Free VPN shield icon, iPhone icon and a trophy with confetti flying around
Klicka här för att läsa en summering av den här artikeln!
Summering: De 8 bästa gratis VPNs för din iPhone

Även om Apples iOS är ett relativt säkert operativsystem så är det sårbart för malware och cyberattacker. Att använda en VPN är ett av de bästa sätten att hålla din iPhone säker. Om du inte vill spendera pengar på en VPN finns det några utmärkta gratis VPNs för iPhones.

Efter att ha analyserat flera VPNs och genomfört tester kom vi fram till en lista med de åtta bästa VPNs för iPhones:

  1. ProtonVPN – Som helhet bästa VPN för iPhone
  2. Windscribe – Bästa gratis VPN för streaming på iPhone
  3. AtlasVPN – Säkraste gratis VPN för iPhone
  4. Avira Phantom VPN – Bästa gratis VPN för iPhone med obegränsade samtidiga anslutningar
  5. Speedify – Snabbaste gratis VPN för iPhone
  6. ZoogVPN – En privat gratis VPN för iPhone
  7. TunnelBear – En gratis VPN för iPhone med ett stort servernätverk
  8. Hide.me – En bra gratis VPN-app för iPhone-användare i Nordamerika och Europa

Även fast alla de här gratis VPN-tjänsterna ger ett utmärkt värde, så går de inte att jämföra med en premium-VPN som CyberGhost. CyberGhost har inte bara snabbare hastigheter, de har också ett större servernätverk, bättre säkerhetsfunktioner och är rätt så prisvärda.

Ta en titt på resten av artiklarna för mer information om varje VPN som listas här ovan!

Under årens gång har Apple vidtagit många åtgärder för att stärka sekretessen och säkerheten i iPhone-telefonerna. Sedan lanseringen av iOS 14.5 ber apparna om användarnas tillåtelse för att få spåra deras aktiviteter online. Och med iOS 15-uppdateringen presenterade Apple deras Private Relay, som döljer din IP-adress. Trots dessa säkerhetsegenskaper är det viktigt att ha en VPN när man använder en iPhone för att skydda sin data och digitala identitet.

Även fast vi vanligtvis rekommenderar premium VPN-tjänster som NordVPN, så förstår vi att alla inte vill punga ut några dollar per månad på en VPN. Som tur är finns det flera gratis VPNs för iPhones. Men alla gratis VPNs är inte pålitliga och säkra.

Vi testade ett gäng gratis iPhone-VPNs vilket ledde till den här artikeln där vi belyser de allra bästa bland dem.


Bästa gratis VPN för iPhones: Översikt

Här är en enkel tabell med databegränsningar, antal servrar och krypteringsstandard för alla de VPNs som vi går igenom i artikeln nedan. Detta gör det möjligt för dig att snabbt identifiera den gratis iPhone-VPN som bäst passar dina behov.

VPNDatabegränsningAntal serverplatserStandard för krypteringLänk
ProtonVPNObegränsat3 länderAES 256-bitBesök ProtonVPN
Windscribe2GB/månad10 länderAES 256-bitBesök Windscribe
AtlasVPN2GB/dag3 länderAES 256-bitBesök AtlasVPN
Avira Phantom VPN500MB/dag37 länderAES 256-bitBesök Avira Phantom VPN
Speedify2GB/månad37 länderAES 128-bitBesök Speedify
ZoogVPN10GB/månad5 länderAES 128-bitBesök ZoogVPN
TunnelBear500MB/månad49 länderAES 256-bitBesök TunnelBear
Hide.me10GB/månad1 länderAES 256-bitBesök Hide.me

Av alla gratis VPNs vi testade utsågs ProtonVPN till den bästa gratis VPN för iPhone- och iOS-enheter tack vare dess hastighet och datasäkerhet. Om du vill ha en VPN med ett större servernätverk då är Speedify ett utmärkt val. Nedan hittar du en genomgång av varje VPN som listas i tabellen.

OBS: hastighets- och bandbreddstesterna som vi nämner nedan gjordes med en internetanslutning vars hastighet utan en VPN för nedladdning och uppladdning var 84,1 Mbps, respektive 70,9 Mbps.


1. ProtonVPN: Som helhet bästa gratis VPN för iPhones

Screenshot of ProtonVPN, website page
FördelarNackdelar
Obegränsad bandbreddBegränsat servernätverk
Militärklassad krypteringLångsam kundsupport
Snabba hastigheter 

ProtonVPN är en produkt från Proton Technologies AG, företaget som även ligger bakom ProtonMail. Man kan faktiskt få en gratisversion av ProtonMail, tillsammans med en rad andra gratis Proton-tjänster i din gratis ProtonVPN-plan. Den här gratis VPN-tjänsten tillhandahåller obegränsad data och snabba nedladdningshastigheter. Tjänstens genomgående användbarhet gör den till vårt bästa val för iPhone-användare.

