Trophy, free VPN shield icon, laptop with Linux logo on the screen
Klikk her for et sammendrag av artikkelen
Oppsummering: De 5 beste gratis VPN-ene for Linux

Linux er et sikkerhets fokusert operativsystem, men for å være virkelig sikker på nettet, trenger du et virtuelt privat nettverk (VPN). Dessverre er det bare noen få VPN-er som støtter Linux, enn si gratis. Hvis de gjør det, har de sannsynligvis dårlige intensjoner, for eksempel å høste dataene dine eller infisere deg med skadelig programvare.

Med det i tankene, forsøkte vi å avdekke og teste de beste gratis VPN-ene for Linux som du enkelt kan sette opp og begynne å bruke med en gang. Nedenfor er våre resultater.

  • ProtonVPN: Ubegrenset data og et dedikert GUI
  • Windscribe: VPN som blokkerer skadelig programvare, sporing og annonser
  • TunnelBear: Raske hastigheter med mange servere
  • PrivadoVPN: Fjerner blokkering av strømme nettsteder
  • Hide.me: Lett og kraftig

ProtonVPN er vår totalt sett beste gratis VPN for Linux på grunn av dets ubegrensede data, førsteklasses sikkerhet og GUI. Men hvis du er interessert i premiumfunksjoner og sikkerhet, er vår anbefaling NordVPN. Klikk på lenken nedenfor for å installere NordVPN på enheten din og sikre tilkoblingen din.

Les artikkelen vår nedenfor for å lære mer om de beste gratis VPN-ene for Linux og finn ut hvilke begrensninger du kan oppleve ved å bruke gratis VPN-er.

Linux er et topp sikkerhets- og personvernvennlig operativsystem. Dessverre får den fortsatt den korte enden av pinnen når det kommer til VPN-er. Linux brukere har ofte problemer med å finne en VPN som er enkel å bruke, feilfri og klar til bruk ut av esken.

Dessverre tilbyr ikke alle VPN-er sine tjenester for Linux. I tillegg er Linux brukere vant til åpen kildekode løsninger og frykter ofte VPN-abonnementer. Så i denne artikkelen fokuserer vi på enkle å bruke, gratis VPN-er for Linux som overholder sikkerhets-, hastighets- og personvern standardene som Linux-brukere verdsetter.

Videre forstår vi at du støtter gratis og åpen kildekode programvare. Det er derfor vi begrenset listen til de beste gratis VPN-ene for Linux som er basert på åpen kildekode sikkerhets protokoller. La oss se litt nærmere!


Topp 5 beste gratis VPN for Linux

Nedenfor har vi samlet de 5 beste gratis VPN-ene for Linux som er trygge å bruke, lynraske og oppdaterte på sikkerhets protokoller.

1. ProtonVPN: Ubegrenset data og et dedikert GUI

Screenshot of ProtonVPN, website homepage

Funksjoner på et øyeblikk:

  • Ubegrenset data: Bruk så mye du vil
  • Enkel å installere: Har en dedikert Linux GUI app
  • Protokoller som støttes: OpenVPN, Wireguard, IKEv2
  • Server plasseringer: USA, Japan og Nederland
  • Distros støttes: Debian, Ubuntu, Linux Mint, MX Linux, Kali Linux, Elementary OS, Fedora, Archlinux / Manjaro

ProtonVPN er en gratis VPN for Linux som tilbyr ubegrenset båndbredde. Det vil si at du kan strømme, spille videospill og laste ned torrenter gratis – så lenge du vil – samtidig som du er sikret med noe av den største sikkerheten som er tilgjengelig i dag.

De ubegrensede dataene er gratis å bruke så lenge du vil, og du vil aldri bli pålagt å bytte til en premium versjon. Det gir også adekvate hastigheter for strømming og torrenting, selv om de kan avslå i høye perioder (da premium brukere har prioritet).

ProtonVPN ruter alle tilkoblinger over åpen kildekode OpenVPN-protokollen, som bruker den bunnsolide AES-256 bits krypteringen. Den har en streng policy for ingen logger (revidert og verifisert) og publiserer regelmessige åpenhets rapporter. Hovedkvarteret er i Sveits, noe som holder det utenfor 5/9/14 Øyne allianse landene, og sikrer personvernet ditt. Den har også DNS-lekkasjebeskyttelse og en kill switch for å beskytte dataene dine hvis tilkoblingen din uventet blir koblet fra.

