Trophy, free VPN icon, popcorns and laptop streaming
Klicka här för en summering av artikeln
Bästa gratis VPN för Netflix: En summering

Flera betalda virtuella privata nätverk (VPNs) kan inte pålitligt avblockera Netflix, därför är det ingen enkel uppgift att hitta en gratis Netflix-VPN. Efter omfattande efterforskning och testande är de här våra bästa gratis VPNs för att komma åt Netflix:

  1. PrivadoVPN: som helhet bästa VPN för Netflix
  2. Windscribe: den säkraste gratis Netflix-VPN
  3. TunnelBear: en joker för att avblockera Netflix

Nämnvärt är att när man streamar Netflix med de här gratis VPN-tjänsterna kan man behöva testa sig fram. En del VPNs ger dig inte konstant åtkomst till Netflix-bibliotek, och du kan uppleva lagg och buffring. Av de här anledningarna rekommenderar vi att man använder betalda VPNs för att se på Netflix.

Surfshark, vår bästa billiga VPN är ett utmärkt alternativ eftersom den kan avblockera globala Netflix-bibliotek till ett fyndpris.

Om du fortfarande vill använda en gratis VPN för Netflix, läs hela vår artikel nedan.

Om du letar efter en gratis Netflix-VPN, då är det din turdag idag. Även om många VPNs hävdar att de avblockerar Netflix-bibliotek från över hela världen, så är det bara ett fåtal som går från snack till verkstad. Detta beror mycket på Netflix benhårda teknik för proxydetektering.

Gratis-VPNs har ofta begränsningar, inklusive datatak och långsamma hastigheter, och de flesta av dem kan inte ge dig tillgång till Netflix-bibliotek. Som ett resultat kan det kännas som att greppa efter halmstrån när man försöker hitta en gratis VPN för Netflix. Men oroa dig inte, vi har gjort grovjobbet åt dig genom att söka upp och testa dussintals gratis-VPNs för att hitta de som lyckas avblockera Netflix.

Läs vidare för att upptäcka våra tre bästa VPNs för att streama succéfilmerna hos Netflix, oavsett vilken plats du befinner dig på.


Bästa gratis VPN för Netflix

Här nedan delar vi våra tre bästa gratis-VPNs för att avblockera Netflix-bibliotek. Det är värt att notera att man inte helt säkert kommer kunna avblockera Netflix obegränsat med gratis VPN-tjänster. Med en del av dem behöver man prova flera gånger innan de fungerar med Netflix, samtidigt som andra har data- och bandbreddsbegränsningar.

Om du märker att din gratis-VPN har svårt att hjälpa dig streama Netflix – se till att navigera ner till vår sektion ”Vad man bör göra om ens gratis VPN för Netflix inte fungerar”.

Nu tar vi och går igenom våra bästa gratis Netflix-VPNs, och vi startar med vår vinnare – PrivadoVPN.


1. PrivadoVPN: Den kostnadsfria mästaren på att avblockera Netflix

Screenshot of PrivadoVPN website homepage

PrivadoVPN är bästa gratis VPN för Netflix, punkt slut. I våra tester avblockerade den här VPN-tjänsten konsekvent Netflix-bibliotek utan trubbel. Vi var i synnerhet imponerande över det faktum att den kunde avblockera amerikanska Netflix. Om du vill göra detsamma, se till att du klickar på en av ”Besök PrivadoVPN”-länkarna på vår hemsida. De här länkarna ger dig tillgång till Privados exklusiva gratisservrar som använder obfuskering för att fungera med Netflix.

Gratisversionen av PrivadoVPN erbjuder servrar i 12 städer och 10GB data varje månad, men man kan dock bara kan ansluta en enhet åt gången. PrivadoVPNs enda nackdel är att om du överanvänder datatillgången kommer du att begränsas till 1Mbit-hastigheter och endast en server. Det är inte funktionellt om du tänker streama HD-filmer.