Hastighet och bandbredd

ProtonVPN är den tredje snabbaste VPN-tjänsten på vår lista. Vi uppmätte följande hastigheter när den var ansluten till den mest optimala servern (Japan i vårt fall):

  • Nedladdning: 72,3 Mbps
  • Uppladdning: 14,1 Mbps
  • Ping: 158

Tack vare dess höga nedladdningshastigheter kunde ProtonVPN användas för att se på filmer och streama sportevents. Gratisversionen av ProtonVPN stödjer inte torrents och P2P-fildelning.

Som helhet var vår webbupplevelse smidig och laggfri med denna gratis VPN-app. Även om ProtonVPN kan avblockera innehåll på ledande streamingplattformar som Netflix, Disney Plus, Hulu och BBC iPlayer, så är det ingen garanti att det fungerar varje gång på gratisversionen. Det är en av få nackdelar med denna VPN-tjänsten.

En annan mindre baksida är ProtonVPNs relativt lilla servernätverk. Gratisanvändare får endast tillgång till 17 servrar i tre länder (USA, Japan och Nederländerna). Fast nätverket uppenbarligen är begränsat ligger dock servrarna på populära platser och är hyfsat väl utspridda. Du bör kunna ansluta till en server som är ganska nära din plats.

Säkerhet och sekretess

ProtonVPN briljerar verkligen när det kommer till säkerhet. Deras krypteringsprotokoll och standarder är jämförbara med de ledande premium VPN-leverantörerna. De främsta säkerhetsfunktionerna hos ProtonVPN är:

  • Kryptering: AES 256-bit
  • Protokoll: WireGuard, OpenVPN och IKEv2
  • Kill switch: Ja
  • DNS-läckageskydd: Ja

ProtonVPNs säkerhetsbetyg stärks ytterligare av det faktum att de har öppen källkod och är oberoende granskade. Det är helt klart en av de bästa gratis VPNs i världen just nu.

Vad gäller sekretess presterar Proton också bra. De har en strikt loggfri policy och är baserade i Schweiz – en sekretessvänlig nation som inte är medlem i underrättelseallianserna 5-, 9- eller 14 eyes.

Användarvänlighet och kundupplevelse

Protons hemsida är väldesignad. Du kan se VPN-tjänstens alla nyckelfunktioner och även prisinformation. VPN-appen är inte särskilt tilltalande, men den är enkel att använda med en stor anslutnings-/frånkopplingsknapp mitt på den nedre fliken. Du kan se de tillgängliga servrarna med ett knapptryck.

Screenshot of ProtonVPN, user interface

Om du stöter på några problem när du använder ProtonVPN-appen då kan du kontakta deras kundsupportteam. Gratisanvändare kan bara komma i kontakt med kundsupporten via mail, livechatten är inte tillgänglig. Vi fick svar på våra frågor över email, men det tog ett par dagar, vilket inte är idealt.


2. Windscribe: Bästa gratis VPN för streaming på iPhones

Screenshot of Windscribe, website page
FördelarNackdelar
Avblockerar amerikanska NetflixMedelmåttiga hastigheter
Använder ledande krypteringsprotokoll och teknikerBaserade i ett 5-eyes-land
Bra serverutbudLåg månatlig bandbreddsbegränsning

Windscribes VPN-tjänst lanserades 2015. Den främsta fördelen med denna VPN-tjänst för iPhone-användare är att den erbjuder ett brett servernätverk.

Hastighet och bandbredd

Windscribe presterade hyfsat i våra hastighetstester. Det är inte den snabbaste gratis VPN för iPhones, men den är verkligen inget bottenskrap. Hastigheterna är följande:

  • Nedladdning: 67,8 Mbps
  • Uppladdning: 45,3 Mbps
  • Ping: 340

De här hastigheterna för nedladdning och uppladdning är tillräckliga för att surfa och läsa emails, men de är inte strålande för streaming och verkligen inte för spelande. Det är en besvikelse eftersom Windscribe är en av få gratis VPNs som kommer åt det amerikanska Netflix-biblioteket och avblockerar andra streamingappar, som BBC iPlayer, Disney Plus och Amazon Prime Video. Även fast Windscribe stöttar P2P-fildelning gör den låga databegränsningen det nästan omöjligt att använda den här funktionen fullt ut.

