Trophy, FREE VPN shield icon, laptop and gaming controller
Klicka här för en snabb summering av artikeln
5 bästa gratis VPNs för Fortnite: En snabbguide

Om du letar efter en snabbare anslutning eller möjlighet att kringgå IP-bannlysningar, ta då en titt på den här artikeln med en lista över de bästa VPNs för Fortnite. Var och en av nedanstående alternativ är helt kostnadsfria.

Våra främsta val av bästa gratis VPN för Fortnite:

  1. ProtonVPN – Bäst för seriösa gamers
  2. Hotspot Shield – Snabbaste amerikanska servrarna
  3. hide.me – Kompatibel med protokoll och router
  4. Windscribe – Mest användarvänlig
  5. TunnelBear – Flest serverplatser

Du hittar en mer detaljerad genomgång av var och en av våra bästa val när du fortsätter till artikeln. Som det absolut bästa alternativet rekommenderar vi premiumleverantören NordVPN. Även om den har en månatlig kostnad ger den dig det allra bästa onlineskyddet och snabbaste internethastigheterna för alla dina Fortnite-äventyr.

Läs vidare för att få reda på hur var och en av dessa gratis VPNs fungerar om du är intresserad av att spela Fortnite.

Gratis VPNs finns tillgängliga över hela internet, de flesta gamers tycker dock att en billig VPN är värt pengarna. Trots allt behöver man något pålitligt både vad gäller hastighet och säkerhet när man spelar Fortnite. Lösningen är enkel om du är villig att månatligen betala för en premium-VPN.

Men det betyder inte att det saknas bra gratis VPNs på marknaden. Den enda nackdelen här är att även de allra bästa gratis VPNs har begränsningar. Restriktioner på saker som tillgänglig månatlig data, serverplatser och genomsnittliga hastigheter som tenderar att plåga den kostnadsfria VPN-marknaden.

Om det inte prejar av dig från gratisvägen så kan du ta en titt på våra bästa VPNs för Fortnite.


De 5 bästa gratis VPNs för Fortnite

Här presenterar vi våra fem bästa val om du letar efter den bästa gratis VPN för Fortnite. Vi testade en rad olika gratisalternativ för att säkerställa att du ska kunna välja ett som passar dina behov bäst utan att slösa någon tid!

1. ProtonVPN: Bäst för seriösa gamers

Screenshot of ProtonVPN, website homepage
  • Åtkomst till 163 servrar i tre länder
  • Obegränsad bandbredd
  • Reklamfritt

Om du är en seriös gamer som letar efter den bästa gratis VPN-leverantören för Fortnite då är ProtonVPN ett utmärkt alternativ. Det är den enda gratis VPN på den här listan som har obegränsad månatlig data. Det innebär att du kan spela Fortnite hela veckan utan att behöva oroa dig för att få slut på bandbredd.

ProtonVPNs app är helt kompatibel med DD-WRT-routrar, så du kan till och med addera en VPN till din konsol, och även installera en VPN på DD-WRT-routrar för att höja prestandan ordentligt och minska latens.

Säkerhetslalternativen är kanske inte din främsta prioritet om du letar efter en Fortnite-VPN, men ProtonVPN tillhandahåller vattentätt skydd som en fin bonus. De erbjuder AES 256-kryptering, DNS-läckageskydd och en automatisk kill switch.

Tyvärr tillhandahåller gratisversionen bara VPN-servrar i tre länder: Japan, USA och Nederländerna. Dessutom är kundsupporten begränsad till email, så förvänta dig inte några snabba svar.

Vid sidan av det får man söka sig någon annanstans om man behöver kunna anordna P2P-spelservrar. Men om du enbart planerar att spela Fortnite är det så klart inget problem.

Som nämnt begränsas inte bandbredden, men ProtonVPN begränsar hastigheten i deras gratisplan för att uppmuntra till en premiumuppgradering. Det innebär att det inte är idealt för webbaktiviteter som kräver hög hastighet, och du kan stöta på lagg när bränderna blir allt för intensiva.

För bättre hastigheter, extra serverplatser och stärkta säkerhetsfunktioner finns alltid premiumplanen från $ 4,99 per månad.


2. Hotspot Shield: De snabbaste amerikanska servrarna

Screenshot of Hotspot Shield, website homepage with added logo
  • Åtkomst till endast en amerikansk serverplats
  • Dagligt datatak på 500MB
  • P2P-vänlig VPN

Hotspot Shield är en av de bästa VPN för Fortnite i USA. Servrarna är mycket snabba tack vare deras blixtrande Catapult Hydra-protokoll som dessutom finns tillgängligt för gratisanvändare.

Din hastighet kommer dock variera beroende på din plats: de som befinner sig längst ifrån USA kommer få lägre hastigheter och ökad latens. Men i vilket fall så är den här leverantören ett av de snabbaste gratisalternativen som vi testat.

