Chrome logo, free VPN shield icon and a trophy
Klikk her for et raskt artikkelsammendrag
Hurtigguide: Beste gratis VPN for Chrome

Vi har gitt en detaljert liste for de som trenger en effektiv og gratis Chrome VPN. Oppdag hvilke VPN- eller VPN Chrome-utvidelser som er best for deg.

Våre toppvalg for beste gratis VPN for Chrome er:

  1. ProtonVPN: Den beste gratis VPN for Chrome
  2. Atlas VPN: Rask og sikker gratis VPN for Chrome
  3. Windscribe VPN: Den beste gratis VPN for Netflix
  4. Hotspot Shield VPN: Lynrask gratis VPN for Chrome
  5. Hide.me VPN: Gratis VPN med funksjoner for Chrome

Nedenfor er en grundig forklaring på hvorfor vi valgte disse VPN-ene. Hvis du heller vil gå for en grenseløs, premium VPN, anbefaler vi NordVPN.

Du finner mer omfattende informasjon i hele artikkelen vår nedenfor.

En solid, pålitelig gratis VPN for Chrome er vanskelig å finne. Gjennom årene med testing av VPN-tjenester har vi innsett at mange gratis VPN-er er oppblåste av skadelig programvare, uønskede annonser og sporere.

Dette betyr ikke at det er null gratis og helt sikre VPN-er. Så lenge du holder øynene åpne for en VPN med strenge sikkerhetsfunksjoner og en solid personvernpolicy, kan du trygt surfe på nettet uten kostnad.

For å spare deg for litt tid på å søke, deler vi imidlertid listen vår over de beste gratis Chrome VPN-ene som er tilgjengelige i dag.


Vår liste over de beste gratis VPN-ene for Chrome-nettleseren

Et virtuelt privat nettverk (VPN) omdirigerer internettforbindelsen din gjennom en ekstern server, slik at nettsteder og apper ser ikke din virkelige IP-adresse. I stedet ser de en VPN-levert IP-adresse. Og siden din IP-adresse kan spores til identiteten din, gjør dette VPN-er essensielle for å opprettholde personvernet ditt på nettet.

Dessverre har gratis VPN-er nesten alltid med begrensninger. Fordi tjenesten er gratis, kan eller vil ikke VPN-selskaper tilby det samme kvalitetsnivået som du vil se med en betalt VPN.

Uansett er det fortsatt mulig å finne en god gratis VPN for Chrome. Spesielt i Googles nettleser kan det være viktig å skjule IP-adressen din. Nedenfor finner du våre beste anbefalinger.

1. ProtonVPN: Den beste gratis VPN-en for Chrome

Screenshot of ProtonVPN, website homepage

Nøkkelfunksjoner:

  • Gratis servere i 3 land
  • AES-256 kryptering
  • Streng no-logger retningslinjer
  • Ubegrenset månedlig databruk
  • OpenVPN protokoll

Vårt beste valg for den beste gratis VPN-en på Chrome er ProtonVPN. Ikke bare er det raskt og sikkert, men det tilbyr også ubegrenset databruk med båndbredde – noe andre gratis VPN-er sjelden tilbyr. Sammen med dens strenge no-logger policy, er ProtonVPN et topp valg for personvern interesserte.

AES-256 kryptering av militær klasse holder tilkoblingen din sikker mens du surfer på nettet med Google Chrome. Andre funksjoner inkluderer en kill-switch for uventede frakoblinger og OpenVPN-protokollen som gir en tunnel på mellomnivå for ekstra tilkoblings hastighet og beskyttelse.

Med ProtonVPN får du tilgang til 24 servere i tre land, noe som ikke er dårlig for en gratis VPN. Selv om du vil ha flere server plasseringer, må du oppgradere til premium-nivået deres (starter på $3,29 per måned).

Denne VPN-en er den mest funksjonsrike du finner på denne listen. For mer informasjon om premium versjonen, sjekk ut vår fullstendige anmeldelse på ProtonVPN eller besøk ProtonVPN-nettstedet.

