PC 3D letters, Wi-Fi icon, trophy and Free VPN shield icon on a dark blue background
Klikk her for et raskt artikkelsammendrag
Topp 5 gratis VPN-er for PC: En rask oppsummering

Windows-brukere vil være fornøyd med de gratis VPN-alternativene som er tilgjengelige for dem. Vi har samlet en liste over våre topp 5 beste gratis VPN-er for PC:

  1. ProtonVPN: Beste generelle personvern beskyttelse (uten månedlig grense!)
  2. Hotspot Shield: Raskeste tilkoblinger
  3. Windscribe: Mest unike sikkerhetsfunksjoner
  4. Hide.me: Beste kundestøtte
  5. TunnelBear: De fleste server plasseringer

Hvis du heller vil gå for den fulle VPN-opplevelsen uten data grenser, hastighetsgrenser eller små server nettverk, anbefaler vi NordVPN, en førsteklasses tjeneste som vil gi deg den aller beste internett opplevelsen Windows-brukere kan få.

Du finner mer omfattende informasjon i hele artikkelen vår nedenfor.

En gratis VPN-tjeneste kan være en velsignelse. De tilbyr det grunnleggende om et virtuelt privat nettverk helt uten kostnad. Noen gratis VPN-er vil til og med tilby tilleggsfunksjoner som vanligvis bare finnes i premium-nivåer. Når du leter etter en gratis VPN for Windows, er det et utvalg av alternativer å velge mellom.

Så lenge du er villig til å håndtere begrensningene som vanligvis finnes i en gratis VPN-tjeneste, vil listen vår gi de beste gratis VPN-alternativene som er tilgjengelige. Hver av dem vil beskytte Internett-trafikken din samtidig som de tilbyr anstendige hastigheter, ekstra sikkerhets alternativer og varierende server plasseringer.

Beste gratis VPN for PC

En VPN-tjeneste som tilbyr et virkelig gratis alternativ er en sjeldenhet. Oftere enn ikke tilbyr selskaper tidsbegrensede prøveversjoner eller pengene-tilbake-garantier i stedet. På toppen av det er ikke alle gratis VPN-apper som finnes i App Store, faktisk trygge – noen er faktisk skadelig programvare gjemt i bedre innpakning.

Nedenfor har vi listet de beste fem gratis VPN-ene for PC som tilbyr et helt gratis abonnements nivå som vil beskytte Internett-trafikken din.


1. ProtonVPN: Gratis og ubegrenset data hele måneden

Screenshot of ProtonVPN, website homepage

Nøkkelfunksjoner:

  • Ubegrenset båndbredde
  • Sikkerhet på topp med Perfect Forward Secrecy
  • Tre server plasseringer

ProtonVPN er muligens den beste gratis VPN-en du kommer til å finne. ProtonVPNs gratis VPN-plan tilbyr ubegrenset båndbredde og en enkel Windows-app. Ingen andre gratis VPN-tjenester som vi har testet fungerer uten data begrensninger, samtidig som de gir et så høyt sikkerhetsnivå.

På toppen av det tilbyr Proton til og med en gratis sikkerhets- og personvern pakke som kommer med sine egne anonym e-posttjeneste, kalender og skylagring, sammen med VPN. Vil du ha en gratis alt-i-ett løsning? Da vil du ha Proton!

Når det gjelder sikkerhet, tilbyr ProtonVPN mange effektive og pålitelige funksjoner. Den gratis VPN-en inkluderer AES 256-bits kryptering, IKEv2/IPSec og OpenVPN-protokoller, en annonse blokkering, en policy uten logger og Perfect Forward Secrecy (PFS).

Så hvis ProtonVPN er den beste gratis VPN-en for Windows, hvorfor skal du bry deg med resten av listen? Vel, som med alle gratistjenester, er det fortsatt ulemper. En av disse er at ProtonVPNs gratisversjon bare tilbyr tre server plasseringer (USA, Japan og Nederland). En annen ulempe er å få tak i kundestøtte. Med ingen live chat-alternativ, må brukere stole på et billettsystem for alle henvendelser.

Hvis du vil vite mer om Proton, dens utmerkede premium VPN-løsning og de andre tjenestene den tilbyr, kan du lese vår fullstendige ProtonVPN anmeldelse.

