Free VPN shield icons with trophy and Twitch logo next to them
Klicka här för en snabb summering
De 3 bästa gratis VPNs för Twitch: Summering

Twitch-användare som letar efter sätt för att komma runt geobegränsningar och strypta hastigheter ska inte behöva tömma plånböckerna. Behöver du ett gratis sätt för att få en säker privat internetanslutning till streamingsajten? Prova någon av våra topp-3 bland de bästa gratis VPN för Twitch:

  1. ProtonVPN: Obegränsad månatlig data
  2. PrivadoVPN: Erbjuder fler servrar
  3. Hide.me: Gratis split tunneling-funktion

Den här artikeln kommer kasta ett mycket välbehövligt ljus över bästa gratis Twitch-VPNs som du har omedelbar tillgång till. Men gratis VPNs och Twitch är inte alltid en perfekt kombination, och användare kan stöta på vanliga problem som begränsningar för data och hastighet, samt små servernätverk.

Du får reda på mer detaljerad information i vår kompletta artikel nedan.

Twitch är den populäraste streaming-plattformen för gamers runt om i världen. Under hela dess existens har plattformen samlat en enorm användarbas där antalet visningar är allt från hundratals till tusentals. Som med alla andra streaming-plattformar har Twitch innehållsblockeringar och restriktioner baserat på plats, vilket kan förhindra användare från att se på ett visst innehåll. Som tur är kan man enkelt komma runt de här begränsningarna med en VPN.

En VPN eller ett virtuellt privat nätverk är ett praktiskt verktyg som hjälper sina användare att undvika geobegränsningar, samtidigt som de även stärker din integritet och säkerhet online. Premium-VPNs ger det starkaste skyddet och fler fördelar, men en gratistjänst kan också lösa uppgiften trots begränsningarna som de för med sig.

Du ska inte behöva någon exklusiv VPN-tjänst för att komma åt Twitch och njuta av dina favoritstreams, och därför har vi gjort grovjobbet åt dig. Här nedan hittar du de bästa gratis VPN-tjänsterna för att avblockera Twitch.


3 Bästa gratis VPN-tjänsterna för Twitch: Våra rekommendationer

Vad gäller bästa gratis VPN för Twitch är servertillgängligheten, hastigheten och det månatliga datataket de viktigaste aspekterna. Om du helt vill slippa tänka på dessa grejer kan vi alltid rekommendera en premiumtjänst som NordVPN. Om du skaffar en prenumeration hos den här leverantören har du inga begränsningar för hastighet, data och serverantal.

Men om du letar efter de bästa gratis VPN-tjänsterna, då har vi testat många av dem för att avgöra våra 3 främsta rekommendationer för att få fram de bästa VPNs för att streama Twitch, utan att göra av med en krona.

1. ProtonVPN: Obegränsat med data för den aktiva Twitch-användaren

Screenshot of ProtonVPN, website homepage

ProtonVPN är den första och bästa gratis VPN för Twitch på listan. Gratisversionen i den här tjänsten har inga databegränsningar, inga hastighetsrestriktioner, och fungerar på alla stora operativsystem.

Tyvärr är gratisversionen av ProtonVPN inte strålande vad gäller deras servernätverk. Den har ett begränsat antal serverplatser och stöttar inte torrentnedladdningar och fungerar heller inte med Netflix. Servrarna finns enbart i USA, Japan och Nederländerna, vilket kanske inte är idealt för att avblockera innehåll från andra länder.

Så länge din VPN-anslutning är aktiverad kan du se på dina favoritprogram samtidigt som du är trygg med ProtonVPNs skydd. Men deras hastighet kan ibland skapa trafikstockning och sakta ner farten ordentligt på grund av all aktivitet, vilket i sin tur kan orsaka lagg i dina strömmar.

För Twitch-användare som kan tänka sig spendera några kronor erbjuder ProtonVPNs premium-VPN fler servrar i 63 länder och en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Du kan ta en titt på både premium- och gratisversionen genom att klicka på knappen nedan.