Visit ProtonVPN

2. Atlas VPN: Rask og sikker gratis VPN for Chrome

Screenshot of AtlasVPN website homepage with added logo in the corner

Nøkkelfunksjoner:

  • Tilgang til tre server plasseringer
  • Kryptering av militærkvalitet
  • Retningslinjer for ingen logger
  • 10 GB gratis data
  • WireGuard tunnelprotokoll

Atlas VPN er et godt valg hvis du trenger en gratis VPN for Chrome. Med gratis planen får du 10 GB månedlige data, kryptering av militær klasse, neste generasjons tunnel protokoller, en ingen logg førings policy og mye mer.

Når du setter opp denne gratis kontoen, får du valget mellom tre protokoller: WireGuard, OpenVPN, og IKEv2. På toppen av dette er det gitt en kill-switch for å beskytte dataene dine hvis VPN-en uventet skulle koble fra. På denne måten vil du aldri bruke Chrome ubeskyttet.

Ved lansering av applikasjonen vil en gratis bruker ha tilgang til tre server plasseringer: Los Angeles og New York, USA, og Amsterdam, Nederland. Dessverre kan disse serverne ikke fjerne blokkeringen av amerikanske Netflix uten å oppgradere til en premium-plan.

Hvis din primære bekymring er hastighet og sikkerhet, er Atlas VPN et fantastisk valg. Et abonnement er også tilgjengelig for de som leter etter mye mer datalengde på flere enheter.

Visit Atlas VPN

3. Windscribe: Den beste gratis VPN-en for Netflix

Screenshot of Windscribe, website homepage with added logo in the corner

Nøkkelfunksjoner:

  • Tjenere tilgjengelig på 11 steder
  • AES-256 kryptering
  • Ingen logg policy
  • 10 GB med månedlige data
  • Kommer med et verktøy for blokkering av skadelig programvare

Endelig en VPN-tjeneste som tilbyr tilgang til Netflix. Windscribe river ned veggene til blokkerte nettsteder du ellers ikke ville ha fått tilgang til. Ikke bare det, men det tilbyr en pålitelig sikkerhetspakke for å slappe av mens du surfer.

Brukere vil være i stand til å surfe trygt og sikkert med kryptering av militær kvalitet, ved å bruke 10 GB per måned data tak, med en kill-switch feil sikker funksjon og >R.O.B.E.R.T. – et verktøy for blokkering av skadelig programvare som følger med VPN-klienten og fungerer på Chrome. I tillegg til dette har Windscribe en ingen logg policy for alle kontoer, gratis for alltid eller på annen måte.

Windscribe er til og med så sjenerøse at de tilbyr 11 forskjellige land med server plasseringer: Tyskland, USA, Canada, Frankrike, Nederland, Norge, Romania, Sveits, Storbritannia, Tyrkia og Hong Kong. Dette er enda mer enn vårt toppvalg ProtonVPN.

Windscribe er et godt valg for de som ønsker å fjerne blokkeringen av Netflix. Gratisversjonen fungerer gjennomgående godt for å fjerne blokkering av UK Netflix og kan få tilgang til opptil 6 biblioteker. For enda flere regioner kan Windscribe Pro oppheve blokkeringen av opptil 32 biblioteker. De utenlands ville gjøre det bra å bruke Windscribe for Netflix-behovene deres.

Visit Windscribe VPN

4. Hotspot Shield: Lynrask gratis VPN for Chrome

Screenshot of Hotspot Shield, website homepage with added logo

Nøkkelfunksjoner:

  • Gir bare en server i USA
  • 256-bit AES kryptering
  • Catapult Hydra tunnel
  • DNS lekkasje beskyttelse
  • Har en Chrome utvidelse

I en vri fra normen tilbyr Hotspot Shield 500 MB per dag i stedet for standard 10 GB per måned. I tillegg vil de lynraske hastighetene implementert av Catapult Hydra tunnel protokollen gjøre det enklere for de som surfer på farten.

Det som ikke er så bra med Hotspot Shield er at gratisbrukere bare kan koble til amerikanske servere. Skjønt, sikkerhetsfunksjonene som 256-biters AES-kryptering og IP/DNS lekkasje beskyttelse, samt en kill-switch funksjon, gjør den til en av de bedre beskyttede VPN-ene.