Visit ProtonVPN

2. Hotspot Shield: Høyhastighets forbindelser i USA

Screenshot of Hotspot Shield, website homepage with added logo

Nøkkelfunksjoner:

  • Ingen registrering nødvendig
  • Rask tilkobling takket være Catapult Hydra protokollen
  • 500MB data per dag

Et av de mer populære valgene blant gratis VPN-er for Windows er Hotspot Shield. Hotspots opprinnelige Windows-app (en app laget spesifikt med PC-brukere i tankene) har lave krav til databruk og glipper behovet for enhver registrering.

Hotspot Shields Catapult Hydra-protokoll lar gratis brukere opprettholde ganske anstendige hastigheter på PC. Med andre ord: hvis du leter etter et raskt, gratis alternativ, kan Hotspot Shield bare være VPN for deg. For en gratis VPN er raske og konsistente tilkoblinger en sjelden, men velkommen funksjon. Det som ikke er så sjeldent, er den begrensede mengden båndbredde denne gratis VPN-en gir.

Hotspot Shields datagrense er begrenset til 500MB per dag. Dette begrenser gratis brukere til rundt tretti minutter streaming i HD-kvalitet i løpet av en 24-timers periode. I tillegg til denne skuffelsen er det faktum at gratis brukere er bundet til servere som finnes i USA. Selv med sine restriksjoner, er Hotspot Shield fortsatt en av de beste gratis VPN-tjenestene som er tilgjengelige.

Hvis du vil bruke mer enn 500MB om dagen, kan du kanskje også være interessert i Hotspot Shield Premium, denne leverandørens betalte nivå.

Visit Hotspot Shield

3. Windscribe: Gratis VPN med adblocker for PC-brukere

Screenshot of Windscribe, website homepage with added logo in the corner

Nøkkelfunksjoner:

  • Opptil 10 GB data per måned
  • Servere i ti land
  • Unik konfigurerbar adblocker ROBERT

Windscribe kommer med en Windows-app som bruker OpenVPN og 256-bit kryptering. Den har også retningslinjer for ingen logger for å sikre din anonymitet på nettet. Gratisversjonen av denne gratis VPN-tjenesten tilbyr en rask og enkel internettforbindelse til deres servere iti land. Disse er USA, Storbritannia, Canada, Frankrike, Tyskland, Norge, Romania, Nederland, Sveits og Hong Kong.

Denne gratis VPN-en kommer med 2 GB månedlige data i standardpakken. Å gi Windscribe en e-post vil gi brukerne totalt 10 GB per måned. Windscribe garanterer at e-posten din aldri vil bli solgt eller distribuert til noen andre parter. Likevel, hvis du går for absolutt anonymitet, kan du velge å ikke gi fra deg e-postadressen din.

En av de mer interessante funksjonene som følger med Windscribes gratisversjon er ROBERT. ROBERT er en konfigurerbare annonse blokkering som kan nås via kontrollpanelet på Windscribe nettstedet. Dette bør hjelpe deg unngå målrettede annonser som kan være infisert med skadelig programvare. Med ROBERT kan du lage tilpassede blokkerings lister, blokkere annonser og sporer, og øke nettlesing hastigheten som et resultat.

Hvis du vil vite mer om denne leverandøren eller hva vi syntes om den betalte pakken, kan du ta en titt på vår Windscribe anmeldelse.

Visit Windscribe

4. Hide.Me: Gratis VPN med den beste kundestøtten

Screenshot of Hide.me website homepage

Nøkkelfunksjoner:

  • 10GB data per måned
  • Fem server lokasjoner
  • Beste kundestøtte for en gratis VPN-programvare

Å legge til listen vår over de beste gratis VPN-ene er Hide.me. Selv om den tilbyr ubegrensede båndbredde hastigheter, er grensen for båndbredde data begrenset til 10 GB i måneden. Dette gjør den egnet for tilfeldig surfing og sjelden rulling på sosiale medier.

Hide.me er en god gratis VPN for PC som tilbyr en enkelt samtidig tilkobling på én konto. Gratisversjonen har fem tilgjengelige server plasseringer: Singapore, Nederland, US East, US West og Canada.