Proton VPN
Erbjudande Mycket bra VPN-leverantör med sin egna tjänst för anonym mejl och krypterad hårddisk
Från
$ 4,99
8,3
  • Stark kryptering
  • Specialiserade servrar
  • Många alternativ
  • Mer svårarbetad för nybörjare
Besök Proton VPN

2. PrivadoVPN: Många serverplatser för Twitch-användare världen över

Screenshot of PrivadoVPN website homepage

PrivadoVPN är ett annat gediget val när man letar efter de bästa VPN-tjänsterna för Twitch som kostar noll kronor. PrivadoVPNs gratisversion tillhandahåller servrar som är utspridda över 12 platser i USA, Kanada, Mexiko, Frankrike, Tyskland, Schweiz, Nederländerna, Storbritannien och Argentina. Detta gör PrivadoVPN till ett utmärkt val för Twitch-användare som behöver få åtkomst till specifika platser, oavsett ifall det handlar om anslutningshastighet eller att man vill kringgå restriktioner.

PrivadoVPN som är en av marknadens bästa VPN-tjänster för Twitch fungerar med Windows, macOS, Android och iOS. Som en fin bonus är det även en av få VPNs som fungerar med Netflix, och vid sidan av det är anslutningshastigheterna obegränsade och skyddet stöttas av en strikt ”loggfri” policy, vilket innebär att VPN-leverantören säkerställer att din Twitch-åtkomst förblir privat.

Nackdelarna med gratisversionen av PrivadoVPN är att den endast kan användas på en enda enhet och den har ett månatligt datatak på 10GB. Även fast 10GB är rätt mycket jämfört med konkurrenterna så är det fortfarande ganska lite att spendera när man tittar på och streamar Twitch. Oavsett vad gör datamängden det möjlighet för användare att komma åt Twitch-streams för några timmars njutning varje månad.

Om du vill få tillgång till ett större nätverk eller vill använda PrivadoVPN bortom deras 10GB-begränsning, besök då deras hemsida och ta en titt på deras betalprenumeration.

PrivadoVPN
Erbjudande Julerbjudande: Bara 1,11$/månad - eller prova gratisversionen!
Från
$ 1,11
7,8
  • Säker VPN med stark kryptering
  • Sparar inga loggar
  • Begränsat servernätverk
Besök PrivadoVPN

3. Hide.me: För Twitch-användare som behöver split tunneling

Screenshot of Hide.me website homepage

Ett annat gratisalternativ för Twitch är Hide.me. Likt PrivadoVPN erbjuder Hide.me 10GB gratis, ostrypt månatlig data, vilket är tillräckligt bra för några timmars streaming. Hide.me:s gratisplan har fem serverplatser: tre i Nordamerika och två i Europa.

En av de mer intressanta funktionerna med Hide.me:s gratisplan är deras kill switch. Vanligtvis finns denna funktion endast i betalplaner, och den ger ett extra integritetsskydd om du skulle förlora anslutningen till VPN-servern. Det säkerställer att all känslig information som du kan ha när du körde VPN-tjänsten förblir i trygg förvar från cybersbrottslingar.

Om du efter ett tag väljer att gå över från gratisvägen till den betalda Hide.me-planen så erbjuder de några fler intressanta funktioner. En av dessa funktioner är split tunneling. Den låter användare välja vilka specifika appar som de vill dirigera igenom VPN-tjänsten, medan resterande trafik går via din vanliga oskyddade anslutning. På så sätt kan du undvika att sakta ner andra onlineaktiviteter.

Hide.me VPN
Från
$
7,8
  • 5 gratis serverplatser
  • 10 GB gratis data per månad
  • Torrenting möjligt
Besök Hide.me VPN

Varför behöver man en VPN för Twitch?

Infographic showing why you need a VPN for Twitch

varför behöver man egentligen en av de bästa VPNs för Twitch? Du kanske redan känner till att en VPN kan hjälpa dig att avblockera innehåll på Twitch. Vid sidan av det stärker tjänsten dessutom din onlinesäkerhet. Här nedan har vi listat de främsta anledningarna till att använda en Twitch-VPN.

Geobegränsningar

Det är inte ovanligt att Twitch inför geobegränsningar för videos baserat på licensproblem. Med andra ord kan en del videos och streams vara otillgängliga för dig på grund av den plats du befinner dig på. Om du stöter på det här problemet kommer du se ett felmeddelande som lyder ”premiuminnehåll är inte tillgängligt på din plats (error #1)”.

Det är huvudanledningen till varför folk använder en VPN med Twitch. För att komma åt geografiskt begränsat innehåll kan du helt enkelt ansluta till en VPN-server i ett annat land. Din bästa chans att lyckas är genom att välja en server i USA eller Storbritannien där Twitch är fritt tillgängligt för alla.

