Chrome logo, free VPN shield icon and a trophy
Klicka här för en snabb summering av artikeln
Snabbguide: Bästa gratis VPN för Chrome

Vi har tagit fram en detaljerad lista för de som behöver en effektiv och gratis Chrome VPN. Upptäck vilken VPN eller vilka VPN-tillägg i Chrome som är bäst för dig.

Våra bästa val för bästa gratis VPN för Chrome är:

  1. ProtonVPN: Bästa gratis VPN för Chrome
  2. Atlas VPN: Snabb och säker gratis VPN för Chrome
  3. Windscribe VPN: Bästa gratis VPN för Netflix
  4. Hotspot Shield VPN: Blixtsnabb gratis VPN för Chrome
  5. Hide.me VPN: Funktionsrik gratis VPN för Chrome

Här nedan är en djupgående förklaring till varför vi valt dessa VPNs. Om du hellre vill ha en obegränsad premium-VPN, då rekommenderar vi NordVPN.

Du hittar mer detaljerad information i vår kompletta artikeln nedan.

Det är svårt att hitta en gedigen och pålitlig gratis VPN för Chrome. Efter åratal av VPN-tester har vi insett att många gratis VPNs är proppade med malware, oönskad reklam och spårningsprogram.

Detta betyder dock inte att det inte finns några helt gratis och trygga VPNs. Så länge du väljer en VPN med strikta säkerhetsfunktioner och en ordentlig integritetspolicy kan du trygg och säkert surfa på nätet utan kostnad.

För att spara tid på sökandet delar vi vår lista med de bästa gratis Chrome-VPNs på marknaden idag.


Vår lista med de bästa gratis VPNs för Chrome-webbläsaren

Ett virtuellt privat nätverk (VPN) omdirigerar din internetanslutning genom en extern server så att hemsidor och appar inte ser din riktiga IP-adress. Istället ser de en IP-adress från din VPN-leverantör, och eftersom din IP-adress kan spåras till din identitet är VPNs essentiella för att upprätthålla din integritet online.

Tyvärr har gratis VPNs nästan alltid begränsningar. Eftersom tjänsten är gratis kan eller vill inte VPN-företagen tillhandahålla samma kvalitetsnivå som man får med en betald VPN.

Oavsett vilket så är det fortfarande möjligt att hitta en bra gratis VPN för Chrome. Det är vitalt att dölja din IP-adress, i synnerhet när man använder Googles webbläsare. Här nedan hittar du våra främsta rekommendationer.

1. ProtonVPN: Bästa gratis VPN för Chrome

Screenshot of ProtonVPN, website homepage

Huvudegenskaper:

  • Gratis servrar i 3 länder
  • AES 256-kryptering
  • Strikt loggfri policy
  • Obegränsad månatlig dataanvändning
  • OpenVPN-protokoll

Vårt främsta val som bästa gratis VPN för Chrome är ProtonVPN. Tjänsten är inte enbart snabb och säker, utan den erbjuder även obegränsad bandbredd och dataanvändning – något som andra gratis VPN sällan erbjuder. Tillsammans med deras strikta loggfria policy är ProtonVPN ett toppenval för de vars huvudprioritet är sekretess.

Militärklassad AES 256-kryptering håller din anslutning säker medan du surfar online med Google Chrome. Andra funktioner inkluderar kill switch för oväntade frånkopplingar och OpenVPN-protokollet som ger en hygglig tunnel för extra anslutningshastighet och skydd.

Med ProtonVPN får du tillgång till 24 servrar i tre länder, vilket inte är dåligt för en gratis VPN. Men om du vill ha fler serverplatser behöver du uppgradera till deras premiumplan (från 3,29$ per månad).

Den här VPN-tjänsten är den mest funktionsrika du kommer hitta på listan. För mer information om premiumversionen kan du ta en titt på hela vår recension av ProtonVPN eller besöka ProtonVPNs hemsida.