Vid sidan av att ge dig åtkomst till Netflix är PrivadoVPN även briljanta på att avblockera andra streamingtjänster, inklusive BBC iPlayer, Hulu och Hotstar. Noterbart är att PrivadoVPN fungerar bra på olika operativsystem, inklusive Windows, Mac, iOS och Android, även om det inte finns någon app för Linux. Positivt är också att PrivadoVPNs programvara är intuitiv och enkel att använda, vilket gör det till ett bra val för nya VPN-användare.

Dessutom erbjuder PrivadoVPN militärklassad AES-256-kryptering tillsammans med en automatisk kill switch, något som är sällsynt hos gratis VPN-tjänster. Det är ingen överraskning att de toppar vår lista över de bästa riktiga gratis VPNs!

Besök PrivadoVPN

Har du fortfarande tvivel om PrivadoVPN? Läsa hela vår PrivadoVPN-recension för att hjälpa dig att välja.


2. Windscribe: En gratis Netflix-VPN med snabba servrar

Screenshot of Windscribe, website homepage with added logo in the corner

Windscribe är en annan gratis VPN-tjänst som kan avblockera Netflix-bibliotek, fast man kan få pröva sig fram. Vi behövde testa flera servrar innan VPN-tjänsten kunde avblockera Netflix åt oss. Men om man måste använda en gratis VPN för Netflix så är Windscribe ett praktiskt alternativ.

Du får 2GB gratis varje månad, men när du delar din emailadress uppgraderar Windscribe mängden till 10GB per månad – lika mycket som PrivadoVPN.

Utöver det ger Windscribes gratisversion tillgång till servrar i över tio länder, inklusive länder med imponerande Netflix-bibliotek, som USA, Storbritannien, Nederländerna, Kanada, Frankrike och Tyskland. Och för att göra det ännu bättre levererar Windscribes servrar snabba anslutningshastigheter, vilket är utmärkt när man streamar Netflix. Vidare så har Windscribe appar för alla stora plattformar, inklusive Windows, Mac, Android, FireTV och Linux.

Slutligen är Windscribe utrustad med en imponerande uppsättning säkerhetsfunktioner för att skydda dig när du ser på Netflix. Du får en kill switch, AES-256-kryptering, och det bombsäkra protokollet WireGuard. Jämförelsevis har inte PrivadoVPN WireGuard.

Besök Windscribe

Är du fortfarande inte säker på om du vill ladda ner Windscribe? Läs hela vår Windscribe-recension för mer information.


3. TunnelBear: Stort servernätverk med databegränsningar

Screenshot of TunnelBear, website homepage with added logo in the corner

I våra tester hade TunnelBear det tuffare att avblockera Netflix-bibliotek. Vi behövde skruva på en del inställningar, som att byta servrar och protokoll för att få åtkomst till Netflix-bibliotek i Storbritannien och Tyskland. Men inte ens då fick vi konsekventa resultat. Därför rekommenderar vi inte den här VPN-tjänsten till att avblockera Netflix på lång sikt, utan det kan vara värt att prova om man har slut på alternativ.

Trots att det var krångligt att avblockera Netflix, så är TunnelBear en av de mest pålitliga och säkra gratis-VPNs. Du får militärklassad AES-256-kryptering, vilket är nästintill omöjligt att knäcka. Till och med på ett gratiskonto kan du ansluta till servrar i flera länder, inklusive Tyskland, Spanien, Japan, USA, Frankrike och Kanada.

Dessutom har denna gratistjänst appar för flera olika plattformar, som Windows, Mac och Android, samt webbläsartillägg. Det bästa är att de här apparna generellt sett är lättanvända och de följer TunnelBears lekfulla och färgglada visuella stil.

Tyvärr erbjuder TunnelBear bara 500MB, vilket är en rätt så liten mängd för att titta på Netflix. För att få ett perspektiv: om du ska streama en film i HD i en timme, då använder du upp ca. 3GB. TunnelBear är kort sagt ett bra tillfälligt alternativ, men det är inte den bästa gratis-VPN för Netflix. Om du gillar att strecktitta på TV-serier då är PrivadoVPN eller Windscribe bättre.

Besök TunnelBear

Du kan lära dig mer om den här glada leverantören i vår kompletta TunnelBear-recension.