Hvis du foretrekker et grafisk brukergrensesnitt (GUI) fremfor en kommandolinje, er ProtonVPN det beste alternativet. Den har et elegant utseende og preg som appellerer til de fleste Linux-brukere. Enda viktigere, GUI eliminerer de ekstra trinnene for å koble til servere og konfigurere innstillinger som ville være typiske med en kommandolinje.

For mer informasjon om ProtonVPN, sjekk ut vår fullstendige anmeldelse eller besøk nettstedet ved å klikke nedenfor.

Visit ProtonVPN

2. WindscribeVPN: VPN som blokkerer skadelig programvare, sporing og annonser

Screenshot of Windscribe, website homepage with added logo in the corner

Funksjoner på et øyeblikk:

  • Nettleser utvidelse: For annonser og blokkering av skadelig programvare
  • Server plasseringer: Servere i 10 land (inkludert USA og Canada)
  • Protokoller som støttes: OpenVPN, Wireguard og IKEv2
  • Støttede distroer: Ubuntu, Debian, Fedora, Arch Linux og CentOS

WindscribeVPN tilbyr 10 GB per måned hvis du oppgir en bekreftet e-postadresse. Ellers får du bare 2 GB. Dette inkluderer også tilgang til servere på 10 steder. Du vil ikke på noe tidspunkt bli tvunget til å oppgradere til en premium versjon hvis du er komfortabel med å jobbe med data grensen.

I tillegg til CLI-applikasjonen kan du legge til et ekstra sikkerhets lag ved å installere Windscribes nettleser utvidelse. Utvidelsen er fullpakket med funksjoner som beskytter anonymiteten og personvernet ditt på nettet og gir en generell fornøyelig nettleser opplevelse. Windscribes nettleser utvidelse inkluderer gratis Linux nettleser verktøy som:

  • Blokkere (adblocker, malware blocker, social network tracking blocker, cookies blocker)
  • Personvern forsterkere (sletter informasjonskapsler automatisk, begrenser web-RTC-forespørsler for å forhindre lekkasjer, roterer brukeragenten tilfeldig)
  • U-block Origin integrasjon

Du bør merke deg at disse funksjonene kun er for nettleseren og ikke gjelder ellers. Windscribe er utmerket for peer-to-peer torrent nedlastinger, hovedsakelig på grunn av de dedikerte torrenting servere. Selv om du vil bli begrenset av den månedlige datagrensen på 10 GB. VPN-nettstedet har en detaljert Ubuntu installasjons veiledning med skjermbilder hvis du foretrekker en manual oppsett.

Visit WindscribeVPN

3. TunnelBear VPN: Raske hastigheter med mange servere

Screenshot of TunnelBear, website homepage with added logo in the corner

Funksjoner på et øyeblikk:

  • Server nettverk: Omfattende globalt nettverk av gratis servere
  • Omgå sensur: Funksjoner rettet mot å omgå sensur
  • Linux dokumentasjon: Trinn-for-trinn installasjons veiledning for Ubuntu
  • Distroer støttes: Ubuntu, Linux Mint og Fedora
  • Pålitelige hastigheter: Raske og jevne hastigheter

TunnelBears gratisversjon gir tilgang til dets globale nettverk med over 49 servere. Dette er nyttig for Linux-brukere som ønsker å omgå sensur, få rabatter på sine favoritt shopping sider og unngå geo-restriksjoner på strømmetjenester.

TunnelBears ulemper er at den bare gir 500 MB per måned, noe som er utilstrekkelig for intensiv internettbruk som streaming eller nedlasting av store filer. Men hvis du tvitrer om TunnelBear, kan du få 1 GB ekstra data. På den annen side kan 500 MB være tilstrekkelig for å kjøre kommandolinje verktøy som apt og mail.

TunnelBears DNS lekkasje beskyttelse forhindrer at DNS-forespørslene dine blir avslørt for Internett leverandøren din. Det går enda lenger ved å integrere en kill switch kalt VigilantBear, som avslutter forbindelsen din når VPN-en kobles fra for å forhindre at handlingene dine på nettet blir avslørt. TunnelBear gratis inkluderer et obfuskerings verktøy, Ghostbear, designet for å omgå sensur og VPN restriksjoner. Det skal imidlertid bemerkes at TunnelBear er basert i en av 5 øyne nasjonene (Canada), noe som ikke er ideelt for personvern.