Besök ProtonVPN

2. Atlas VPN: Snabb och säker gratis VPN för Chrome

Screenshot of AtlasVPN website homepage with added logo in the corner

Huvudegenskaper:

  • Åtkomst till tre serverplatser
  • Militärklassad kryptering
  • Loggfri policy
  • 10 GB gratis data
  • WireGuard-tunnelprotokoll

Atlas VPN är ett bra alternativ om du behöver en gratis VPN för Chrome. Med deras gratisplan får du 10 GB månatlig data, militärklassad kryptering, de senaste tunnelprotokollen, en loggfri policy och mycket mer.

När du registrerat ditt gratiskonto kommer du få tre protokoll att välja bland: WireGuard, OpenVPN och IKEv2. Utöver det får du en kill switch för att skydda din data ifall din VPN oväntat frånkopplas. På så sätt använder du aldrig Chrome oskyddad.

När man startar applikationen kommer gratisanvändare ha åtkomst till tre serverplatser: Los Angeles och New York i USA, och Amsterdam i Nederländerna. Tyvärr kan inte de här servrarna avblockera amerikanska Netflix utan att man uppgraderar till en premiumplan.

Om din främsta prioritet är hastighet och säkerhet, då är Atlas VPN ett strålande alternativ. En betalprenumeration finns även tillgänglig för de som letar efter större datamängd på flera enheter.

Besök Atlas VPN

3. Windscribe: Bästa gratis VPN för Netflix

Screenshot of Windscribe, website homepage with added logo in the corner

Huvudegenskaper:

  • Servrar på 11 platser
  • AES 256-kryptering
  • Loggfri policy
  • 10 GB månatlig data
  • Har ett malware-blockerande verktyg

Äntligen en VPN-tjänst som ger åtkomst till Netflix. Windscribe river murarna till blockerade sajter som du annars inte kommer åt. Och inte bara det, tjänsten ger även pålitliga säkerhetsfunktioner så att du kan känna dig trygg när du surfar.

Användare kan surfa tryggt och säkert med militärklassad kryptering, använda sitt datatak på 10 GB per månad, med en kill switch-funktion och R.O.B.E.R.T. – ett malware-blockerande verktyg som ingår med VPN-klienten och fungerar på Chrome. Dessutom har Windscribe en loggfri policy för alla konton, fritt för alltid.

Windscribe är till och med så generösa att de erbjuder serverplatser 11 olika länder: Tyskland, USA, Kanada, Frankrike, Nederländerna, Norge, Rumänien, Schweiz, Storbritannien, Turkiet och Hong Kong. Det är fler än vad vårt främsta val ProtonVPN har.

Windscribe är ett utmärkt alternativ för de som vill avblockera Netflix. Gratisversionen avblockerar brittiska Netflix bra och konsekvent, och man kommer även åt 6 olika bibliotek. För ännu fler regioner kan man avblockera upp till 32 olika bibliotek med Windscribe Pro. Winscribe passar därför perfekt för de som vill se på Netflix på andra sidan jorden.

Besök Windscribe VPN

4. Hotspot Shield: Blixtsnabb gratis VPN för Chrome

Screenshot of Hotspot Shield, website homepage with added logo

Huvudegenskaper:

  • Tillhandahåller endast en server i USA
  • 256-bits AES-kryptering
  • Catapult Hydra-tunnel
  • DNS-läckageskydd
  • Har ett Chrome-tillägg

Till skillnad mot normen på 10GB per månad erbjuder Hotspot Shield 500 MB per dag. Vid sidan av det ger Catapult Hydras tunnelprotokoll blixtsnabba hastigheter, vilket gör det enklare för de som surfar i farten.

Något som inte är särskilt bra med Hotspot Shield är att deras gratisanvändare endast kan ansluta till amerikanska servrar. Men säkerhetsfunktioner som 256-bits AES-kryptering och IP/DNS-läckageskydd, samt en kill switch gör det till en av de bättre skyddande VPN-tjänsterna.