Det som er flott er at Hotspot Shield tilbyr Chrome-brukere en utvidelse i tillegg til en applikasjon, noe som gjør det mye enklere å få det til å fungere. Alt du trenger å gjøre er å legge til utvidelsen til Chrome. Bare ikke forvent tilgang til noen blokkerte strømme nettsteder med mindre du planlegger å ponni opp for premium-tjenesten.

Når du når punktet hvor du trenger mer enn 500 MB på en dag, tilbyr Hotspot Shield en betalt oppgradering. Premium Hotspot Shield-alternativet vil ikke bare gi ubegrenset båndbredde, men også tilgang til over 115 virtuelle steder å koble til fra.

Visit Hotspot Shield VPN

5. Hide.me: Gratis VPN med funksjoner for Chrome

Screenshot of HIDEme VPN website homepage

Nøkkelfunksjoner:

  • Kryptering av militærkvalitet
  • 10 GB månedlige data
  • Delt tunneling

Muligens den mest brukervennlige oppføringen på listen vår er Hide.me. Dens Google Chrome-nettleserutvidelse, selv om den er grunnleggende, gir et relativt pålitelig nivå av beskyttelse. Du behandles også med standard 10 GB månedlige data.

Når det gjelder funksjoner, krypterer denne gratis VPN Chrome-utvidelsen data med AES-256 kryptering. Du står også fritt til å velge hvilken tunnel protokoll du vil – bortsett fra WireGuard, som kun er for betalende kunder.

Hide.me gir gratis brukere en kill-switch, delt tunneling og alt annet du får fra den betalte versjonen. Dessverre er tilgjengelige server plasseringer begrenset til bare 4 land. Strømmetjenester vil også forbli blokkert med mindre du er villig til å betale for funksjonen eller du er heldig med en server plassering.

Hver funksjon som tilbys i premium versjonen av Hide.me kan også finnes i gratisversjonen. Dette er en fantastisk avtale for brukere som foretrekker funksjoner fremfor funksjon. Men å velge den betalte versjonen vil også gi tilgang til u-blokkerte Netflix-servere og en hel rekke ekstra servere du kan koble til.

Visit Hide.me VPN

Unngå disse gratis Chrome VPN-ene

Vi har allerede gitt deg gratis VPN for Chrome-valg i listen ovenfor. Disse er alle enorme valg i søket etter gratis tilgang mens du surfer på Google Chrome. Det er imidlertid fortsatt noen få tjenester som kan finnes i Chrome-nettbutikken som vi mener bør unngås.

  • iNinja VPN: En av de verste VPN-ene du kan velge mellom i Chrome-nettbutikken. Denne spesielle VPN-en har et ekkelt rykte for å samle inn enorme mengder data som inkluderer aktivitets logger, plassering, tilkoblings tids stempler og mer.
  • SuperVPN: Nok en Chrome-butikk. Denne spesielle VPN-tjenesten løy om policyen deres om ingen logger, og samlet effektivt inn brukernes data og dekket det med en personvernpolicy.
  • Hoxx VPN: Denne VPN-en vil ikke bare få tilgang til og samle inn dataene dine for tredjeparter, men selge dem til myndigheter også. Definitivt en å gå glipp av.

Hva er forskjellen mellom en VPN og en VPN Chrome-utvidelse?

Privacy browser extensions iconVPN-tjenestene som anbefales på denne listen kommer som helt nedlastbare apper for skrivebordet ditt. Imidlertid er deres Chrome-utvidelse motparter nesten alltid proxyer. Forskjellen mellom dem er hvor trafikken kjøres.

Når du bruker en skrivebords klient, er all datamaskin trafikk kryptert. Dette inkluderer alle dine andre aktiviteter, som å se på Netflix-skrivebordsappen, snakke med familien over Skype-klienten og laste ned torrenter.