VPN nettstedet gir detaljerte instruksjoner for å installere det på Linux, spesielt Ubuntu-baserte distribusjoner. Du kan få TunnelBear til å jobbe på andre distroer med litt justeringer.

Visit TunnelBear

4. PrivadoVPN: Fjerner blokkering av strømme sider

Screenshot of PrivadoVPN website homepage

Funksjoner på et øyeblikk:

  • Få tilgang til blokkert innhold: Fjerner blokkering av innhold på strømme nettsteder som Netflix
  • Tjener sikkerhet: Eier og driver sine servere
  • Tjener plasseringer: Servere i 12 forskjellige land
  • Linux støtte: Trinn-for-trinn instruksjoner for å installere i et Linux-system

PrivadoVPN er en utmerket gratis VPN for Linux på grunn av dens raske hastigheter og muligheten til å fjerne blokkering av strømming nettsteder. Den opphever blokkeringen av strømmetjenester som Netflix, Hulu, BBC iPlayer og Amazon Prime. Dens opphevingsfunksjoner tilskrives for det meste det faktum at PrivadoVPN eier og driver sine egne servere.

PrivadoVPN tilbyr en 10 GB månedlig datagrense, og du vil ikke bli pålagt å oppgradere til en premium konto hvis data grensen fungerer for deg. Gratisversjonen gir deg tilgang til 9 servere på 12 forskjellige steder, noe som er utmerket for en gratis utgave. Du kan oppheve blokkeringen av en rekke nettjenester, inkludert strømming, netthandel og direktesendt sport, takket være det enorme nettverket av servere og dets unike opphevings funksjoner.

Når det gjelder personvern, er VPN basert i Sveits, noe som betyr at den ikke kan tvinges til å overlevere dataene dine til myndighetene. Videre opprettholder den en streng null-logger-policy og har stor tro på å ikke lagre noen brukerdata. Den tilbyr sterk DNS lekkasje beskyttelse og en kill switch for å beskytte dataene dine når tilkoblingen din avsluttes.

Visit PrivadoVPN

5. Hide.me: Lett og kraftig

Screenshot of HIDEme VPN website homepage

Funksjoner på et øyeblikk:

  • Multi-distro støtte: Støtter alle Debian-, Ubuntu-, Fedora-baserte distroer
  • Diverse protokoller: OpenVPN, IPsec (IKEv1 og IKEv2), SoftEther, SSTP, PPTP, L2TP/IPsec
  • Lett: Enkel å installere, fleksibel og kraftig
  • Linux støtte: Trinnvise instruksjoner for hvordan du installerer på Linux

Hide.me støtter et bredt spekter av Linux distros på grunn av at CLI-appen er skrevet på Golang (et programmeringsspråk på tvers av plattformer). Hide.me kan dermed installeres i enhver Debian-, Ubuntu- eller Fedora-basert distribusjon. VPN gir 24/7 kundeservice for sine gratis brukere, og de er ganske responsive, så ikke nøl med å kontakte dem hvis du har problemer.

Hide.me CLI Linux-appen er åpen kildekode og tilgjengelig på GitHub, hvor brukere kan granske den og bidra til utviklingen. Den gir en månedlig datagrense på 10 GB og tilgang til fem server plasseringer (Canada, Tyskland, Nederland, US East og US West). Merk at du trenger en e-post for å registrere deg for en konto.

VPN er både lett og kraftig, med tilstrekkelige nedlasting- og strømme hastigheter. Dens servere støtter torrent nedlastinger og tilbyr en rekke moderne sikkerhets protokoller å velge mellom.

Den har banebrytende AES-256 kryptering for å beskytte dataene dine mens du er på nett. Den har også en kill-switch for å forhindre dataeksponering når tilkoblingen din avsluttes. Dessverre har ikke Hide.mes gratisutgave Wireguard, noe som forbedrer ytelsen og sikkerheten.

Hide.me fokuserer på å tilfredsstille brukere i stedet for aksjonærer fordi det er autonomt og ikke eies av noe stort selskap. VPN lagrer ingen brukerdata hovedsakelig fordi den er basert i Malaysia, som er et land for personvern. Dette har gjort det mulig for VPN å designe systemene sine med en streng policy uten logger. Hide.me er ytterligere tiltalende fordi det er medlem av VPN Trust Initiative (VTI) og har blitt uavhengig inspisert for å garantere sin null logg policy.