En briljant aspekt är att Hotspot Shield tillhandahåller ett tillägg för Chrome-användare vid sidan av applikationen, vilket gör tjänsten mycket enklare att använda. Det enda du behöver göra är att addera tillägget till Chrome – men förvänta dig inte att kunna avblockera någon streamingsajt, såvida du inte slantar fram pengar för premiumtjänsten.

När du kommit till punkten då du behöver mer än 500 MB per dag, så erbjuder Hotspot Shield en betald uppgradering. Premiumversionen av Hotspot Shield ger dig inte bara obegränsad bandbredd, utan även åtkomst till över 115 virtuella platser som du kan ansluta till.

Besök Hotspot Shield VPN

5. Hide.me: Funktionsrik gratis-VPN för Chrome

Screenshot of HIDEme VPN website homepage

Huvudegenskaper:

  • Militärklassad kryptering
  • 10 GB månatlig data
  • Split tunneling

Hide.me är kanske den mest användarvänliga punkten på vår lista. De har ett webbläsartillägg för Google Chrome, och även om det är rätt så grundläggande ger det ett relativt pålitligt skydd. Dessutom får du den standardiserade månatliga datan på 10 GB.

Vad gäller funktioner krypterar det här kostnadsfria VPN-tillägget för Chrome data med AES 256-kryptering. Du har också möjlighet att välja vilket tunnelprotokoll du vill ha – förutom WireGuard som bara finns för betalande kunder.

Hide.me tillhandahåller kill switch, split tunneling, och allt annat som finns i den betalda versionen. Olyckligtvis är serverplatserna begränsade till 4 länder. Streamingtjänsterna kan inte heller avblockeras om du inte är villig att betala för funktionaliteten eller om du råkar ha tur med en serverplats.

Varenda funktion som finns i premiumversionen av Hide.me finns även i gratisversionen. Det är en grym deal för användare som föredrar funktioner framför funktionalitet.. Men att välja den betalda versionen kommer även ge dig åtkomst till avblockerade Netflix-servrar och massor av extra servrar som du kan ansluta till.

Besök Hide.me VPN

Undvik dessa gratis Chrome-VPNs

Vi har redan presenterat olika gratis VPN för Chrome i listan ovan. Alla dessa är utmärkta val i din jakt på gratis uppkoppling när du surfar med Google Chrome. Men det finns dock några tjänster i Chrome Web Store som vi anser att man bör undvika.

  • iNinja VPN: En av de värsta VPNs du kan välja från Chrome Web Store. Den här VPN-tjänsten är ökänd för att samla enorma mängder data som inkluderar aktivitetsloggar, plats, tidsstämplar för anslutningar och mer.
  • SuperVPN: Ett annat nej tack i Chrome-butiken. Denna VPN-tjänst ljög om deras loggfria policy, och samlade istället in användarnas data och försökte dölja det med en integritetspolicy.
  • Hoxx VPN: Den här VPN-tjänsten avslöjar och samlar in din data till utomstående parter, och de säljer även vidare den till myndigheter. Definitivt en tjänst man bör hoppa över.

Vad är skillnaden mellan en VPN och ett VPN-tillägg för Chrome?

Privacy browser extensions iconVPN-tjänsterna som rekommenderas på den här listan erbjuds som komplett nedladdningsbara appar för din dator. Men deras Chrome-tillägg är i de flesta fall proxytjänster. Skillnaden mellan dem är var trafiken körs igenom.

När man använder en datorapp krypteras all din datortrafik. Det inkluderar alla dina andra aktiviteter, som att se på Netflix datorapp, prata med familj via Skype-appen och ladda ner torrents.

När man å andra sidan använder ett webbläsartillägg från en VPN, så täcks bara din webbläsares trafik av VPN-tjänsten. ChromeOS är hittills det enda undantaget. Det beror på att Google tillhandahåller ett API som gör det möjligt för VPN-tillägg för Chrome att fungera som en standard-VPN i ChromeOS.