Nätverksblockeringar

Nätverksblockeringar införs i huvudsak av företag, arbetsplatser och skolor för att begränsa antalet webbplatser som användare på deras nätverk kan besöka. Du kan exempelvis stöta på det när du försöker besöka Twitch från din skolas Wi-Fi. Oftast görs detta för att du ska fokusera på ditt arbete utan att distraheras av dina favoritkanaler på Twitch. Trots det så kan det finnas många tillfällen när du ändå vill komma åt de här blockerade hemsidorna.

Som med geografiska blockeringar stavas lösningen VPN. Genom att kryptera din onlinetrafik och omdirigera den genom en avlägsen server där den inte kan upptäckas eller blockeras. Detta innebär alltså att VPN-tunneln gör det möjligt för dig att få tillgång till Twitch-streams även på ställen där webbplatsen är bannlyst.

IP-svartlistning

Twitch kan svartlista en användares IP-adress om de upptäcker att hen ägnar sig åt något som strider mot deras användarvillkor. Det betyder att alla som använder denna IP-adress för att se på Twitch inte kommer ha tillgång till plattformen. Det kan vara besvärligt, i synnerhet om fel IP eller fel person svartlistas.

Genom att använda en VPN kan de med ett IP som drabbats av svartlistning från Twitch kringgå det. VPNs tillhandahåller en privat internetåtkomst via en ny IP-adress när man ansluter till en server. VPN-tjänsters IP kommer inte svartlistas vilket gör att du kan använda dem för att se på Twitch. På så sätt kan användare som felaktigt blivit svartlistade på plattformen fortfarande njuta av sina favoritstreams.

Begränsningar från internetleverantören

Videostreams förbrukar ordentligt med bandbredd som kan leda till stor påfrestning på internetleverantörers servrar. För att minska påfrestningen som orsakas av dataintensiva webbplatser kan internetleverantörerna strypa hastigheter, vilket innebär att de minskar din hastighet när du besöker Twitch hemsida. Detta gör att det laggar mer och medför längre väntetider när man streamar.

Om din Twitch-upplevelse blir markant sämre kan det bero på att internetleverantören strypt hastigheten. Du kan använda en VPN för att få reda på om så faktiskt är fallet. Med en VPN döljs dina Twitch-besök för internetleverantörens snokande ögon. Nu kan du få åtkomst till Twitch både som innehållsskapare och tittare utan att din internetleverantör sänker kvaliteten.

Ökade säkerhetsåtgärder

Utöver att hjälpa dig avblockera innehållet ger en VPN också viktig onlinesäkerhet genom att hålla din information och aktivitet i tryggt anonymt förvar. Det är ett strålande och viktigt komplement till din enhets antivirus.

En del av de bästa antivirusen inkluderar till och med högkvalitativa VPNs som är inbyggda i deras program. Norton 360 erbjuder till exempel ett otroligt skydd mot malware samtidigt som de ger utmärkta säkerhets- och sekretessfunktioner, inklusive en VPN.

En handfull VPN-tjänster har dessutom lösenordshanterare som kan hjälpa dig med att lagra dina lösenord och skapa starka inloggningsuppgifter. Genom en kombination av säkerhetsprogram som detta kommer din personliga data hos Twitch förbli säker och hindra hackare från att knäcka dina lösenord eller infektera din enhet med virus.


Därför fungerar inte alltid gratis VPNs med Twitch

Infographic showing why free VPNs do not always work for Twitch

”Gratis” är inte nödvändigtvis synonymt med ordet ”bra”. Om vi tittar på gratis VPNs så begränsas oftast egenskaper och funktioner. Här är några anledningar till varför du istället kanske gör bäst i att använda en premium VPN för Twitch.

Databegränsningar

Många gratis VPNs har databegränsningar, vilket innebär att du endast kan använda VPN-tjänsten för en särskild mängd data innan den slutar fungera. Det är en av de främsta begränsande faktorerna när man väljer en gratis VPN för Twitch. Streamingtjänster kräver ofta massor av bandbredd för att fungera ordentligt utan att kompromissa med kvalitet. Twitch är inget undantag här. Om du använder en VPN med databegränsning kan du snabbt bli varse om att den tar slut på nolltid.

För de som bara använder Twitch för en eller två timmar per månad påverkar databegränsningarna inte särskilt mycket. Men om du frekvent använder Twitch för att titta på streams eller om du själv vill sända, då är det avgörande med en obegränsad datamängd.

Överbelamrade servrar och hastighetsbegränsningar

När en produkt är gratis tenderar den att locka till sig fler användare. Gratis VPNs erbjuder vanligtvis ett litet servernätverk med bara en handfull servrar. Och när alla gratisanvändare behöver dela på ett litet antal servrar leder det snabbt till stor belastning på nätverket.