Windscribes datatak begränsar dessutom din förmåga att konsumera innehåll. De erbjuder 2GB per månad för användare i gratisversionen. Du kan öka det till 10GB per månad genom att bekräfta din emailadress. Om databegränsningen hade varit över 2GB skulle Windscribe placerat sig högre upp på vår lista eftersom de tillhandahåller åtkomst till servrar i 10 länder till sina gratisanvändare.

Säkerhet och sekretess

Windscribe är en av de säkraste gratis VPNs för iPhones. Säkerhetsfunktionerna hos denna VPN-tjänst inkluderar:

  • Kryptering: AES 256-bit
  • Protokoll: IKEv2, OpenVPN, Stealth och WSTunnel
  • Kill switch: Nej (men de har en inbyggd brandvägg i Windows- och Mac-appen)
  • DNS-läckageskydd: Ja

Vid sidan av det har Windscribe en annonsblockerare samt en säker hotspot-funktionalitet för att ge sina användare ett extra skyddslager, och deras strikta loggfria policy kompletterar de andra säkerhetsfunktionerna. Appen lagrar endast användarstatistik, som användningens tid och varaktighet. Den loggar inte IP-adresser eller annan potentiellt avslöjande information.

Windscribe verkar i Kanada, vilket är en del av 5-eyes. Därför kan de vara tvungna att tillhandahålla användardata till rättsvårdande myndigheter.

Användarvänlighet och kundupplevelse

Designen på Windscribes hemsida och app är lite undermålig. Hemsidan är dock informativ men inte lättnavigerad. Detsamma gäller appen som inte är intuitiv och det tar ett tag att vänja sig vid den. Att starta och stänga VPN-anslutningen är enkelt tack vare den stora på/av-knappen, men att komma åt andra funktioner och inställningar kan vara lite klurigt.

Screenshot of Windscribe, user interface

Trots det bristande användargränssnittet är Windscribe en av de mer kundvänliga VPNs för iPhones. Den har detaljerad FAQ-sektion och guider för att hjälpa dig att lösa alla problem du kan tänkas stöta på. Du kan till och med chatta med en bot för att hitta lösningar på dina problem.


3. AtlasVPN: Säker gratis VPN för iPhones och iOS-enheter

Screenshot of AtlasVPN, website page
FördelarNackdelar
Militärklassad krypteringBaserade i USA, en medlem i 5-eyes-alliansen
Snabba hastigheterEndast servrar i 3 länder
2GB data per dag 

AtlasVPN har funnits till sedan 2019. Gratisversionen av den här VPN-tjänsten har nåra avancerade funktioner, som WireGuard.

Hastighet och bandbredd

AtlasVPN uppmätte en av de snabbaste nedladdningshastigheterna bland alla gratis VPNs för iPhones som vi testade. Fastän AtlasVPN hävdar att de inte har någon hastighetsbegränsning för användare i gratisversionen så kan du se att deras uppladdningshastigheter inte var i närheten av standard här nedan:

  • Nedladdning: 72,7
  • Uppladdning: 8,95
  • Ping: 206

Därför är inte AtlasVPN ett bra alternativ för aktiviteter som kräver höga uppladdningshastigheter, som exempelvis gaming. Men det är ett gediget val för surfande och streaming. De erbjuder 2GB data varje dag, vilket är tillräckligt för att se ett par HD-avsnitt på din streamingplattform – som Hulu, ESPN eller Netflix. Ha i åtanke att AtlasVPN inte avblockerar det amerikanska Netflix-biblioteket. Trots att den här VPN-tjänsten stöttar P2P-fildelning gör de långsamma uppladdningshastigheterna att den passar dåligt för det syftet.

Säkerhet och sekretess

AtlasVPN erbjuder samma säkerhetsfunktioner i sina betal- och gratisversioner. Det innebär att gratisversionen har säkerhetsfunktioner av branschstandard som:

  • Kryptering: AES 256-bit
  • Protokoll: IKEv2 och WireGuard
  • Kill switch: Ja
  • DNS-läckageskydd: Ja

AtlasVPN har en stark loggfri policy. De samlar bara nödvändig information i analytiskt syfte och samlar ingen information som kan spåras till någon enskild användare. AtlasVPN verkar dock i USA, vilket gör att de kan behöva lämna ut användardata till rättsvårdande myndigheter, som exempelvis FBI.

Användarvänlighet och kundupplevelse

AtlasVPNs hemsida är välorganiserad och enkel att använda. Du kan smidigt ladda ner apparna från hemsidan. Appen har ett simpelt gränssnitt med en stor reglageknapp som växlar VPN-anslutningen på och av. Inställningsmenyn och andra serverplatser finns också tillgängliga.