Visit Hide.me

Gratis VPN-er som Linux brukere bør unngå

Free VPNs to avoid icon

I listen ovenfor tok vi oss tid til å teste de beste gratis Linux VPN-ene som er trygge og har dine beste interesser på hjertet. Det er imidlertid viktig å merke seg at dette ikke alltid er tilfelle med gratis VPN-er. Du skjønner, det er vanskelig for en VPN å være helt gratis fordi driften av tjenesten krever betydelige ressurser og dyktig arbeidskraft.

Når det gjelder de gratis Linux VPN-ene på listen vår, er VPN-ene bare gratis fordi premiumbrukere betaler for tjenesten. Dette gjør at VPN-leverandørene kan ta imot gratisbrukere, men bare på begrenset basis.

Noen gratis VPN-er Linux-brukere bør unngå er:

  1. Hotspot Shield: Hotspot Shield er ikke fremmed for gransking pga. dens lomme personvernpolicy. For eksempel, i sin personvernpolicy, sier VPN tydelig «Aura ‘selger’ ikke din personlige informasjon bortsett fra i sammenheng med noen gratisversjoner av våre VPN-produkter.» Dette strider mot hele poenget med en VPN, gratis eller ikke.
  2. Privat Internett tilgang (PIA): Inntil nylig var PIA en av de beste VPN-ene for Linux uten tvil. Hvorfor? Den tilbyr en full app og GUI for Linux, åpen kildekode og transparent, støtte for flere distroer og mye mer. Imidlertid blir serverne blokkert over hele linja, noe som gjør at brukerne opplever en forferdelig nettleser opplevelse. Teknisk sett er heller ikke denne VPN-en et gratis alternativ, selv om den tilbyr en gratis VPN-prøveperiode.
  3. SecurityKISS: Til tross for at SecurityKISS er en noe populær VPN, advarer vi leserne våre mot det. VPN har en dårlig anti-logging policy og bruker utdaterte protokoller. For eksempel implementerer den PPTP-protokollen, som er kjent for å være usikker.
  4. VPNBook: VPNBook har en forferdelig loggførings policy som vi anbefaler våre lesere å ikke bruke. Den logger din IP-adresse og tids stempler, som kan brukes til å spore aktivitetene dine på nettet. Dens hastigheter er ganske lave også, noe som vil gi en ubehagelig nettleser opplevelse.

Med det sagt, bør du være forsiktig med å bruke VPN-er som hevder at de er helt gratis. I de fleste tilfeller betaler du for tjenesten på andre måter du kanskje ikke er klar over.

Hvordan vi valgte de beste gratis VPN-ene for Linux

How we pick the best free VPNs iconVi testet grundig alle VPN-ene på listen for å presentere de beste gratis Linux VPN-ene for deg. Nedenfor er de spesifikke KPIene vi brukte for å kompilere listen.

  1. Virkelig gratis: Vi fokuserte på virkelig gratis VPN-er som også er trygge og sikker. VPN-ene på listen ovenfor krever ingen kredittkortinformasjon. Enda bedre, på intet tidspunkt vil du bli tvunget til å oppgradere til premium versjonen hvis du er komfortabel med funksjonene og månedlige data grenser i gratis planen.
  2. Linux støtte: Linux er kjent for ikke å være godt støttet av VPN-er. I listen vår dekket vi leverandører som sterkt støtter Linux ved å tilby: en brukervennlig CLI eller Linux GUI, enkel installasjon, Linux dokumentasjon og Linux fokuserte personvern- og sikkerhetsfunksjoner.
  3. Strenge retningslinjer for ingen logger: En streng policy for ingen logging var en topp prioritet gratis VPN-ene måtte møte for å komme til denne listen. Tilbyderne som er oppført her foruten TunnelBear er basert i personvern vennlige land. Ingen av VPN-ene på listen logger informasjon om deg.
  4. Hastigheter: Linux-brukere er teknologi kyndige og misliker lave hastigheter. Vi tok oss friheten til å teste hver VPN og sikre at den hadde høye og konsistente hastigheter på alle eller de fleste servere. Vær imidlertid oppmerksom på at du vil ha begrenset bruk på grunn av at de fleste gratis Linux VPN-er har data tak.
  5. Sikkerhetsfunksjoner: Vi siktet oss mot leverandører med førsteklasses sikkerhetsfunksjoner. Foruten OpenVPN, så vi etter protokoller som IKEv2/IPSec og funksjoner som en kill switch og lekkasje beskyttelse for å forhindre DNS-, WebRTC- eller IPv6-lekkasjer.

