Guy watching TV and a trophy with VPN shield icon inside of it on a dark background
Klicka här för en kort sammanfattning
Sammanfattning: Bästa VPN för din Smart TV

Med en Smart TV kan du enkelt titta på dina favoritfilmer och serier på en stor skärm. Om du använder VPN på din TV kan du åtnjuta av några trevliga fördelar. Först och främst förbättrar den din onlinesäkerhet och integritet. Dessutom kan du strömma program och videor som du normalt inte skulle ha tillgång till.

En bra och snabb VPN som fungerar perfekt på Smart TV är ExpressVPN.

Så hur fungerar VPN exakt? Vilka leverantörer fungerar bäst på din Smart TV? Och vilka strömningstjänster får du tillgång till med en VPN? Du kommer att lära dig allt detta och ännu mer i vår fullständiga artikel nedan.

Med en Smart TV kan du strömma dina favoritfilmer och favoritserier utan ytterligare maskinvara. Du behöver till exempel inte ansluta din bärbara dator för att komma åt Netflix eller Hulu. Ändå är denna åtkomst inte obegränsad. Många strömningstjänster blockerar (del av) sitt innehåll för tittare inom vissa regioner eller länder. Till exempel är Amerikanska versionen av Netflix, med ett större antal filmer och serier än hos de flesta andra versioner, endast tillgänglig för strömmare i USA. På samma sätt är det bara möjligt att från Storbritannien komma åt BBC:s iPlayer.

Lyckligtvis finns det en mycket enkel lösning för att kringgå dessa geografiska begränsningar. Använd helt enkelt VPN (Virtual Private Network). Om du använder VPN i kombination med din Smart TV så kan du komma åt mer innehåll.

Vill du veta mer om möjligheterna att använda en VPN på din Smart TV? Är du nyfiken på att ta reda på vilken VPN som är rätt för din TV? Vi diskuterar allt detta och mer därtill i den här artikeln.

Bästa VPN för din TV

Om du undrar vilken som är bästa VPN för din Smart TV är det viktigt att välja en som är snabb, användarvänlig och erbjuder många serverplatser. De tre VPN-tjänsterna nedan är alla bra alternativ för din Smart TV. Med hjälp av dessa VPN-tjänster kan du snabbt och enkelt titta på underhållning från hela världen.

ExpressVPN: Bästa allround-VPN för Smart TV

ExpressVPN är en utmärkt VPN-leverantör som presterar bra inom nästan alla områden. Denna VPN fungerar särskilt bra på Android TV – ett mycket populärt märke bland smarta TV-apparater. ExpressVPN är extremt användarvänlig på denna enhet tack vare dess Android-app.

Dessutom erbjuder ExpressVPN tusentals servrar över hela världen. Detta ger dig tillgång till världsomspännande onlineinnehåll. ExpressVPN har AES-256 bitars hög kvalitativ kryptering. Dessutom erbjuder denna VPN-leverantör bra kundservice och arbetar med en strikt policy för icke-loggning. Även om ExpressVPN är en av de dyrare VPN-leverantörerna på marknaden, kommer denna tjänst med säkerhet att leverera valuta för pengarna.

ExpressVPN
Vårt val
Erbjudande 3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$ 6,67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • Tusentals servrar i 105 länder
Besök ExpressVPN

Surfshark: Bra budget-VPN för Smart TV

Surfshark är en mycket bra men ändå prisvärd VPN-tjänst. Som vi kom fram till i våra hastighetstester erbjuder särskilt de amerikanska servrarna hos denna leverantör utmärkta hastigheter, även när de används från andra sidan jorden. Därför är Surfshark en bra VPN om du vill nå den amerikanska versionen av Netflix var du än är i världen.

Dessutom är Surfshark en mycket användarvänlig VPN som erbjuder bra kundservice och ett lika imponerande, lättanvänt gränssnitt. Detta, i kombination med dess överkomliga priser, gör Surfshark till en bra VPN för Smart TV-användare som aldrig har använt en VPN tidigare. Dessutom kan användare av Androids Smart TV glädjas över att att Surfshark har en bra och enkel Android-app.