Gratisversjonen tilbyr noen tilleggsfunksjoner som vanligvis bare finnes i premium VPN-programvare: en internett kill switch og IP delt tunneling er begge tilgjengelig uten kostnad. Den kommer også med en automatisk tilkoblings funksjon ved oppstart. Dette bør hjelpe deg å unngå behovet for å slå den på manuelt hver gang du starter opp systemet.

Brukere kan også forvente nesten umiddelbare svar fra Hide.mes 24/7 kundestøtte. Kundetjenesten er førsteklasses uavhengig av om du bruker deres gratis VPN-tjenester eller betalt Hide.me versjon.

Visit Hide.me

5. TunnelBear: Gratis VPN med flest server plasseringer

Screenshot of TunnelBear, website homepage with added logo in the corner

Nøkkelfunksjoner:

  • 40 server lokasjoner
  • Enkel installasjon og brukervennlig programvare
  • 500MB data per måned

Den siste beste gratis VPN-en på listen vår er TunnelBear. Det som gjør TunnelBear til en av de beste gratis VPN-ene for nybegynnere, er dens enkle installasjon og tiltalende brukergrensesnitt.

TunnelBears gratis VPN-konto har tilgang til 40 server plasseringer. Selv om det kan ta litt tid å finne en god server, vil brukere som ønsker å streame Netflix fra flere land har et utvalg av steder å trekke fra. Disse stedene inkluderer USA, Storbritannia, Japan, Brasil og Canada. Om ikke for noe annet, er det underholdende nok å se den animerte bjørnen grave fra server til server mens du bytter plassering.

Det uheldige med TunnelBears gratislag er at det bare tilbyr 500 MB månedlig båndbredde. Du kan øke dette til 1 GB hvis du tweeter om gratis VPN, men det er neppe nok til å overskue favorittene dine.

TunnelBear eies av McAfee, som gir Windows-appen en TCP overstyrings innstilling. Med den får brukerne en mer stabil tilkobling, om enn med lavere hastighet.

Så lenge du ikke planlegger et filmmaraton, tilbyr TunnelBear nok fra gratisnivået til å tjene en plass på listen vår over de beste gratis VPN-ene. Har du forelsket deg i TunnelBears morsomme merkevarebygging, men vil du helst ikke være begrenset i data? Da kan du alltids sjekke ut TunnelBear premium.

Visit TunnelBear

Hva du skal se etter i en gratis VPN

Med alle variasjonene mellom gratis VPN-er, må du veie avveiningene med hver tjeneste. Du vil kanskje prøve ut noen for å se hvilken som gir deg funksjonene du leter etter. Likevel er det et par ting hver god Windows VPN bør ha.

De beste gratis VPN-ene for din Windows PC vil:

  • være enkel å bruke. Windows OS er allerede relativt enkelt å bruke. Å velge en VPN som kompliserer dette, gir ikke mye mening. En VPN skal være enkel å installere på Windows og enkel å bruke, helst med bare et klikk på en knappen.
  • gi tilstrekkelig sikkerhet. Personvern er viktig når du våger deg på nettet. Å sørge for at din gratis VPN tilbyr anonymitet, gode nivåer av kryptering og noen andre grunnleggende sikkerhetsfunksjoner er et must. På toppen av det er loggings politikken deres også viktig. Annonse støttede VPN-tjenester bør unngås ettersom annonser vil utsette deg for data sporing fra ulike byråer, som tilfellet er med Turbo VPN.
  • tilby PC-støtte. Noen VPN-er er kun tilgjengelige for ikke Windows operativsystemer og mobile enheter. Sørg for at VPN-en du velger fungerer for plattformen din.
  • ha tilgang til servere i landene du trenger. Jo lenger en server er fra der du befinner deg, jo høyere er potensialet for tilkoblingsproblemer. Dette kan være alt fra redusert tilkoblings hastighet til ventetid eller tilkoblings fall. Sørg for å velge en VPN-tjeneste som tilbyr servere nær din nåværende geografiske plassering.