Alle VPN-er på listen ble grundig testet på disse fem lokalene. Finn ut mer om våre VPN testkriterier.

Ulemper ved å bruke en gratis VPN for Linux

En gratis VPN er i stand til å gi alle fordelene som er oppført i forrige seksjon – men de kommer fortsatt til kort. La oss se på hvordan en gratis VPN for Linux begrenser deg fra å ha moderne, førsteklasses nettsikkerhet og personvern:

  1. Begrenset mengde server alternativer
  2. Data tak som begrenser bruken
  3. Avanserte sikkerhetsfunksjoner reservert for premium kontoer
  4. Lave hastigheter på grunn av at premium brukere får prioritet

Gratis VPN-er er ganske begrensende, spesielt for flertallet av Linux-brukere som er kunnskapsrike og faste på nettsikkerhet og personvern. Det er derfor vi anbefaler en god premium VPN rettet for Linux.

NordVPN: Den beste VPN-en for Linux

NordVPN LogoNordVPN er den desidert beste VPN-en for Linux vi har testet. Vi sier dette fordi den har upåklagelig Linux støtte. Du kan installere VPN i bare fire enkle trinn. Den støtter et bredt spekter av Debian- eller RHEL-baserte systemer, som Ubuntu, Linux Mint, Fedora og CentOS.

NordVPN er basert i Panama, og holder det utenfor 5 Eyes Alliance, noe som gjør det utmerket for personvern. Den har over 5000 servere i 60 land, noe som gir deg mange muligheter for å omgå geo-restriksjoner og sensur. De fleste Linux-brukere vil sette pris på at Nord har dedikerte servere for P2P-trafikk, som sikrer raske og ultrasikre nedlasting hastigheter for torrentene dine.

NordLynx er NordVPNs proprietære versjon av Wireguard, som muliggjør lynraske hastigheter kombinert med bunnsolid sikkerhet for tilkoblingen din. VPN går utover for å implementere noen av de beste sikkerhets protokollene vi har i dag: OpenVPN, TCP/UDP og IKEv2/IPsec. Den eneste ulempen er at NordVPN ikke har en GUI-app for Linux (for de som foretrekker det fremfor CLI). På den annen side er CLI-en enkel og grei å bruke.

NordVPN
Avtale Bare $3,19 per måned for et 2-årig abonnement med 30-dagers pengene tilbake garanti
Fra
NOK 3,19
9,3
  • Enestående beskyttelse og stort utvalg av servere
  • Fin og tilfredsstillende applikasjon
  • Ingen logger
Besøk NordVPN

OpenVPN vs. andre VPN-er for Linux

OpenVPN vs other VPNs infographic

OpenVPN er en åpen kildekode tilkoblings protokoll som lar deg etablere en sikker forbindelse mellom to endepunkter, for eksempel nettleseren din og Googles servere. Den ble laget for Linux, men den ble raskt de facto protokollen for VPN-er og brukes nå i andre operativsystemer.

Imidlertid er OpenVPN bare en protokoll. Andre VPN-er, som NordVPN, har utvidet OpenVPN protokollen og lagt til flere kritiske funksjoner for å gi total online sikkerhet. En kill switch, DNS-lekkasjebeskyttelse og delt tunneling er alle viktige funksjoner som ingen Linux-brukere burde klare seg uten. Moreso, i motsetning til OpenVPN, tilbyr andre VPN-er servere for å koble til og omdirigere dataene dine på en sikker måte.

Det er faktisk mulig å lage din egen VPN ved å flette skript sammen for å legge til de ekstra funksjonene nevnt ovenfor, og hei, la oss være ærlige, det gir et morsomt helge prosjekt. Det er imidlertid ikke for alle, og mesteparten av tiden er det ikke verdt å håndtere overfloden av feil og funksjonsfeil som følger med det.

Med det sagt, vi anbefaler å bruke sanne og testede VPN-er, slik som de som er omtalt i denne artikkelen. Det vil spare deg for tid og frustrasjon ved å sette opp din egen fra bunnen av. Dessuten er de gratis, og du kan raskt begynne å nyte privat internettilgang.