Surfshark
Erbjudande Surfa säkert och anonymt för endast 1,99$ per månad + 4 månader gratis
Från
$ 1,99
9.0
  • Mycket användarvänlig och fungerar med Netflix och torrenter
  • 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Utan frågor!
  • Billig med många extrafunktioner
Besök Surfshark

VyprVPN: Användarvänlig VPN för Smart TV

VyprVPN är en säker, snabb VPN med ett stort antal servrar. VyprVPN ger också tillgång till Netflix med dess Chameleon VPN-kryptering. Som ett resultat av detta är risken för att uppleva problem med onlinebegränsningar baserade på din geografiska position mycket liten. Och du behöver inte vänta länge på att dina serier och filmer laddas, utan du kan omedelbart njuta av din favoritunderhållning.

Precis som Surfshark och ExpressVPN har VyprVPN en praktisk Android-app som kan installeras på Android TV. Denna VPN fungerar också perfekt på andra smarta TV-apparater. Sammantaget är VyprVPN en utmärkt leverantör att använda för din Smart TV.

Hur väljer jag en VPN för Smart TV?

Det finns flera faktorer som bör beaktas när du letar efter en bra VPN för din Smart TV. Först och främst är en VPN:s hastighet viktig. Du använder förmodligen mest din TV för att titta på filmer och serier. Om du hindras av en långsam VPN-anslutning kan detta drastiskt och negativt påverka din tittarupplevelse.

En annan viktig faktor är tillgången till geografiska serverplatser. I allmänhet är det bättre desto fler servrar. Om en VPN ger dig möjlighet att välja mellan olika serverplatser så kommer det att gå smidigt att kringgå de flesta geografiska blockeringar. Välj bara en server i ett land där innehållet du vill visa är tillgängligt och du har åtkomst.

Vilken typ av Smart TV du använder kan också påverka ditt val. En Android TV låter dig till exempel installera VPN-appar direkt, medan andra TV-apparater inte har det här alternativet. Det är därför klokt att i förväg kontrollera vilken VPN-tjänst som bäst passar just din Smart TV. Har du en Samsung Smart TV? Då rekommenderar vi att installera en VPN på din router eller ställa in en virtuell router på din Windows PC eller Mac.

Vi valde de VPN-tjänster som nämns ovan baserat på dessa kriterier. För oss är dessa VPN-tjänster de mest lämpliga för smarta TV-apparater.

Gratis VPN för Smart TV

trophy

Du kan också använda en gratis VPN-tjänst på din Smart TV. Gratis VPN är dock inte det bästa valet för dessa enheter. Praktiskt taget ingen gratis VPN-tjänst kommer att uppfylla de krav vi nämnde tidigare. Som ett resultat av detta avråder vi från långsiktig användning av dessa VPN-tjänster.

Gratis VPN-tjänster är mycket långsammare, har ofta färre serverplatser och erbjuder lägre säkerhet än betalversioner. På grund av de data- och hastighetsgränser som många gratis VPN-tjänster arbetar med, tar det längre tid att ladda filmer. Du kanske inte ens kan se en hel film alls. Dessutom är många gratis VPN-tjänster inte alls säkra att använda. Det är därför vi tenderar att råda människor att använda betal-VPN, som i allmänhet är snabbare och mycket mer tillförlitliga.

Varför ska jag installera en VPN på min Smart TV?

Det finns många fördelar att använda en VPN. Vi har redan nämnt några av dem tidigare. De flesta kan kategoriseras utifrån hur väl de ger dig mer onlinefrihet, integritet eller säkerhet.

  • Onlinefrihet: Att ansluta din Smart TV till en VPN-server är det perfekta sättet att kringgå geografiska begränsningar och blockeringar. Detta är idealiskt om du vill få tillgång till ett bredare utbud av filmer, serier och TV-program. Med en VPN får du fler möjligheter med din Smart TV.
  • Onlineintegritet: Om du inte skyddar dig själv kommer företag, regeringar, annonsörer och ibland även hackare att kunna se vad du gör online. På så sätt kan de bilda sig en detaljerad bild av dig som person – troligtvis vet de mycket mer om dig än du vill att de ska göra. Det är därför det är en bra idé att använda en VPN för att skydda din integritet.
  • Onlinesäkerhet: Den kryptering som erbjuds av en bra VPN kommer inte bara att ge dig fler lager av integritet utan också göra dig säkrare. All din onlinedata är krypterad, så den inte kan läsas av andra. Eftersom hackare och cyberbrottslingar inte längre kan se vad du gör så kan de inte använda den här informationen mot dig heller.