Så vilket av dem ska man ladda ner? Vi rekommenderar att du laddar ner den kompletta VPN-appen för att alla dina aktiviteter ska krypteras och skyddas, inklusive ditt nätsurfande, spelande, torrentanvändning och streaming.


Vad du bör leta efter hos ett VPN-tillägg för Chrome

Först och främst – kvalitet. Se till att du bara laddar ner ditt VPN-webbläsartillägg från en välkänd leverantör. Om du laddar ner från en mindre känd leverantör eller suspekta hemsidor kan det leda till oönskade konsekvenser. potentiellt onlinefaror och malware. Så lyssna på vårt råd och ladda endast ner från pålitliga källor.

Härnäst behöver du säkerställa att du bara laddar ner officiella VPN-appar. Med inofficiella VPN-appar från tredje part löper du samma risk att drabbas som med suspekta mindre kända VPN-leverantörer. Du bör endast ladda ner VPN-appar direkt från VPN-leverantörens officiella hemsida. Det gör att du garanteras en äkta applikation.

För en kortare tids VPN-användning föreslår vi att du tar en titt på en tjänst som inte kräver inloggning. Vad gäller hastighet är alla kostnadsfria VPN-tjänster här ovan tillräckligt snabba för både nätsurfande och streaming. Om du fortfarande känner att du behöver mer går det alltid att uppgradera till en premium-VPN med fler extra funktioner och färre begränsningar.


Varning! Gratis VPNs kan vara farliga

Infographic showing how free VPNs can be dangerous

Ett gratis virtuellt privat nätverk kan vara frestande, särskilt ur ett prisperspektiv. Men att välja en VPN utan eftertanke kan medföra så mycket risk att man till och med skulle vara tryggare utan den. Här är några faror som en gratis Google Chrome-VPN kan utsätta dig för.

Utdaterad programvara

Hackare kan utnyttja utdaterade programvaror. VPN-appar och klienter behöver uppdateras kontinuerligt med de senaste säkerhetsprotokollen, i synnerhet när åtgärder mot nya skadliga program släpps.

Med tanke på detta behöver du alltid säkerställa att alla applikationer du laddar ner eller använder är konstant uppdaterade till den senaste versionen. En del Chrome-tillägg misslyckas med att hålla sina produkter uppdaterade, vilket kan få ödesdigra konsekvenser. Leta efter leverantörer som kontinuerligt levererar uppdateringar.

Spårningsprogram

En gratis VPN kan också visa sig vara besvärlig och farlig. En del suspekta VPN-tjänster innehåller spårningsprogram som installeras tillsammans med själva appen. Dessa spårningsprogram riktar in sig på din sökhistorik, plats och andra känsliga data som du inte vill att allmänheten ska få reda på.

Sälja data

Att användarnas data samlas in är inte ovanligt hos gratis VPN-tjänster. Det är vanligtvis med den metoden som företagen betalar sina räkningar. Man samlar in trafikdata från användare, säljer den till de högsta budgivarna och gör vinster. Tredjeparter är villiga att betala bra för den här typen av information då det ger dem en inblick i något som bara du bör ha åtkomst till.

Skadliga annonser

Om vi fortsätter på dataspåret så kan din data även säljas till tredje parter som använder den för riktade annonser. Dessa skadliga annonser, popup-rutor och videoannonser kan vara farliga och öppna upp kryphål för potentiella virus på din enhet. Den kontroversiella Turbo VPN är ett exempel på en gratistjänst som får larmklockorna hos antivirusprogram att ringa när man laddar ner den.

Gratis applikationer behöver tjäna pengar. Tråkigt nog innebär det ofta att man utnyttjar användares personliga information och välmående online. Det är svårt att upprätthålla integritet och skydd genom att använda en kostnadsfri VPN-tjänst. Vi rekommenderar att man som minst använder en freemium-tjänst som tillhandahåller alternativet att betala för extra funktioner (vilket kan stärka sekretess och säkerhet).