Screenshot of AtlasVPN, user interface


AtlasVPNs hemsida har användbara guider och FAQs, men vi kunde inte hitta någon livechatt. Istället går det att skicka in en fråga vilket gör att du behöver dela din email och beskriva problemet du stött på.


4. Avira Phantom VPN: Bästa gratis VPN för iPhones med obegränsade samtidiga anslutningar

Screenshot of Avira, website page
FördelarNackdelar
Obegränsade samtidiga anslutningarBegränsat till 500MB/dag
30 serverplatserBaserat i Tyskland

Avira Phantom VPN är en produkt från samma tyska programsäkerhetsföretag som ligger bakom populära Avira antivirus. Detta är en av få gratis-VPNs för iPhones som erbjuder obegränsade samtidiga anslutningar.

Hastighet och bandbredd

Aviras rykte för att leverera ett effektivt och ändamålsenligt skydd som antivirus stämmer även för deras VPN. Den hade utmärkta hastigheter i vårt test:

  • Nedladdning: 70,9 Mbps
  • Uppladdning: 72,7 Mbps
  • Ping: 8ms

Med sådana hastigheter och låg ping är Avira en utmärkt VPN för många syften. Man kan använda den för gaming, se på videos och allmänt surfande. Men funktionaliteten för streaming, gaming och torrentanvändning förstörs helt av deras dagliga bandbreddsbegränsning på 500MB. Även fast man kan få 500MB extra genom att registrera sig med sin email så är det inte tillräckligt för datakrävande aktiviteter.

Datataket är särskilt frustrerande med tanke på att Avira erbjuder servrar i 30 länder. Om bandbreddsbegränsningen var högre skulle det varit en bra VPN för att utforska olika bibliotek på streamingplattformar.

Säkerhet och sekretess

Avira kompromissar inte med sina användares säkerhet och sekretess. Några säkerhetsfunktioner som sticker ut hos den här VPN-tjänsten är:

  • Kryptering: AES 256-bit
  • Protokoll: IKEv2 och WireGuard
  • Kill switch: Nej
  • DNS-läckageskydd: Ja

Andra användbara säkerhetsfunktioner är läckageskydd för DNS och det faktum att man får en virtuell IP-adress. Aviras hemsida hävdar att de inte spårar eller lagrar någon information som kan kopplas till en särskild användare. De mäter endast hur mycket trafik som konsumeras och samlar även in diagnostisk data.

Användarvänlighet och kundupplevelse

Både Avira Phantoms hemsida och app är intuitivt designade. De kan till och med användas helt krångelfritt av nybörjare. Appens startskärm visar en stor anslutningsknapp tillsammans med datan man konsumerat och VPN-servern som man är ansluten till.

Screenshot of Avira, user interface


Gratisversionen av Avira Phantom har ingen kundservice i realtid. Man kan dock maila dem eller skicka in en förfrågan, det finns inget sätt för gratisanvändare att få en direkt lösning på sina problem.


5. Speedify: Den snabbaste gratis VPN för iPhones

Screenshot of Speedify, website page
FördelarNackdelar
Supersnabba hastigheterAnvänder AES 128-bits kryptering
Kombinerar flera anslutningar med enTvivelaktig loggningspraxis
 Låg bandbredd

Speedify är en internetförhöjande tjänst som även dubblas som en VPN. Den här gratis VPN-tjänsten erbjuder fantastiska hastigheter och ett brett servernätverk.

Hastighet och bandbredd

Om du letar efter en gratis VPN till din iPhone med utmärkta hastigheter, då behöver du inget annat än Speedify. Hastighet är deras främsta prioritet och det visar sig tydligt. vi fick följande hastigheter när vi testade Speedify:

  • Nedladdning: 73,8 Mbps
  • Uppladdning: 76,4 Mbps
  • Ping: 30

Som du kan se är både ned- och uppladdningshastigheterna fantastiska. Detta gör att du kan utföra de flesta dagliga aktiviteterna på internet utan några problem. Som med de flesta andra gratis VPNs är det föga förvånande att Speedify inte har den bästa avblockeringsförmågan, trots att de har ett servernätverk med över 37 länder. Men vi kunde inte avblockera amerikanska Netflix med den. Alla Speedify-servrar stöttar inte P2P-fildelning.

Speedifys gratisapp för iPhone är inte välutrustad för dataintensiva aktiviteter, eftersom du endast får 2B per månad. Det är knappt tillräckligt för att streama några avsnitt av valfri serie i HD eller för att ladda ner via P2P-anslutning.

