operativsystem, inklusive Windows, macOS och Android. Du kan också använda TunnelBear-webbläsartillägg.

Tråkigt nog har TunnelBear ett datatak på 500 Mb, vilket gör att det kan vara problematiskt om du vill använda den just för streaming. En timmes HD-avsnitt av ditt favoritprogram kräver att du streamar cirka 3 GB data.

TunnelBear kan vara ett tillfälligt alternativ som gratis VPN med Netflix.


Varför fungerar inte Netflix med alla VPN?

Netflix har avtal med producenter och filmdistributörer över hela världen. Beroende på vilken typ av licens de har kan en del innehåll endast vara tillgängligt i specifika länder.

Det finns inget officiellt Netflix-VPN-förbud, utan istället kontrollerar leverantören din IP-adress för att avgöra din plats och ifall du ska ha åtkomst till en särskild typ av innehåll. Netflix är medvetna om att det är många som använder VPN-tjänster världen över för att kringgå deras geobegränsningar. Och därför har de implementerat system för att detektera om man använder samma IP-adress.

Så istället för att du får se din film eller serie när Netflix blockerar din IP-adress får du ett felmeddelande som ber dig att stänga av din proxyanslutning eller avblockeringsverktyg.

Viktigt meddelande:

Netflix kommer konstant att försöka blockera VPN-användare från att se på regionsbegränsat innehåll. Netflix användarvillkor kan hävda rätten att upphäva ditt konto på grund av VPN-användning. Kontrollera alltid Netflix integritetspolicy innan du använder en VPN för streaming.

Om du stöter på några problem med din VPN-app kan du prova någon av våra rekommenderade lösningar på vanliga VPN-problem. Men om du använder en premium-VPN som NordVPN borde du inte ha något problem med att komma åt vilket Netflix-bibliotek du vill. Du kan även använda NordVPN:s gratis provperiod för att testa deras funktioner utan att binda dig.

VPN-tjänster att undvika med Netflix

Även om det finns några utmärkta VPN-tjänster för Netflix på marknaden så finns det även några alternativ som vi starkt rekommenderar att du undviker. I tabellen nedan ser du en lista över vilka VPN man bör undvika att använda Netflix med.

VPN-leverantörVarför du bör undvika den
IPVanishNetflix har blockerat den här VPN-leverantören.
PureVPNTjänsten avblockerar inte Netflix-bibliotek förutom Netflix-USA, de har låga hastigheter och har instabila servrar.
HolaVPNDe erbjuder inte säker kryptering, loggar användardata och avblockerar inte Netflix.

Sammanfattning: Bästa VPN för att avblockera Netflix

Bästa VPN för Netflix ger dig åtkomst till alla Netflix-bibliotek runt om i världen. Men eftersom Netflix granskar din IP-adress för att se din plats behöver du ändra ditt IP och övertyga Netflix om att du loggar in på plattformen från landet där platsen för biblioteket du försöker komma åt är ifrån. Innan du använder en VPN måste du dock se till att först läsa Netflix användaravtal.

VPN-sköld bredvid en skärm med ett program som ser ut som Netflix

Baserat på vår djupgående forskning av över 50 VPN-leverantörer kan vi helhjärtat rekommendera NordVPN som bästa Netflix-VPN. NordVPN kan kringgå geobegränsningar och ge dig åtkomst till Netflix-innehåll från hela världen. Dessutom erbjuder NordVPN pålitliga servrar med supersnabba hastigheter och rimliga priser på deras prenumerationsplaner.

Det går också att använda en gratis VPN för att se på Netflix, men vi rekommenderar inte det på grund av säkerhetsanledningar och data- och hastighetstak.

Vill du avblockera andra streamingsajter? Se våra artiklar här nedan:

Bästa Netflix VPN: Vanliga frågor

Här nedan hittar du snabba svar på några vanliga frågor om att avblockera Netflix med en VPN. Klicka på en fråga för att se svaret. Lämna en kommentar här nedan så hjälper vi dig om du stöter på problem eller har en specifik fråga.

Vilken är bästa VPN för Netflix?

NordVPN är den genomgående bästa VPN-tjänsten för Netflix. Den här leverantören kan framgångsrikt avblockera Netflix-bibliotek i hela världen. Den kan även avblockera Hulu, HBO Max, BBC iPlayer, Disney+ och andra streamingplattformar! För att få reda på mer kan du läsa vår djupgående NordVPN-recension.

Kan Netflix se när jag använder en VPN?

Netflix har identifierat IP-adresser från ett otaligt antal VPN-servrar och blockerar användare när de ansluter till dem. Men de bästa VPN-tjänterna för Netflix har massor av servrar som du kan välja bland för att inte bli upptäckt.

Är det lagligt att se på Netflix med en VPN?

Såvida du inte befinner dig i ett land där det är förbjudet att använda VPN har du inget att oroa dig för. Men Netflix motverkar användningen av VPN-tjänster och försöker aktivt att blockera VPN-servrar från att komma åt plattformen. Ta en titt på vår artikel om VPN-tjänsters laglighet för mer information.

Varför blockerar Netflix VPN-tjänster?

Netflix har endast rätt att visa ett visst innehåll i specifika länder. Därför tillämpar företaget geobegränsningar och försöker blockera användare från att använda VPN-tjänster för att komma åt blockerat innehåll. Netflix hoppas få globala licenser för alla filmerna och tv-programmen på deras plattform, men det händer kanske inte inom en snar framtid.

Kan jag titta på Netflix med en gratis VPN?

Du kan titta på Netflix med några gratis Netflix-VPN.
Men de flesta gratis VPN-tjänsterna funkar inte med Netflix på grund av att plattformen har blockerat IP-adresserna från deras servrar. Om du kan komma åt Netflix med en gratis VPN behöver du stå ut med långsamma hastigheter och låga databegränsningar.

Hur kan jag se på Netflix med en VPN?

Det är enkelt att se på Netflix med en VPN. Följ bara stegen nedan:

  1. Skaffa en prenumeration hos den VPN-leverantör du gillar. Vi rekommenderar NordVPN med deras strålande avblockeringsförmåga.
  2. Ladda ner och installera VPN-programmet.
  3. Anslut till rätt VPN-server (till exempel en amerikansk server om du vill komma åt Netflix amerikanska bibliotek).
  4. Logga in på Netflix hemsida eller app.
  5. Streama din favoritfilm eller program!

För mer information, ta en titt på vår artikel om bästa VPN för Netflix.

Varför får jag ett felmeddelande när jag tittar på Netflix med en VPN eller proxy?

Netflix kan upptäcka att du försöker komma åt deras innehåll med en VPN eller proxyserver. Företaget har en lista över kända IP-adresser som tillhör proxys och VPN-tjänster som den blockerar. Om du försöker se Netflix med en VPN eller proxy och misslyckas, så kan det här vara anledningen.

Vilket VPN-land är bäst för Netflix?

USA är det bästa VPN-landet för Netflix. Det amerikanska Netflix-biblioteket är det största i världen, med otroliga filmer och tv-program. Andra bra alternativ är Kanada, Japan, Australien, Turkiet, Storbritannien och Sydkorea.

Lämna en kommentar