Vad man bör titta efter i en gratis Netflix-VPN

De flesta gratis-VPNs har ordentliga begränsningar. Därför är det avgörande att man noggrant utforskar sina alternativ och säkerställer att man väljer det bästa. När vi rangordnade våra topp-3 testade vi VPN-tjänsterna på olika områden. Om du gillar att göra din egen efterforskning om bästa gratis VPN för Netflix då bör du titta efter det här:

  • Förmåga att streama Netflix: En del gratis VPN-tjänster avblockerar enkelt Netflix i specifika regioner, men få VPNs kommer åt amerikanska Netflix. Därför är det viktigt att testa det och bekräfta vilka Netflix-bibliotek som din VPN kan avblockera. Du kanske behöver växla servrar, byta protokoll, och rensa din cache när du testar.
  • Hastighet: De flesta gratis-VPNs för Netflix begränsar dina hastigheter och stryper din bandbredd. Om din VPN är långsam kommer du uppleva lagg, buffring och dålig videokvalitet när du ser på Netflix. Vår artikel ”Hur man gör ett VPN-test för hastighet och säkerhet” kan hjälpa dig med grovjobbet när du testar VPN-tjänsters hastighet.
  • Loggfria policys: Eftersom många VPNs loggar och säljer din data till annonsörer är det viktigt att ta reda på om den kostnadsfria VPN-tjänsten har en strikt loggfri policy. Det är även värt att kontrollera om de någonsin har hackats och hur de hanterade det.
  • Säkerhet: Din VPN är inte bättre än säkerhetsfunktionernas styrka. Gratis VPNs har generellt sett begränsade säkerhetsfunktioner, men AES-256-kryptering och en variation av starka protokoll är ett måste.
  • Kundsupport: En del VPN-leverantörer ger prioriterad kundsupport till betalande kunder. Så om du använder en gratis VPN kanske du inte kommer få den hjälp du behöver. Fast du inte får den bästa supporten i realtid genom samtal och livechatt, så bör du ta reda på om din VPN har en stor kunskapsbas och användarforum.

Vad man bör göra om ens gratis VPN för Netflix inte fungerar

Infographic showing what to do if your free VPN for Netflix is not working

Det kanske lockar att ge upp när du märker att din gratis-VPN inte låter dig avblockera Netflix. Innan du kastar in handduken ger vi dig några tips för felsökning som kan få din gratis Netflix-VPN att fungera igen.

1. Välj en annan VPN-server

Troligtvis har den gratis VPN-server du använder blockerats av Netflix eller så läcker den information om din plats. Oavsett vad – om din gratis-VPN har problem med att komma åt Netflix, välj en annan serverplats. Du kan behöva bläddra igenom flera servrar innan du hittar en som kan avblockera Netflix-bibliotek.

Vi rekommenderar att man använder streaming-optimerade VPN-servrar för att få tillgång till Netflix, eftersom de vanligtvis har obfuskeringsfunktioner som kan överlista Netflix geobegränsningar. Men de flesta gratis VPN-tjänsterna fungerar inte med de här typerna av servrar. Din bästa chans att lyckas är dock med gratisversionen av PrivadoVPN.

2. Rensa din cache och cookies

Din webbläsares cache och cookies förbättrar din webbläsarupplevelse genom att få sidorna att ladda snabbare. Detta har dock ett pris: dessa cookies spårar din IP-adress och plats, och kan avslöja den till hemsidorna du besöker. Så även om din gratis-VPN fungerar kan Netflix få reda på att din plats och IP-adress skiljer sig och helt blockera dig från att se på geobegränsat innehåll.

Vi rekommenderar att du med jämna mellanrum rensar din cache och cookies för att ta bort möjliga ledtrådar om din plats, så att Netflix inte ska få reda på var du streamar ifrån. Alternativt kan du byta webbläsare eller använda inkognitoläget för att surfa anonymt.