Säkerhet och sekretess

På grund av deras fokus på hastighet har Speedify fått kompromissa med säkerhet och sekretess. Det är tydligt när man tittar på deras huvudsakliga säkerhetsfunktioner:

  • Kryptering: AES 128-bit
  • Protokoll: Anpassat Speedify-protokoll
  • Kill switch: Ja
  • DNS-läckageskydd: Ja

Speedify använder endast AES 128-bit-kryptering, som är ett hack nedanför branschstandarden 256-bit. Dessutom använder de sitt eget protokoll som är byggt för att ge snabbast möjliga hastighet. Det är oklart om det här protokollet efterlever säkerhetsstandard för andra moderna protokoll som WireGuard och OpenVPN. Speedifys gratis VPN-app har en kill switch och DNS-läckageskydd, och båda dessa är viktiga säkerhetsfunktioner.

Det finns några frågetecken för Speedifys loggning och sekretesspraxis. Även om företaget påstår att de har en strikt loggfri policy så avslöjar en titt på denna policy att de lagrar data som är kopplad till användares IP-adress, webbläsare och operativsystem, om än med ett anonymiserat tillvägagångssätt. Vid sidan av det är Speedify baserade i USA, vilket är en medlem i 5-eyes alliance.

Användarvänlighet och kundupplevelse

Speedify har en av de bästa designerna av alla gratis VPN-appar för iPhones som vi testat. Startskärmen ger en översikt av din anslutningshastighet, datan du använt och den kvarvarande tillgängliga datan. Du kan ansluta till VPN-tjänsten genom att klicka på låsikonen högst upp i appens högra hörn.

Screenshot of Speedify, user interface


På supportfronten erbjuder Speedify ingen livechatt. Användare kan istället maila kundsupportteamet för att få hjälp med sina problem. Speedifys hemsida har en nyttig FAQ som kan hjälpa dig att lösa de flesta allmänna problem.


6. ZoogVPN: En privat gratis VPN för iPhones

Screenshot of Zoog, website page
FördelarNackdelar
Stark loggfri policyBegränsat servernätverk
Högkvarter i GreklandAES 128-bit-kryptering
Lättnavigerat gränssnitt 

ZoogVPN har funnits sedan 2013. De erbjuder rätt så bra uppladdningshastigheter och en relativt stor mängd data till sina gratisanvändare.

Hastighet och bandbredd

ZoogVPN överraskade oss positivt med deras hastigheter, i synnerhet deras nedladdningshastigheter. Vi spelade in följande resultat på en rekommenderad/optimal server:

  • Nedladdning: 70,1 Mbps
  • Uppladdning: 29,4 Mbps
  • Ping: 183 ms

De imponerande nedladdningshastigheterna kombinerat med deras 10GB data per månad gör ZoogVPN till ett bra alternativ för streaming. Men vi kunde inte avblockera geobegränsat innehåll på ledande plattformar med gratisversionen av ZoogVPN. De stöttar även P2P-fildelning.

Zoog erbjuder servrar i tre länder (Nederländerna, Storbritannien och USA) som en del av deras gratispaket. Även om det inte är mycket så är servrarna utspridda över hela världen. Detta gör att du kan få hyfsat snabba anslutningar oavsett var du befinner dig.

Säkerhet och sekretess

Zoogs säkerhet är inte i närheten av de allra säkraste VPN-tjänsterna. Några av deras främsta säkerhetsfunktioner är:

  • Kryptering: AES 128-bit
  • Protokoll: IKEv2, OpenVPN och PPTP
  • Kill switch: Ja
  • DNS-läckageskydd: Ja

Som Speedify använder ZoogVPN 128-bits kryptering, vilket inte är lika säkert som hos andra gratis VPNs för iPhones. De försöker väga upp för den relativt veka krypteringsstandarden genom ett brett urval av protokoll, inklusive OpenVPN och PPTP.

Sekretess är ett område där Zoogs gratis VPN-app verkligen briljerar. Den har en strikt loggfri policy och samlar inte, lagrar inte, och säljer inte någon personlig information. Dessutom är Zoog baserade i Grekland, vilket inte tillhör någon underrättelseallians.

Användarvänlighet och kundupplevelse

Designen i ZoogVPN-appen prioriterar användarvänlighet. Den har ganska få extra funktioner och det gör att appen är lättnavigerad. Om man klickar på den stora startknappen på den nedre delen av skärmen ansluter du dig till den snabbaste tillgängliga servern.

Screenshot of Zoog, user interface


ZoogVPN levererar kundsupport i realtid till skilnad mot andra gratis VPN-appar för iPhones. Man får omedelbar hjälp dygnet runt från deras livechatt. Om du vill beskriva ditt problem i detalj kan du alltid skicka ett email till supporten. Supportsidan listar dessutom ett hjälpnummer som användare kan ringa till.