Begrensninger for gratis VPN-er

De fleste gratis VPN-er har en tendens til å begrense visse funksjoner som finnes i premiumversjoner. Dette inkluderer selv de beste gratis VPN-ene på denne listen. Gratis VPN-brukere bør huske på disse mulige begrensningene:

  • Begrenset båndbredde
  • Gjennomsnittlig eller lav tilkoblings hastighet på grunn av overbelastning på tjeneren
  • Minimal mengde tjener plasseringer
  • Mulige annonser

Som du kan se, kan det hende at en gratis VPN ikke gir alt du trenger en gratis VPN for. En data grense kan være et problem for ivrige seere av strømmetjenester som Netflix og Hulu. En gratis VPN tillater kanskje ikke engang tilgang til disse tjenestene. Hvis du vil låse opp alle funksjonene til en VPN for Windows, trenger du sannsynligvis et betalt abonnement.

Vårt valg for den beste VPN-tjenesten der ute er NordVPN. Selv om det ikke er en gratis VPN, lar NordVPN deg en prøvekjøring med sin 30 dagers pengene-tilbake-garanti. Nord setter aldri et tak på den månedlige båndbredden din, har tusenvis av servere over hele verden, og jobber for å fjerne blokkeringen av strømmetjenester som Netflix. Ansett som den mest populære VPN i dag, vil NordVPN være til nytte for brukere som leter etter en høykvalitets VPN for Windows.

NordVPN
Avtale Bare $3,19 per måned for et 2-årig abonnement med 30-dagers pengene tilbake garanti
Fra
NOK 3,19
9,3
  • Enestående beskyttelse og stort utvalg av servere
  • Fin og tilfredsstillende applikasjon
  • Ingen logger
Besøk NordVPN

Siste tanker

Det er mange gratis VPN-alternativer for PC. Brukere må være oppmerksomme på begrensningene som pålegges av gratisversjonen av en VPN-tjeneste når de bestemmer hvilken som er riktig for dem.

  1. ProtonVPN: beste generelle gratis VPN for PC
  2. Hotspot Shield: beste gratis VPN uten kontoregistrering
  3. Windscribe: fantastisk sikkerhet med tilpassbar adblocker ROBERT
  4. Hide.me: gratis VPN med den beste kundestøtten
  5. TunnelBear: gratis alternativ med flest server plasseringer

Så lenge begrensningene ikke er for begrensende for deg, er hver gratis VPN på denne listen det beste gratisalternativet. Imidlertid anbefaler vi fortsatt en betalt premium VPN-tjeneste for å nyte alle mulige funksjoner. Hvis du er interessert, kan du sjekke listen vår over de beste VPN-ene for Windows.

Topp 5 gratis VPN-er for PC: Ofte stilte spørsmål

Har du spørsmål om de beste gratis VPN-ene for PC? Sjekk ut vår FAQ-seksjon nedenfor. Bare klikk på et spørsmål for å se svaret.

Hvilken gratis VPN er best for PC?

Den beste gratis VPN for PC i henhold til vår testing er ProtonVPN. De som leter etter en pålitelig tilkobling med anstendige hastigheter hele måneden vil være mer enn fornøyd med denne tjenesten. Dens ubegrensede månedlige data og eksemplariske sikkerhet gjør den til vår mest anbefalte gratis VPN.

Er Windscribe en god VPN?

Windscribe er et utmerket valg. Spesielt gratis VPN er en flott løsning for PC. Selv om den månedlige båndbreddekvoten er lav (10 GB), er tilkoblingshastighetene av anstendig kvalitet. Det som skiller den er ROBERT, en unik sikkerhetsfunksjon som lar brukere tilpasse blokkeringslister, blokkere annonser og sporere og øke nettlesingshastigheten.

Kan jeg fjerne blokkeringen av Netflix med en gratis VPN?

Det kommer an på. Noen gratis VPN-er tilbyr opphevingsalternativer, men det er svært sjeldent og krever vanligvis å hoppe mellom flere servere for å finne en som fungerer. Når du velger en gratis VPN, er ikke oppheving av blokkering av strømmetjenester en garantert funksjon. Likevel er det noen få free Netflix VPNs gratis Netflix VPN-er der ute som vil gi deg de aller beste oddsene.

Legg igjen en kommentar