Överbelamrade servrar kan störa anslutningarna, samt minska hastigheten och stabiliteten. De här problemen leder till en fruktansvärd tittarupplevelse hos Twitch, och eftersom Twitch ofta visar livestreams kan det ge upphov till ännu större problem. Din stream kan börja lagga eller ta längre tid att ladda, vilket gör att du inte kan njuta av Twitch fullt ut.

En del gratis VPNs implementerar till och med hastighetsbegränsningar som gör att du inte kan streama ordentligt oavsett hur välbesökta servrarna är.

Litet servernätverk

De flesta gratis VPN-tjänsterna begränsar antalet serverplatser som en användare kan ansluta till. Det kan vara ett allvarligt problem om serverplatsen du behöver inte är tillgänglig. Du kanske inte ens kan avblockera innehållet du vill se på eller komma upp i de hastigheter du behöver. Å andra sidan presterar betalda VPNs bättre än gratisversionerna, till och med de med begränsade servernätverk som OVPN.

ProtonVPN är ett exempel på en VPN som bara erbjuder servrar i USA, Nederländerna och Japan. Om du bor i Sydafrika och behöver en server i, låt oss säga Tyskland för att se på en särskild stream, eller om du bara vill ha en server som ligger nära din plats för att titta med bästa möjliga hastighet, då har du hamnat fel.


Summerande tankar

En gratis VPN-tjänst hjälper dig att komma runt geobegränsningar, kringgå IP-svartlistningar och nätverksblockeringar, och undvika att internetleverantörer stryper hastigheten. På grund av begränsningar och bristande funktionalitet är valen få. Som tur är finns det några bra gratis VPNs på marknaden:

  1. ProtonVPN: bästa valet för flitiga Twitch-användare från USA och Europa. Det är en av de bästa gratis VPNs för att spela Fortnite.
  2. PrivadoVPN: utmärkt val med 10 GB och fler servrar utanför USA.
  3. Hide.me: bra gratis VPN med 10 GB data och en fungerande kill switch för extra säkerhet.

Om du tar dina Twitch-sändningar eller tittande på allvar kommer du säkerligen bli nöjdare med en betald VPN-tjänst utan ett datatak. För det rekommenderar vi en premiumtjänst som NordVPN. Tjänstens anslutningshastigheter är blixtsnabba med tusentals olika serverplatser och bäst av allt – inget datatak.

De 3 bästa gratis VPNs för Twitch: Vanliga frågor

Har du frågor om de bästa gratis VPNs för Twitch? Ta en titt på vår FAQ-avdelning nedan. Klicka bara på en fråga för att se svaret.

Bör jag använda en VPN med Twitch?

Ja. För det första kan en VPN hjälpa dig med att avblockera sidor och streams på Twitch som annars inte är tillgängliga på din plats. Oavsett din nuvarande plats döljer en VPN inte bara din anslutning från snokande ögon, utan ger även en potentiellt snabbare streamingupplevelse om du drabbats av begränsad hastighet.

Använder streamers VPN?

Normalt sett använder streamers en VPN specifikt för att ansluta till en spelserver utanför deras lokala region. Ett bra exempel på det är spelet Lost Ark. Innan spelet lanserades i USA och Europa fanns spelservrarna bara i Ryssland, Japan och Sydkorea. Genom att använda en VPN kunde många spelare och streamers ansluta och spela med minimalt sämre ping.

Hur streamar jag Twitch med en VPN?

För att streama på Twitch med en VPN behöver du först välja VPN-tjänst. När du gjort det behöver du bara ansluta till VPN-servern som är närmast serverplatsen du vill ha åtkomst till. Det är oftast den server som är närmast dig. Efter det kan du använda vilket streamingprogram du vill (OBS, Xsplit, etc.) om du vill ha tillgång till Twitch.

Förhindrar VPNs risken för swatting?

Nej. En VPN kan inte hindra en person från att drabbas av swatting. Men det är ett utmärkt verktyg i den övergripande plan som du behöver för att hindra det. Eftersom swatting kräver att angriparen känner till din fysiska adress kan en VPN hjälpa dig att förbli anonym. Det krävs dock mer från dig för att du ska kunna hålla din identitet hemlig från allmänheten: se till att inte dela för mycket personlig information online och håll din streamingplats hemlig.

Lämna en kommentar