7. TunnelBear: Gratis VPN för iPhone med ett stort servernätverk

Screenshot of TunnelBear, website page
FördelarNackdelar
Servrar i över 40 länderMedelmåttiga hastigheter
Användarvänlig appLåg bandbredd per månad

TunnelBear är en Kanada-baserad VPN-tjänst som lanserades 2011. 2018 köpte säkerhetsprogramföretaget McAfee upp TunnelBear. Den största fördelen med denna VPN-leverantör är deras stora servernätverk.

Hastighet och bandbredd

TunnelBear är en ledande VPN för iOS och andra plattformar, som Windows och Linux. Vi var lite besvikna över deras prestanda i våra hastighetstester. De klockade följande:

  • Nedladdning: 51,0 Mbps
  • Uppladdning: 54,6 Mbps
  • Ping: 39 ms

De relativt medelmåttiga hastigheterna förminskar i viss mån betydelsen av TunnelBears breda servernätverk, vilket även med gratisversionen inkluderar upp till 40 länder. Databegränsningen på 500MB för en månad begränsar också användningen av P2P-fildelning och streaming på plattformar som BBC iPlayer, HBO Max och Hulu. Vi kunde inte heller visa regionsspecifikt innehåll på de här plattformarna när vi testade TunnelBears gratisversion.

Säkerhet och sekretess

TunnelBear erbjuder samma förstklassiga säkerhetsfunktioner både i deras betalda version och i den kostnadsfria iPhone-appen. De inkluderar:

  • Kryptering: AES 256-bit
  • Protokoll: IPSec
  • Kill switch: Ja
  • DNS-läckageskydd: Ja

De erbjuder även några kompletterande säkerhetsfunktioner som DNS-läckageskydd och automatiskt WiFi-skydd. TunnelBears integritetspolicy säger att de inte sparar några loggar av personlig information. Men de lagrar viss användardata och cookies. TunnelBear är baserade i Kanada, vilket betyder att de kan behöva lämna över användardata till myndigheterna.

Användarvänlighet och kundupplevelse

TunnelBear är stolta över enkelheten och användarvänligheten i deras app. Appen använder ett kartbaserat gränssnitt som gör det enkelt att visualisera hur långt ifrån din riktiga plats VPN-servern ligger. Dessutom är appens inställningar lättnavigerade.

Screenshot of TunnelBear, user interface

Hjälpsektionen på TunnelBears hemsida ger användbar information om hur du kan konfigurera VPN-tjänsten tillsammans med en del andra tips för problemsökning. Livechatten på hemsidan är en bot och den ansluter dig inte till en riktig person. För att få hjälp av en riktig kundservicemedarbetare behöver du logga in och skicka in en förfrågan. Det kan vara en något krånglig process.


8. Hide.me: En bra gratis VPN-app för iPhone-användare i Nordamerika och Europa

Screenshot of Hide.Me, website page
FördelarNackdelar
Utmärkta säkerhetsfunktionerBegränsat servernätverk
Baserade i MalaysiaSämre än medelmåttiga hastigheter
24/7 livechatt 

Hide.me är en VPN-tjänst som har funnits sedan 2012. De är kända för deras avancerade säkerhetsfunktioner.

Hastighet och bandbredd

Som du kan se från hastigheterna här nedan presterade Hide.me ganska dåligt i våra hastighetstester:

  • Nedladdning: 20,2 Mbps
  • Uppladdning: 5,02 Mbps
  • Ping: 156

Det faktum att vi valde en VPN-server långt ifrån vår plats kan förklara de långsamma hastigheterna. Det är ett problem som ofta drabbar användare i Asien, Sydamerika och Afrika eftersom Hide.me:s gratisservrar främst ligger i USA och Europa.

Även om deras hastigheter definitivt inte är av toppklass så erbjuder Hide.me 10GB trafik månatligen. Det är inte strålande jämfört med andra gratis VPNs som Proton och AtlasVPN, men det är tillräckligt bra för att ta en plats på vår lista.

Gratisversionen av Hide.me kan inte avblockera geobegränsat innehåll på streamingsajter, men den stöttar P2P-fildelning.

Säkerhet och sekretess

Det som Hide.me saknar i hastighet kompenserar de för med deras exceptionella säkerhet. Följande funktioner säkerställer att din data alltid är säker:

  • Kryptering: AES 256-bit
  • Protokoll: OpenVPN, IPSec, SoftEther, SSTP, PPTP, och L2TP/IPSec
  • Kill switch: Ja
  • DNS-läckageskydd: Ja

Det stora antalet protokoll som Hide.me erbjuder är anmärkningsvärt för en gratis VPN. Säkerhetsinställningarna är också väldigt anpassningsbara och de har alternativ som ”Automatisk anslutning” och ”Slumpmässigt val av port varje gång”, vilket stärker din säkerhet och sekretess online.