3. Säkerställ att din VPN är uppdaterad

Det är lätthänt att ignorera programuppdateringar. Men de ger ofta viktiga säkerhetskorrigeringar, ökar avblockeringsförmågan och implementerar nya UI-funktioner till din VPN. Till exempel kan nya avblockeringsfunktioner hjälpa med att ge åtkomst till Netflix. Sådana uppdateringar är inte sällsynta med tanke på att Netflix flitigt blockerar VPNs. Rent allmänt rekommenderar vi att du kontrollerar eventuella uppdateringar för din VPN minst en gång per månad.

I sällsynta fall kan du behöva avinstallera och ominstallera din gratis-VPN för att få den att fungera ordentligt. Vanligtvis visas det dock en enkel popup som ber dig om att uppdatera programvaran.

Ett annat hjälpsamt alternativ är att återställa din VPN till standardinställningarna, i synnerhet om du har fifflat med dem. Det kan vara denna lilla rengöring du behöver för att effektivt ge dig åtkomst till Netflix igen.

4. Kontakta kundsupport

Om ovanstående åtgärder inte fungerar kan du kontakta VPN-tjänstens kundsupport. De flesta VPNs begränsar supportalternativen för gratisanvändare, så du kan börja med kunskapsbasen som vanligtvis finns på tjänstens hemsida. Om du inte hittar det du letar efter kan du maila, ringa eller livechatta med supporten.

Av de tre VPN-tjänsterna på den här listan har Windscribe den bästa kundsupporten, med en omfattande kunskapsbas, installationsguider för en rad plattformar och en reddit-tråd. Men deras livechatt fungerade inte när vi testade den.


Utmaningarna med att använda en gratis Netflix-VPN

Infographic showing the challenge of using free Netflix VPNs

I en värld full av ”gratisversioner” är det lockande att helt enkelt göra processen kort och välja en gratis VPN. Men VPNs för Netflix (och i synnerhet gratis VPN-tjänster) kan vara begränsade och till och med farliga när man vill komma åt Netflix-bibliotek.

Nedan ger vi dig en djupdykning i anledningarna till varför vi inte helhjärtat rekommenderar gratis VPNs för att streama Netflix.

Gratis VPNs kan logga och sälja din data

Det är sant det Tristan Harris hos Center for Humane Technology sade, ”om du inte betalar för produkten, då är du produkten”. Så är fallet hos många gratis VPNs. Eftersom du inte betalar för VPN-tjänsten måste de hitta andra vägar att tjäna pengar på. Därför loggar de ofta din data och säljer den till annonsörer. Visst, betalda VPNs kan också logga din data, men det är mindre sannolikt eftersom de har en konstant inkomstkälla.

Generellt sett sparar VPNs emailadresser och kontodata, men en del leverantörer loggar annan information, vilket kan vara skadligt för dig. Särskilt när en (gratis) VPN loggar din enhets IP-adress eller trafik (alltså hemsidorna du besöker) bör du se upp. Syftet med en VPN är att dölja din IP-adress och onlinebeteende, och när man för de här loggarna kan det leda till att informationen hamnar hos tredje part.

Som tur är samlar våra tre bästa VPNs knappt några loggar. PrivadoVPN använder endast RAM-baserade servrar, vilket innebär att alla loggar rensas vid varje omstart. Även om Windscribe och TunnelBear samlar loggar, inklusive personlig data och kontodata, så behöver man inte direkt oroa sig.

När du väljer en gratis VPN bör du grundligt undersöka leverantörens loggpolicy – du kan överraskas av vilka loggar de sparar. Till exempel samlar HolaVPN in alla sorters användardata: IP-adress, namn, email, betalningsinformation, webbläsartyp och besökta hemsidor. Därför rekommenderar vi inte att man använder Hola.

En del VPNs innehåller malware

Hackare och bedragare härjar runt genom att hitta sätt att installera malware på användares enheter. Dessa skadliga programvaror hjälper dem att stjäla dina lösenord, radera filer och helt och hållet ta över din enhet. Tyvärr är en del ”gratis VPNs” helt fullpackade med malware, och du utsätter din enhet för risker när du laddar ner och installerar dessa appar.

2017, studerade forskare vid University of NSW och UC Berkley från USA 238 VPN-appar i Google Play Store för att avgöra om de innehöll någon malware. Resultaten var chockerande: över 38% av VPN-tjänsterna som studerades innehöll någon form av malware, spyware eller adware.