Hvordan installere og kjøre OpenVPN på Linux

Som nevnt tidligere, er OpenVPN den beste sikkerhetsprotokollen for enhver VPN som er verdt saltet, slik som de som er nevnt i denne artikkelen. For å installere en VPN på Linux, må du først installere OpenVPN, deretter installere VPN-en du ønsker etter det. Slik installerer du OpenVPN-konfigurasjonsfiler på Linux.

MERK: Installasjons kommandoene vil variere avhengig av distro- og pakkebehandlingen du bruker.

Hvordan installerer du OpenVPN på Ubuntu

  1. Åpne en Linux terminal og kjør: «sudo apt-get install -y openvpn«
  2. Skriv inn administratorpassordet, og trykk deretter på enter.
  3. Vent til installasjonen er fullført.
  4. Når du er ferdig, skriver du «sudo apt-get install openvpn easy-rsa» for å installere en sertifiserings instans slik at du kan sikre tilkoblingene dine med VPN-serverne.

Det er det! Du har installert OpenVPN på Linux enheten din.

Hvordan laste ned og kjøre server konfigurasjons filer på Ubuntu

Det neste trinnet er å laste ned OpenVPN konfigurasjons filene for VPN-en din, slik at du kan koble til en server du ønsker. Du bør merke deg at hver server har individuelle konfigurasjons filer som du må laste ned for å koble til den.

  1. Besøk VPN nettstedet og last ned Linux server konfigurasjons filene til en tom katalog.
  2. Åpne kommandolinjen og naviger til katalogen der konfigurasjons filene er plassert.
  3. Pakk ut konfigurasjons filene (f.eks. pakk ut ovpn_configs.zip).
  4. Start OpenVPN klienten med den angitte konfigurasjons filen. I følgende eksempel må du redigere SERVERNAME slik at den samsvarer med .ovpn-filen du bruker for å koble til: «sudo openvpn –config SERVERNAME.ovpn«
  5. Minimer terminalvinduet for at VPN-en skal fortsette å kjøre. Hvis du lukker vinduet, avsluttes tilkoblingen.

Du har koblet til VPN serveren og sikret tilkoblingen.

Hvordan installerer du en nettverks administrator på Ubuntu

Hvis du foretrekker å jobbe med et brukergrensesnitt, er det nærmeste du kan komme en GUI på Linux (hvis VPN-en din ikke har en), ved å bruke Linux nettverks behandler. Nettverks administratoren gjør det enkelt for deg å koble til VPN-en din.

Slik setter du opp nettverks administratoren din:

  1. Åpne et terminalvindu og skriv inn følgende kommando: «sudo apt-get install -y network-manager-openvpn network-manager-openvpn-gnome«
  2. Gå til Innstillinger og deretter Nettverk eller søk etter VPN i søkeboksen Aktiviteter.
  3. Klikk på «+«-ikonet, og klikk deretter på «Importer fra fil…«
  4. Etterpå, naviger til den nedlastede .ovpn serverfilen og importer den.
  5. Skriv inn konto detaljene dine i popup vinduet med tittelen «Legg til VPN
  6. Med informasjonen angitt, velg Legg til øverst til høyre. Skriv inn administratorpassordet for å lagre konfigurasjonen.
  7. For å legge til mer enn én server, gjenta trinn 3 til 5.
  8. For å koble til serveren, gå til NetworkManager, velg «VPN Off» og velg serveren du vil koble til. Hvis tilkoblingen er vellykket, vil den øverste linjen ha en hengelås.

Bra gjort! Du kan nå koble til en server og også legge til flere serverplasseringer.

Hvorfor du trenger en VPN for Linux

Infographic showing why you need a VPN for Linux

Til tross for at Linux er et av de sikreste operativsystemene i dag, mangler det fortsatt sikring og privatisering av brukernes aktiviteter på nettet. Det er her en VPN kommer inn: den legger til et ekstra lag med beskyttelse utover Linux operativsystemmiljøet.

Nedenfor dykker vi inn i noen viktige årsaker til hvorfor du trenger en VPN for Linux, enten det er gratis eller betalt.

1. Sikkerhet

For å koble til internett trenger du en unik adresse kjent som en IP-adresse, som, som en postadresse, inneholder informasjon om deg. Dette inkluderer informasjon som din nåværende posisjon og internett aktiviteter. Denne informasjonen kan være skadelig for deg hvis den faller i feil hender, som for eksempel nettkriminelle.