Det 15GB månatliga datataket är till viss del begränsande, men det är ändå generöst. Om du är en vanlig Fortnite-spelare bör inte det utgöra något problem. P2P är också ett alternativ om andra spel kittlar dina smaklökar.

Konsolspelare kommer bli besvikna eftersom Hotspot Shield inte är kompatibel med routrar. Så om du är en konsolspelare är det här kanske inte ditt bästa val.

Men både dator- och mobilspelare får ett robust skydd i form av AES 256-bits kryptering och malwareskydd inbbyggt i servrarna. Hotspot Shield har även en strikt loggfri policy som säkerställer integriteten för ditt spelande.

Hotspot Shield har reklam inuti appen, vilket kan vara lite irriterande, men som en gratistjänst behöver de kompensera för sina serverkostnader på ett eller annat sätt. Om du tål lite reklam och bor inom eller i närheten av USA och bara spelar vanlig Fortnite, då kan Hotspot Shield vara den gratis VPN du behöver.

Om du är nöjd med gratisversionen kanske du till och med överväger att köpa dig tillgång till ett större servernätverk och en reklamfri upplevelse genom att uppgradera till Hotspot Shield Premium.


3. Hide.me: Ett hyfsat gratisalternativ

Screenshot of Hide.me website homepage
  • Fem serverplatser
  • 2GB data per månad
  • Reklamfritt

Hide.me kan installeras på DD-WRT-kompatibla routrar och är ett ganska hyfsat alternativ. Detta gör tjänsten ideal för Fortnite på alla enheter, oavsett om du spelar på dator, konsol eller mobil. Den skyddar dock bara en enhet på gratisplanen.

Hastigheterna är mediokra och det 2GB månatliga datataket är rätt så lågt för de flesta gamers. Användare kommer endast ha åtkomst till fem serverplatser: på öst- och västkusterna i USA och Kanada, Singapore och Nederländerna.

Det är relativt enkelt att hitta en hyfsad Fortnite-server med spelbar hastighet, men det kan krävas att man testar en del av dem. Säkerhetsfunktionerna för gratisversionen är mer än tillräckliga. Användare får AES-256 militärklassad kryptering och IP-läckageskydd för att skydda sig mot internetleverantörers spårning och bedragare.

Sedan finns det en automatisk kill switch för att skydda din integritet om din VPN-anslutning någonsin går förlorad. Utöver det är den tekniska supporten tillgänglig 24/7 – inte bara i premiumversionen hos Hide.me, utan även för gratisanvändare.


4. Windscribe: Mest användarvänliga VPN

Screenshot of Windscribe, website homepage with added logo in the corner
  • Åtkomst till servrar i 10 länder
  • 10GB månatlig databegränsning
  • Obegränsade enhetsanslutningar

Windscribe är en av de mest användarvänliga VPN-tjänsterna för Fortnite. De erbjuder gamers en routervänlig VPN som är strålande för konsolskydd samtidigt som du spelar Fortnite. Hastigheterna är också starka över alla enheter, oavsett vilken spelserver du väljer.

När du söker efter en Fortnite VPN som erbjuder flera serverplatser då har Windscribe allt du behöver. De levererar mer än de flesta andra gratis virtuella privata nätverk med servrar i 10 olika länder. Detta bör göra det enklare för dig att hitta en VPN-server som ligger närmare din fysiska plats.

Gratisanvändare får 10GB data per månad, vilket gör det möjligt för gamers att spela 15-20 Fortnite-matcher per dag. P2P-hosting finns också tillgängligt genom Windscribes VPN-tjänst, vilket är praktiskt om du även vill spela andra spel.

Split tunneling-funktionen skyddar din gaming när du surfar på internet. Windscribe döljer dessutom din IP-adress från obehöriga med AES 256-bits kryptering. Automatiskt skydd mot DDoS-attacker ingår också för gratisanvändare.

Windscribe är en av de bästa VPN-leverantörerna bland de som erbjuder en kostnadsfri version. Med en strikt loggfri policy och ett brett servernätverk för onlinegaming, så funkar Fortnite sömlöst och säkert.


5. TunnelBear: Flest serverplatser

Screenshot of TunnelBear, website homepage with added logo in the corner
  • 500MB månatlig data
  • Servrar på över 20 platser

Med över 20 platser runt om i världen bör det inte vara svårt att hitta en TunnelBear-server som du kan spela Fortnite på. TunnelBear är en av de mest användarvänliga gratis VPNs för att spela Fortnite. Tyvärr gäller de här lovorden inte för konsolspelare eftersom TunnelBear inte är kompatibel med routrar.