För mer information om VPN i allmänhet så gå till vår uttömmande VPN-artikel: VPN förklarad.

Ta dig runt geografiska begränsningar med din Smart TV

Med en VPN för din Smart TV kan du äntligen titta på alla filmer och program som annars inte skulle vara tillgängliga för dig på grund av din position. Detta innebär ett par användbara fördelar, som exempelvis möjligheten att nå Netflix US och BBC iPlayer varifrån som helst i världen. Här är ett par exempel på tjänster som använder geografiska begränsningar för sitt innehåll, och som kan kringgås med en VPN.

Få tillgång till BBC iPlayer utanför Storbritannien

Serier i Storbritannien är och blir alltmer populära över hela världen. Många av dessa sänds på BBC. BBC iPlayer låter användare se detta innehåll online antingen live eller på begäran. På grund av rättighetsproblem kan BBC iPlayer tyvärr normalt bara nås inifrån Storbritannien. Lyckligtvis är det ganska lätt att komma runt dessa begränsningar med… just det, en VPN. Välj helt enkelt en serverplats i Storbritannien (till exempel London eller Manchester) så får du tillgång till BBC iPlayer – oavsett var du befinner dig.

Titta på Hulu utanför USA

Hulu är en amerikansk strömningstjänst som innehåller ett brett utbud av filmer och shower. Eftersom dessa endast är tillgängliga från en enhet i USA är den här tjänsten allmänt sett mindre använd än exempelvis Netflix. Hulu blir dock allt mer populär. För närvarande har Hulu också ett särskilt abonnemang även ger dig tillgång till Disney Plus och ESPN.

Med rätt VPN får du tillgång till allt Hulu-innehåll på din Smart TV, oavsett var du befinner dig i världen. Detta gör att du kan titta på filmer och serier utan att blockeras utifrån din plats. Hulu brukade vara en gratistjänst, men erbjuder nu bara en betald version. Detta innebär att du behöver ett Hulu-abonnemang för att kunna komma åt plattformen, även med en VPN.

Se Netflix US var som helst

Netflix är utan tvekan den mest kända strömningstjänsten just nu. Biblioteket som tillhandahålls användarna är beroende av deras fysiska plats. En VPN hjälper dig att komma åt Netflix-biblioteket i andra länder. Tyvärr gör Netflix sitt bästa för att förhindra VPN-användning. Många VPN-tjänster kan upptäckas, vilket gör att Netflix blockerar dig när du försöker ansluta via dessa VPN-tjänster.

Lyckligtvis försöker vissa VPN-leverantörer aktivt kringgå Netflix-blockeringar genom att kontinuerligt skapa nya IP-adresser. Om du vill komma åt amerikanska Netflix med sitt bredare utbud av filmer och serier behöver du därför en VPN som specifikt fungerar med Netflix. Bra alternativ finns i denna artikel med de bästa VPN-tjänsterna för Netflix.

Nå blockerade YouTube-videor

Vissa videor på YouTube är endast tillgängliga i specifika länder. Om du försöker titta på en video som inte är tillgänglig på din plats så visas ett felmeddelande. Detta är ytterligare ett exempel på geografiska restriktioner. Det bästa sättet att ändå se dessa blockerade videor är genom att ansluta till en VPN-server i något av de länder där videon är tillgänglig. Om du vill ha mer information om blockeringar på YouTube så kan du läsa den här artikeln.

VPN kontra DNS på din Smart TV

Om du vill kringgå geografiska begränsningar kan du också göra detta via SmartDNS. Genom att ändra dina DNS-inställningar kan du få webbplatser att tro att du har en annan IP-adress och position. Detta gör att du kan titta på filmer och serier som annars skulle blockeras för dig, precis som skulle vara fallet med en VPN. Nackdelen med DNS är dock att din anslutning inte är krypterad och att din IP-adress inte anonymiseras. Detta gör dig mindre säker online.