Ett exempel på en malware-infekterad VPN är SuperVPN. Och än mer oroande: den här VPN-tjänsten är ett av de första resultaten man ser när man söker efter ”VPN” i Google Play Store. Dera malware har under årens lopp gjort det möjligt för hackare att samla in känslig användardata, som inloggningsuppgifter och kreditkortsuppgifter.

Gratis VPNs kan inne annonser och popups

Gratis VPNs bombarderar dig ofta med annonser och popups. Den här metoden är inte överraskande med tanke på att gratis-VPNs behöver hitta ett sätt att få in pengarna på. De här annonserna är ofta riktade, vilket betyder att den kostnadsfria VPN-tjänsten troligtvis delar datan från din internettrafik med annonsörer. I värsta fall kan det dölja sig malware i de här programmen och de kan sakta ner din internetanslutning.

Även gratis VPNs som inte säljer annonser kan ändå ha popup-rutor som uppmanar dig att investera i deras premiumversion. Även om detta inte är superjobbigt så kan en del användare tycka att det är irriterande.

Databegränsningar kan störa din Netflix-upplevelse

En annan stor utmaning med de fleta gratis VPN-tjänsterna är att de begränsar ditt datapaket. De bästa gratis-VPNs, som PrivadoVPN och Windscribe ger dig runt 10GB data varje månad. Men gratis VPNs längre ner på rankingen ger dig bara 500MB.

För Netflix-streaming är sådana datatak helt otillräckliga. Enligt Netflix bränner användare upp 3GB data per timme när de ser på HD-videokvalitet. Om du vill se på Netflix med ultra-HD (4K) behöver du ca. 7GB data per timme.

Här är Netflix fyra inställningar för videokvalitet som hjälper dig att förstå hur mycket data de i genomsnitt förbrukar per timme.

  • Låg: Grundläggande videokvalitet upp till 0,3 GB
  • Medium: Standard videokvalitet upp till 0,7 GB
  • Hög: Bästa videokvaliteten
    • SD: upp till 1 GB
    • HD: upp till 3 GB
    • Ultra-HD (4K): upp till 7 GB
  • Auto: Justerar automatiskt för att leverera den högsta möjliga kvaliteten, baserat på din nuvarande internethastighet.

Det är uppenbart att ett datapaket från en gratis VPN endast tillåter att streama Netflix med högsta kvalitet i några timmar som högst. Absolut, Netflix låter dig konfigurera videoinställningarna och välja den lägsta videokvaliteten, men fast man har den här konfigurationen förbrukar man 300MB per timme. Med TunnelBears databegränsning på 500MB kommer du inte klara dig mer än ett par timmar.

Gratis VPNs kan sakta ner ditt internet

Har du någonsin försökt titta på en Netflix-film med långsamt internet? Din video laggade och buffrade säkert ordentligt. Olyckligtvis stryper en del VPNs din bandbredd med flit och saktar ner din internettrafik. De gör det för att styra gratisanvändare mot att uppdatera till en betalplan. Som exempel nämner ProtonVPN på deras hemsida att de ger gratisanvändare ”medium”-hastighet, medan betalande användare får snabbare anslutningar.

Andra gratis VPNs erbjuder helt enkelt ett mycket begränsat gratisnätverk där massor av gratisanvändare verkar på samma 3 till 4 VPN-servrar. Det kan sakta ner hastigheten markant.


Surfshark: Ett billigt alternativ till gratis Netflix-VPNs

När du letar efter en gratis VPN-leverantör för Netflix gör du det troligtvis för att du vill spara pengar. Men det finns flera VPNs som kan hjälpa dig att se på Netflix utan att göra ett stort hål i din budget – eftersom de är väldigt billiga. Den bästa billiga VPN som fungerar med Netflix är Surfshark.

Surfshark VPN provider website homepage with added logo to the corner

Surfshark kan avblockera Netflix-bibliotek i minst 15 länder, inklusive USA, Frankrike, Tyskland, Turkiet och Storbritannien. Om du ansluter till servrar i andra länder än dessa kommer du automatiskt anslutas till amerikanska Netflix.