Hide.me har även en loggfri policy som är granskad av oberoende part. Det innebär att en kvalificerad och pålitlig tredje part har fastställt att den här VPN-leverantören inte loggar någon personlig information. Det faktum att Hide.me verkar från Malaysia stärker deras anseende ytterligare vad gäller sekretess, eftersom landet inte är en del av underrättelseallianserna som vi nämnt här ovan.

Användarvänlighet och kundupplevelse

Appen hos Hide.me är inte den visuellt snyggaste på vår lista. Med det sagt är den dock ganska enkel att använda. Genom att klicka på ”Enable VPN”-knappen ansluter man till en optimal server baserat på din plats.

Screenshot of Hide.Me, user interface


En funktion som sticker ut hos Hide.me är deras 24/7 livechatt. Du kan kontakta kundsupport via chattalternativet och få snabba och enkla lösningar på alla problem du kan råka stöta på i VPN-appen.


Gratis VPNs för iPhone som inte tog sig in på listan

Enligt mig är de åtta VPNs som listats ovan de bästa gratis VPN-apparna för iPhones, men det finns dock andra som utmanat om platserna. Men det fanns baksidor som gjorde att vi inte inkluderade dem. Vi belyser några av dessa VPN-tjänster här nedan:

Hotspot Shield

Hotspot Shield är mycket uppskattade för deras snabba anslutningshastigheter på iPhones. Bandbreddsbegränsningen för gratisversionen är 500MB per dag.

Även om Hotspot Shield är en ganska gedigen gratis VPN så har de en ifrågasatt historik för lagring och delning av användardata. Android-versionen av denna VPN avslöjades med att injicera användarnas enheter med kod i reklamsyfte. Dessutom erbjuder gratisversionen bara en server. Den servern ligger i USA, och gav bristande hastigheter i våra tester.

Betternet

Betternet är en annan populär VPN som inte presterade nog bra i våra tester. Appen har bara en server för gratisanvändare, och vi uppmätte väldigt låga nedladdningshastigheter. VPN-tjänsten erbjuder 15 timmar visningstid månatligen, men dess avblockeringsförmåga är inte den bästa.

Betternets största nackdel är deras bristande integritetspolicy. Policyn ger inte mycket dataskydd till gratisanvändare, utan datan kan säljas till tredje part. Android-versionen av Betternet har till och med visat sig infektera användares enheter med malware. Läs hela vår recension för mer information.


Nackdelarna med en gratis VPN för iPhone

Fastän de gratis VPN-tjänsterna vi listat här ovan erbjuder utmärkta funktioner, så finns det några stora nackdelar som är vanliga bland gratis VPNs. Dessa är:

  1. Begränsad bandbredd – Bortsett från ProtonVPN så begränsar alla de andra gratis VPN-tjänsterna datan som är tillgänglig för användare på en daglig/månatlig basis. Det hindrar dig från att spela eller konsumera annat innehåll online i större utsträckning när du är ansluten till en VPN.
  2. Dåliga avblockeringsförmåga – Förmågan att avblockera innehåll som annars är förbjudet för användare inom en särskild geografisk region är en nyckelfunktion hos många VPN-tjänster. Men gratis VPNs har dock inte ordentlig avblockeringskapacitet. De flesta kunde inte avblockera det amerikanska Netflix-biblioteket, och fungerade inte bra med andra streaming-appar.
  3. Små servernätverk – Gratis VPNs har vanligtvis bara en handfull servrar. Det begränsade urvalet av servrar minskar tillgängligheten för geobegränsat innehåll. Dessutom kan gratisservrarna ibland vara koncentrerade på några få länder. Detta betyder att användare som befinner sig långt ifrån de här länderna kommer uppleva markant lägre hastigheter.
  4. Sekretessproblem – Leverantörer av gratis VPNs har tidigare avslöjats för att ljuga om deras datainsamling och loggning. Flera gratis VPNs erbjuder deras tjänster kostnadsfritt eftersom de säljer användardatan till annonsörer och andra utomstående parter. En del gratis VPNs kan till och med oavsiktligen läcka ut din privata information på grund av svaga säkerhetsstandarder. Därför finns det alltid en risk att du kompromissar med din sekretess när du använder en gratis VPN.
  5. Säkerhetsproblem – Som vi indikerar ovan kan VPNs användas för att infektera enheter med malware och skadlig kod. Och även fast App Store är säkrare än Play Store, så finns det en risk att din enhet infekteras genom en gratis VPN från App Store.