Hastigheten, platserna och säkerheten kan räcka långt för dator- och mobilspelare, särskilt med tanke på att det är gratis. Deras AES 256-bits kryptering skyddar din IP-adress så att du kan spela Fortnite på vilken enhet du vill.

TunnelBears malware-blockerande Vigilante-läge är också ett fantastiskt kap. Den här funktionen är en smart kombination av skydd mot DDoS-attacker och en automatisk kill switch för att skydda integriteten.

TunnelBears största nackdel är datataket på 500MB per månad. Det är långt ifrån tillräckligt för en seriös gamer, och det varar inte mer än några enstaka omgångar. Bara de som har hektiska liv och enbart har tid att spela Fortnite då och då kommer klara sig med gratisversionen av TunnelBear. För mer data kan du alltid uppgradera till TunnelBear Premium.


Varför behöver man en Fortnite-VPN?

Orättvisa IP-bannlysningar är ett av de största klagomålen från Fortnite-spelare. Eftersom spelet är otroligt populärt kan det vara extremt frustrerande om man inte får delta, i synnerhet utan bevis för att man gjort fel. En VPN-server är den enklaste lösningen för att komma runt problemet.

Oavsett vad IP-svartlistningen grundas på så kan din IP-adress stängas ute från Fortnites servrar under en viss tidsperiod. Genom att välja en av de bästa gratis VPNs från vår lista får du en ny IP-adress som gör att du kan kringgå IP-bannlysningen.

Hur blir man fri bannlysningen från Fortnite med en VPN-anslutning?

Det är riktigt enkelt att kringgå en IP-bannlysning. Välj bara en av de ovanstående VPN-tjänsterna från vår lista (vi valde ProtonVPN som ett exempel) och följ guiden nedan:

  1. Ladda ner ProtonVPN. Gå till ProtonVPNs hemsida och ladda ner VPN-tjänsten för din önskade plattform. Du kommer behöva skapa ett konto innan du väljer en plan. För konsoler bör du säkerställa att du laddar ner den för din router då det inte finns några appar specifikt för konsoler.
  2. Installera ProtonVPN. Gå igenom installationsguiden och kör appen.
  3. Välj en server. Det är bästa praxis att ansluta till en plats nära dig. Du kan göra det manuellt eller klicka på snabbanslutningsknappen.
  4. Spela Fortnite. När du är ansluten, lansera Fortnite från Epic Games launcher och njut!

Fortnite utan begränsningar: Bästa Premium VPN för Fortnite

Fortnite-spelare har flera valmöjligheter om man behöver en stabil och pålitlig VPN. Men de bästa och säkraste gratis VPN-tjänsterna kommer alltid ha begränsningar som kan försämra din spelupplevelse istället för att förbättra den. Därför rekommenderar vi alltid att man använder en premiumtjänst som NordVPN om man behöver en VPN för sitt spelande.

NordVPN ger dig funktioner som ligger på en högre nivå än alla andra gratis-VPNs – som obegränsad månatlig data, stärkta säkerhetsfunktioner och blixtsnabba hastigheter. För några dollar per månad får du allt det här och mer.

NordVPN
Erbjudande Julerbjudande: endast 2,99$ per månad för ett 2-årigt abonnemang (+3 månader gratis) med en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti
Från
$ 2,99
9,3
  • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
  • Trevlig och tilltalande app
  • Ingen loggning
Besök NordVPN

Om du tvivlar kan du alltid prova NordVPN medan du stöttas av deras 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Be om en återbetalning när som helst så har du i princip fått en gratis provperiod av NordVPN.

5 Bästa gratis VPNs för Fortnite: Vanliga frågor

Har du frågor om bästa VPN för Fortnite? Ta en titt på FAQ-sektionen nedan. Klicka bara på en fråga för att se svaret.

Tillåter Fortnite VPN?

Ja, du kan använda en VPN för att spela Fortnite, och det resulterar oftast inte i några restriktioner eller bannlysningar. Om du vill prova kan du se vår lista över de bästa gratis VPNs för Fortnite. Men om du planerar att använda en VPN för att komma runt en IP-bannlysning i Fornite då strider du samtidigt mot plattformens användarvillkor. Det kan resultera i en permanent bannlysning av ditt konto.

Är NordVPN bra för Fortnite?

NordVPN är det bästa möjliga svaret på dina Fortnite-VPN-behov. Till en låg månatlig kostnad får du tillgång till fler servrar än du behöver, en lång lista med säkerhetsfunktioner för att du ska vara trygg när du spelar, blixtsnabba hastigheter och obegränsad månatlig data.

Vilken gratis-VPN är bäst?

För den seriöse spelaren som lever för Fortnite föreslår vi gratisversionen av ProtonVPN. ProtonVPN ger alla gamers en VPN-tjänst utan datatak så att du kan spela hur länge du vill.

Lämna en kommentar