I mellomtiden, når du bruker en VPN-nettleser utvidelse, er det bare nettleser trafikken som påvirkes av VPN. ChromeOS er det eneste unntaket så langt fra dette. Dette er fordi Google tilbyr et API som lar VPN-utvidelser på Chrome fungere som en standard VPN på ChromeOS.

Så hvilken bør du laste ned? Vi anbefaler å laste ned en full VPN-klient slik at alle aktivitetene dine er kryptert og beskyttet, inkludert nettsurfing, spilling, torrenting og strømming.


Hva du bør se etter i en Chrome VPN-utvidelse

Først og fremst kvalitet. Sørg for at du kun laster ned VPN-nettleserutvidelsen fra en kjent tjenesteleverandør. Forsøk på å laste ned fra mindre kjente leverandører eller skisserte nettsteder kan føre til uønskede komplikasjoner, potensielle farer på nettet og skadelig programvare. Så ta rådene våre og last bare ned fra pålitelige kilder.

Deretter må du sørge for at du bare laster ned de offisielle VPN-appene. Tredjeparts uoffisielle VPN-apper har samme sjanse for problemer som lyssky, mindre kjente VPN-leverandører. Du bør bare laste ned VPN-apper direkte fra VPN-tjenesteleverandørens offisielle nettsted. Dette vil sikre legitimiteten til søknaden.

For kortvarig bruk av VPN foreslår vi at du ser på en tjeneste som ikke krever pålogging. Når det gjelder hastighet, er alle de ovennevnte kostnadsfrie VPN-ene raske nok for både nettsurfing og video strømming. Hvis du fortsatt føler at du trenger mer, er det alltid muligheten til å oppgradere til en premium VPN med flere ekstra funksjoner og færre begrensninger.


Advarsel! Gratis VPN-er kan være farlige

Infographic showing how free VPNs can be dangerous

Et gratis virtuelt privat nettverk er fristende, spesielt på grunn av prispunktet. Men å velge en uansvarlig kan medføre like stor risiko som å ikke ha en VPN i det hele tatt. Her er noen av farene som en gratis Google Chrome VPN-tjeneste kan ha.

Utdatert programvare

Hackere vil dra nytte av utdatert programvare. VPN-apper og -klienter må kontinuerlig oppdateres med de nyeste sikkerhetsprotokollene, spesielt ettersom mottiltak mot ny skadelig programvare utgis.

Gitt dette, må du alltid sørge for at hver applikasjon du laster ned eller bruker er konstant oppdatert til sin nyeste versjon. Noen Chrome-utvidelser klarer ikke å holde produktet oppdatert, noe som kan føre til alvorlige konsekvenser. Se bare etter de som sender ut konstante oppdateringer.

Sporere

En gratis VPN kan også vise seg å være upraktisk og farlig. Noen skissemessige VPN-er kommer med en tracker installert sammen med selve appen. Disse sporerne søker historikken din målrettet, posisjonen din og andre sensitive data du ikke ønsker å få ut til offentligheten.

Salgsdata

Innsamling av brukerdata er ikke uvanlig med en gratis VPN. Det er vanligvis hvordan disse selskapene betaler regningene. Samle bruker trafikkdata, selg dem til høystbydende og tjen fortjeneste. Tredjeparter er villige til å betale mye for denne typen ting, da det gir kunnskap som bare du bør ha tilgang til.

Ondsinnede annonser

I tråd med datainnsamlingen kan dataene dine også selges til tredjeparter for bruk i målrettede annonser. Disse ondsinnede annonsene, popup-vinduene og video annonsene kan være farlige og åpne bakdører for potensielle virus på enheten din. Den kontroversielle Turbo VPN er ett eksempel på en gratis tjeneste som har antivirusprogrammer som lyser opp ved nedlasting.

Gratis applikasjoner må tjene penger. Dessverre betyr dette vanligvis å dra nytte av en brukers personlige informasjon og nettbasert velvære. Det er vanskelig å opprettholde personvern og beskyttelse ved å bruke en gratis VPN-tjeneste. I det minste anbefaler vi å bruke en freemium-tjeneste som gir muligheten til å betale for tilleggstjenester (som kan styrke personvernet og sikkerheten).