Även om Surfshark är användarvänlig så snålar de inte alls på funktioner. Du får tillgång till tusentals servrar i 65 länder, tillsammans med robusta säkerhetsfunktioner. Exempelvis hjälper Camouflage-läget dig att hålla din VPN-användning hemlig för att du enkelt ska kunna komma runt VPN-blockeringar som exempelvis de Netflix har.

Surfsharks appar är simpla, intuitiva och lättanvända, så även om du är en nybörjare på VPN är installationen och konfigurationen av Surfshark busenkel. Deras webbläsartillägg fungerar perfekt med Netflix och det gör det möjligt att smidigt komma runt VPN-blockeringar. Vid sidan av det har varje plan en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti så att du kan prova på innan du bestämmer dig.

Läs vår kompletta Surfshark-recension för att få en bättre bild av den här praktiska VPN-tjänsten.

Surfshark
Erbjudande Surfa säkert och anonymt för endast 1,99$ per månad + 4 månader gratis
Från
$ 1,99
9.0
  • Mycket användarvänlig och fungerar med Netflix och torrenter
  • 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Utan frågor!
  • Billig med många extrafunktioner
Besök Surfshark

Är du inte övertygad av Surfshark? Andra billiga VPNs som fungerar med Netflix är PIA, PureVPN, BlufVPN och FastVPN.


Summerande tankar

Många gratis VPNs misslyckas med att försöka komma åt Netflix på grund av deras anti-VPN-teknik. Baserat på vår forskning och testande så är de här de bästa gratis VPNs för Netflix:

  1. PrivadoVPN: Som helhet bästa gratis VPN för Netflix
  2. Windscribe: den säkraste VPN-tjänsten för att se på Netflix
  3. TunnelBear: en joker för att få tillgång till Netflix

Till och med de bästa gratis VPNs har stränga data- och bandbreddsbegränsningar som gör det svårt att njuta av Netflix. Om du inte vill påverkas av de här begränsningarna rekommenderar vi Surfshark, vår bästa billiga VPN. Den har en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti så att du kan prova den. och du kan dessutom använda en Netflix-VPN som Surfshark för att spara pengar på din Netflix-prenumeration.

Vill du se innehåll på andra streamingplattformar? Här är några guider om hur man avblockerar populär streaming över hela världen:

Bästa gratis VPN för Netflix: Vanliga frågor

Oroa dig inte om vår artikel inte svarade på alla dina frågor. Läs vår sektion med vanliga frågor för att lära dig mer.

Vilken gratis VPN fungerar med Netflix?

PrivadoVPN är den bästa gratis VPN för Netflix tack vare dess förmåga att till och med avblockera Netflix-bibliotek i USA. Tjänsten har topprankad säkerhet och sekretessfunktioner, inklusive AES-256-kryptering och en automatisk kill switch, vilket är sällsynt bland gratis VPNs. Dessutom erbjuder den här VPN-tjänsten 10GB gratis varje månad och du får tillgång till servrar i 12 städer. Läs mer i vår artikel Bästa gratis Netflix-VPNs.

Vilken VPN är bäst för Netflix?

Surfshark är den bästa billiga VPN för Netflix eftersom den bara kostar några dollar per månad och den gör ett strålande jobb med att avblockera Netflix-bibliotek i flera länder, inklusive USA, Frankrike, Tyskland, Turkiet och Storbritannien. Den har även intuitiva och lättanvända appar som hjälper dig att få åtkomst till Netflix. Läs mer om Surfshark i vår Surfshark-recension.

Hur ändrar jag min region i Netflix gratis?

För att ändra din Netflix-plats gratis: använd ett gratis virtuellt privat nätverk (VPN) för Netflix, som exempelvis PrivadoVPN:

  1. Ladda ner och installera VPN-appen för din enhet.
  2. Anslut till en server i ett annat land.
  3. Logga in på ditt Netflix-konto och njut av en ny samling filmer.

Observera att om en särskild VPN-server inte avblockerar Netflix, så kan du prova en annan server tills du hittar en som gör det.

Lämna en kommentar