Ett annat stort problem med DNS är att vissa internetleverantörer använder ”DNS-kapning”. Detta innebär att de ser till att du går ut på nätet med din ursprungliga IP-adress, oavsett hur du har konfigurerat din DNS. Om så är fallet kommer du fortfarande att stöta på geografiska begränsningar, trots dina anpassade inställningar.

Den enda möjliga fördelen med en DNS är att din internetanslutnings hastighet sannolikt kommer att vara något snabbare än med en VPN, eftersom anslutningen inte är krypterad. Denna skillnad är dock minimal om du använder en hyfsad VPN-tjänst.

Ställa in VPN på din Smart TV

Att konfigurera en VPN på din Smart TV kan göras på olika sätt. Den bästa metoden är vanligtvis att ställa in en VPN på din router. Om du ansluter din Smart TV (eller någon annan enhet) till den här routern så ansluts den också automatiskt till VPN. Du kan också skapa en virtuell router på din PC eller Mac och skydda den enheten med en VPN. Slutligen kanske du har möjlighet att helt enkelt ladda ner en VPN-app till din Smart TV. Observera att den sista metoden bara fungerar när du har en Android eller Apple TV.

Vill du veta exakt hur du konfigurerar ett VPN på din Smart TV? Du kan läsa vår detaljerade handbok här: Installera VPN för din smart-TV.

illustration Smart TV VPN konfgurering

Avslutande tankar: Bästa VPN för din Smart TV

Att använda en VPN på din Smart TV är ett bra sätt att kringgå geografiska blockeringar. Det låter dig titta på filmer och filmer som inte är tillgängliga på din plats, oavsett om du är hemma eller på semester. Dessutom kommer en VPN att skydda din identitet och göra dig mer anonym online. Detta hjälper dig att återfå din integritet online och bättre skydda din personliga information.

Sammantaget rekommenderar vi definitivt att du ansluter din Smart TV till en VPN. De bästa alternativen för din Smart TV är ExpressVPN, Surfshark och VyprVPN. Om du redan har ett VPN-abonnemang hos någon annan leverantör kan du förmodligen använda detta även för din Smart TV.

Bästa VPN för din Smart TV - vanliga frågor

Har du en fråga om artikeln ovan? Ta en titt på våra vanliga frågor nedan och klicka på en fråga för att se dess svar.

Vilken är bästa VPN för Smart TV?

Bästa VPN för Smart TV är ExpressVPN. Denna VPN når konsekvent höga poäng på alla områden. ExpressVPN erbjuder snabba anslutningar, tusentals servrar att välja mellan och en bra kundservice som alltid är tillgänglig.

Vill du hellre prova en annan tjänst? Kolla in topp-3-listan över bästa VPN-tjänsterna för din Smart TV, för fler val.

Vilken är bästa gratis VPN för Smart TV?

Gratis-VPN är ofta osäkra och har med alla sorters begränsningar. Om du vill använda en gratis VPN på din Smart TV är risken stor att du inte kan avblockera många program och tjänster med den. Dessutom kommer din internetanslutning sannolikt att vara mycket långsammare än du är van vid.

Dock kan en gratis VPN vara ett bra alternativ om du vill prova en VPN-anslutning. För de bästa alternativen – kolla in vår lista över säkra och hyfsade gratis VPN:er.

Hur ansluter jag min Smart TV till en VPN?

Det finns flera sätt att ansluta din Smart TV till en VPN. På vissa TV-apparater (till exempel Android TV och Apple TV) kan du helt enkelt ladda ner appen som tillhandahålls av din VPN-tjänst. Om detta inte är en möjlighet för dig så kan du installera VPN på din router eller på en virtuell router på din Windows eller Mac. I den här artikeln förklarar vi hur du gör detta steg för steg.

Varför använder folk VPN på deras Smart TV:ar?

Att använda VPN på din Smart TV har många fördelar. Först och främst låter de dig titta på fler filmer och serier. Vad sägs om Amerikanska versionen av Netflix, som har mer innehåll än någon annan lokal version av plattformen? Dessutom skyddar en VPN din integritet och säkerhet online, så att du kan använda din Smart TV utan bekymmer.

Lämna en kommentar