Er en gratis VPN på Chrome verdt det?

Free VPN icon with question markForvent ikke at en gratis VPN gir like gode resultater som en premium VPN. Gratis VPN-er kommer med datagrenser, et begrenset antall av tilgjengelige servere og plasseringer, og minimale funksjoner. Gratis VPN chrome-utvidelser er heller ikke laget for konsekvent bruk, men for sporadiske sosiale medier-rulling eller Google-søk.

Hvis du håper å finne en pålitelig VPN-løsning, foreslår vi at du oppgraderer til en premium betalt VPN. Dette vil gi deg et bedre utvalg av servere og tilkoblinger, øke beholdningen av tilgjengelige funksjoner og har en tendens til å komme uten data begrensninger.

De beste premium VPN-ene er de som ikke belaster lommeboken din, samtidig som de gir sikkerhet og stabilitet du sannsynligvis ikke vil finne i en freemium-versjon. Vi føler at det betalte alternativet som gir best valuta for pengene er NordVPN.

NordVPN gir sine brukere ubegrenset databruk, et stort nettverk av servere og fantastisk beskyttelse og pålitelighet – alt til en overkommelig månedlig pris. Ikke bare det, men NordVPN tilbyr en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Dette gjør det til et utmerket valg med et enkelt å velge bort.

NordVPN
Avtale Bare $3,19 per måned for et 2-årig abonnement med 30-dagers pengene tilbake garanti
Fra
NOK 3,19
9,3
  • Enestående beskyttelse og stort utvalg av servere
  • Fin og tilfredsstillende applikasjon
  • Ingen logger
Besøk NordVPN

For mer informasjon om NordVPN kan du sjekke ut vår dyptgående gjennomgang av den topprangerte VPN-en på markedet.


Gratis eller ikke gratis: Bør du bruke en gratis VPN for Chrome?

Enten det er en VPN- eller VPN-utvidelse, vil det ikke være en forferdelig avgjørelse å bruke en av disse vi har beskrevet i listen vår. Med alle gratis funksjonene vår liste gir — kryptering av militær kvalitet, sterke personvernregler, Netflix-tilgang og neste generasjons tunnel protokoller — kan du ende opp med en svært sikker VPN uten kostnad.

Forstå, en gratis Chrome VPN vil aldri holde tilbud til betalt VPN. Faktisk vil vi på det sterkeste anbefale, hvis det er innenfor budsjettet, å oppsøke en mer premium VPN som NordVPN. NordVPN gir ekstra sikkerhet, stabilitet og hastighet til tilkoblingen din samtidig som den tilbyr ubegrenset data, flere lokasjoner og alt til en overkommelig pris.

Beste gratis VPN for Chrome: Ofte stilte spørsmål

Har du spørsmål om den beste gratis VPN-en for Chrome? Sjekk ut vår FAQ-seksjon nedenfor. Bare klikk på et spørsmål for å se svaret.

Hvilken er den beste gratis VPN-en for Chrome?

Vår anbefaling for den beste gratis VPN for Chrome er ProtonVPN. Den tilbyr ubegrenset månedlig båndbredde, raske og sikre tilkoblinger, og har en veldig streng policy uten logger. Du kan finne ut mer om dette ved å lese artikkelen vår om den beste gratis VPN-en for Chrome.

Kan jeg installere VPN i Chrome?

For å surfe trygt på Chrome, kan du installere en VPN-utvidelse. En VPN-utvidelse krypterer nettlesertrafikken din, men ingenting annet. Noen VPN-er tilbyr utvidelser på Chrome Nettmarked, men hvis du vil ha full sikkerhet, anbefaler vi at du laster ned en VPN-klient for mobilen eller PC-en din.

Er det gratis Chrome VPN-er å unngå?

Ja. Ikke alle gratis Chrome VPN-er er skapt like. Noen vil forsøke å stjele dataene dine og selge dem til høystbydende under dekke av å være sikre. Følgende Chrome VPN-er er de du bør unngå:

  • iNinja VPN
  • SuperVPN
  • Hoxx VPN
Legg igjen en kommentar