Är en gratis VPN för Chrome värt det?

Free VPN icon with question markFörvänta dig inte att en gratis VPN ska fungera lika bra som en premium-VPN. Gratis VPNs har databegränsningar, ett begränsat antal servrar och platser, och minimalt med funktioner. Gratis VPN-tillägg för Chrome är inte heller skapade för konsekvent användning utan snarare för sporadiska sociala mediebesök eller Google-sökningar.

Om du vill hitta en pålitlig VPN-lösning föreslår vi att du uppgraderar till en premium betald VPN. Det ger dig ett bättre urval av servrar och anslutningar, ökar antalet funktioner och har oftast inga databegränsningar.

De bästa premium VPN-tjänsterna är de som inte nöter på din plånbok men ändå tillhandahåller säkerhet och stabilitet som du inte får i freemium-versioner. Enligt oss är NordVPN det betalda alternativ som ger mest värde för pengarna.

NordVPN tillhandahåller obegränsad dataanvändning, ett stort servernätverk, samt otroligt skydd och pålitlighet – allt till ett rimligt månatligt pris. Och inte bara det, NordVPN erbjuder dessutom en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Detta gör tjänsten till ett strålande val med en enkel uppsägning.

NordVPN
Erbjudande Julerbjudande: endast 2,99$ per månad för ett 2-årigt abonnemang (+3 månader gratis) med en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti
Från
$ 2,99
9,3
  • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
  • Trevlig och tilltalande app
  • Ingen loggning
Besök NordVPN

För mer information om NordVPN kan du ta en titt på vår djupgående recension av den topprankade VPN-tjänsten på marknaden.


Gratis eller inte gratis: Bör man använda en kostnadsfri VPN för Chrome?

Oavsett om det gäller en VPN-app eller ett VPN-tillägg: det är inget dåligt val att använda någon av tjänsterna vi listar här. Med alla gratisfunktioner som vår lista ger med militärklassad kryptering, starka integritetspolicys, Netflix-åtkomst och nästa generationens tunnelprotokoll, så kan man få en mycket säker VPN helt utan kostnad.

Var dock medveten om att en gratis Chrome-VPN aldrig kan jämföra sig med en betald VPN. Om det ryms inom din budget rekommenderar vi faktiskt starkt att du väljer en premium-VPN som NordVPN. NordVPN tillhandahåller extra säkerhet, stabilitet och snabb hastighet för dina anslutningar, samtidigt som du får obegränsat med data och fler platser – allt till ett rimligt pris.

Bästa gratis VPN för Chrome: Vanliga frågor

Har du några frågor om bästa gratis VPN för Chrome? Ta en titt på vår FAQ-sektion nedan. Klicka bara på en fråga för att se svaret.

Vilken är den bästa gratis VPN för Chrome?

Vår rekommendation för bästa gratis VPN för Chrome är ProtonVPN. Den erbjuder obegränsad månatlig bandbredd, snabba och säkra anslutningar, och har en strikt loggfri policy. Du kan upptäcka mer om det genom att läsa vår artikel Bästa gratis VPN för Chrome.

Kan jag installera VPN i Chrome?

För att surfa säkert i Chrome kan du installera ett VPN-tillägg. Ett VPN-tillägg krypterar din webbläsartrafik, men ingen annan trafik. En del VPNs erbjuder tillägg i Chrome Web Store, men om du vill ha ett komplett skydd rekommenderar vi att du laddar ner en VPN-app till din mobil eller dator.

Finns det gratis Chrome VPNs man bör undvika?

Ja. Alla gratis Chrome VPNs skapas inte på samma sätt. En del försöker stjäla din data och sälja den till högsta budgivare genom att utge sig för att erbjuda skydd. Följande Chrome-VPNs är av den typ du bör undvika:

  • iNinja VPN
  • SuperVPN
  • Hoxx VPN
Lämna en kommentar