På grund av dessa anledningar rekommenderar vi starkt att du använder en pålitlig privat VPN på din iPhone. I nästa stycke ska vi ta en kort titt på några av de bästa premium VPNs för iPhones.

Bästa premium VPN för iPhones

Efter att ha filtrerat igenom ett antal premium-VPNs för iPhones är CyberGhost vår favorit. Den är effektiv, användarvänlig och finns till ett utmärkt pris. CyberGhost har också en utmärkt förmåga att avblockera innehåll, samt hyfsade hastigheter. Deras säkerhetsfunktioner är förstklassiga då de använder den starkaste krypteringen och de senaste protokollen.

CyberGhosts bästa funktion är troligtvis deras enkla appdesign och användargränssnitt. Detta gör att den passar särskilt bra för personer som är nya i VPN-världen. Du kan kostnadsfritt prova alla de här funktionerna och mer med CyberGhosts 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

CyberGhost
Erbjudande Pröva CyberGhost för 2,19$ per månad!
Från
$ 2,19
8.8
  • Mycket användarvänlig
  • Hög kvalitet till ett lågt pris
  • Torrent och Netflix möjligt
Besök CyberGhost

Hur installerar man och använder en VPN på iPhone?

Infographic showing how to install and use a VPN on the iPhone

Nu när vi bekantat oss med olika gratis VPN för iPhones ska vi kort gå igenom installationsprocessen och hur man använder de här apparna på sin telefon. De flesta gratis VPN-apparna för iPhones är väldigt enkla att installera. Stegen som visas här nedan gäller för de flesta apparna vi diskuterat i den här artikeln:

  1. Gå till App Store och sök efter den VPN-app du vill installera.
  2. Klicka på knappen ”Hämta” vid sidan av appen.
  3. Auktorisera nedladdningen med FaceID eller ditt lösenord.
  4. När nedladdningen är slutförd, öppna upp VPN-appen.
  5. En del VPN-appar kan kräva att man registrerar sig eller skapar ett konto, medan andra inte gör det. Om det är ett krav, skapa då ett konto.
  6. Välj dina önskade inställningar och serverplats. Det här steget är frivilligt och du kan hoppa över det om du fortfarande är ny inom VPNs.
  7. Slå på VPN-tjänsten genom att klicka på knappen på/av eller startknappen.

Summerande tankar

Om du vill stärka din sekretess och säkerhet på din iPhone utan att spendera pengar, då kan det inte gå snett med någon av de här gratis VPN-tjänsterna som listas i den här artikeln. Just nu är ProtonVPN som helhet den bästa gratis VPN för iPhones.

Den är snabb, erbjuder obegränsad data och har ett hyfsat antal servrar. Men för kraftfull avblockeringspotential, avancerade säkerhetsfunktioner och ett stort servernätverk bör du överväga att investera i en premium, betald VPN.

De 8 bästa gratis VPNs för din iPhone: Vanliga frågor

Ta en titt på vår FAQ-sektion nedan om du vill ha svar på några av de vanligaste frågorna om att använda en gratis VPN på iPhone!

Vilken är den bästa gratis VPN för min iPhone?

ProtonVPN är den bästa gratis VPN för din iPhone enligt våra tester. Det är den enda gratis VPN som erbjuder obegränsat med data, utmärkta hastigheter och förstklassiga säkerhetsfunktioner.

Du kan läsa vår rangordning av de bästa gratis VPN för iPhone för mer information om ProtonVPN samt andra utmärkta VPN-alternativ.

Har iPhones en inbyggd VPN?

Inte direkt. Med iOS 15-uppdateringen presenterade Apple en funktion som heter Private Relay, vilket tilldelar användare en IP-adress som skiljer sig från den internetleverantören gett dem. Även om det hjälper med att skydda din identitet online så avblockerar det inte hemsidor. Dessutom fungerar en del sajter inte alls med Private Relay. Om du vill ha mer frihet online behöver du en riktig VPN.

Hur installerar jag en gratis VPN på min iPhone?

Följ stegen som listas nedan för att installera en gratis VPN på iPhone:

  1. Gå till App Store och sök efter den gratis-VPN du vill installera.
  2. Ladda ner appen på din telefon.
  3. Öppna appen och skapa ett konto om du ombeds göra det.
  4. Konfigurera inställningarna enligt dina önskemål (valfritt).
  5. Slå på VPN-tjänsten och surfa säkert.

Se till att ta en titt på vår rangordning av de bästa gratis VPNs för iPhones innan du bestämmer dig för vilken app du vill ladda ner.

Lämna en kommentar