For å unngå denne situasjonen bruk en VPN for å endre IP-adressen din. En VPN omdirigerer tilkoblingen din gjennom eksterne servere i land du velger. Resultatet? Anonym surfing og forfalsket plassering takket være en maskert IP-adresse.

2. Personvern

Dessverre har internett i dag blitt en avfalls pool av data høstere. Disse partene inkluderer hackere, myndigheter og selskaper. Noen ganger bruker de uortodokse metoder for å bryte personvernet ditt og få dataene dine, men du vil kunne unngå dette med en VPN.

En VPNs hovedformål er å privatisere forbindelsen din ved å kryptere dataene dine. Gode VPN-er bruker de nyeste og mest herdede krypterings protokollene. Dette gjør det svært vanskelig for tredjeparter å se på dataene dine.

3. Torrenting

Flertallet av Linux-brukere er sterke tilhengere av internett frihet og informasjonstilgang. Noen myndigheter og selskaper er imidlertid uenige. Misforstå oss rett: nedlasting av opphavsrettsbeskyttet materiale er ulovlig, men torrent nettsteder brukes også til å dele andre typer av viktig informasjon – hvorav noen er helt lovlige.

Videre har flere land strenge lover som kan resultere i store bøter eller fengsel hvis du blir tatt for å laste ned torrenter. Som et resultat anbefaler vi at Linux-brukere holder seg trygge ved å bruke en VPN slik at internett aktivitetene deres kan forbli private. Linux-brukere vil også kunne få tilgang til blokkerte torrentsider i landet deres.

4. Geoblokkering

Geoblokkering er begrensning av tilgang til innhold basert på brukerens plassering. Dette innholdet kan være:

  • Rabatter på shoppingsider over hele verden
  • Medier på strømme plattformer som Netflix, Hulu eller BBC iPlayer
  • Live sportsbegivenheter som Formula 1, US Open, eller NFL
  • Tilgang til de beste spill serverne

Ved å bruke en VPN kan du omgå disse geo restriksjonene og få tilgang til innholdet du liker. For eksempel har Amazon UK rabatt for en bestemt vare du liker? Ikke noe problem, gjennom VPN-en din, koble til en server basert i Storbritannia og få den rabatten.

5. Sensur

Sensur er raskt i ferd med å bli vanlig i mange land rundt om i verden. Det er ikke lenger isolert til autoritære stater som Kina eller Eritrea. Regjeringer tyr til nettsensur når innbyggerne mest trenger disse elektroniske tjenestene. For eksempel, under tidligere opprør, land som Egypt, Nigeria og Russland har begrenset tilgang til nettjenester, for eksempel sosiale medier, blogger og nyhetssider.

Det er imidlertid ikke bare land som sensurerer internett for brukere. Det kan også være skolen din, kontoret eller til og med hjemme. For å dempe dette anbefaler vi bruk av en pålitelig Linux VPN. En VPN omgår alle former for sensur ved å dirigere forbindelsen din gjennom en annen server, en som er i et land uten sensur. En VPN får det til å se ut som om du er i det landet, og gir deg full tilgang til favoritttjenestene dine på nettet.

Nettsikkerhet for Linux

Security and privacy iconI dag er Linux et av de mest sikre og personvern fokuserte operativsystemene som er tilgjengelige. Det mangler imidlertid å beskytte brukere mot internettrusler som hacking og ISP og overvåking fra myndighetene .

Med en pålitelig VPN kan du forbedre nettsikkerheten din og personvernet ditt gratis. Du kan starte med de anbefalte gratis VPN-ene vi nevnte ovenfor, og deretter oppgradere til en premium VPN som den Linux-vennlige NordVPN etter hvert som behovene dine øker.

For en gratis Linux VPN anbefaler vi at du velger en fra listen vår som passer dine spesifikke behov. Det er:

  • ProtonVPN: Ubegrenset data og en dedikert GUI
  • Windscribe: VPN som blokkerer skadelig programvare, sporing og annonser
  • TunnelBear: Raske hastigheter med mange servere
  • PrivadoVPN: Fjerner blokkering av strømme nettsteder
  • Hide.me: Lett og kraftig

Hvis du har andre systemer som trenger en VPN, anbefaler vi at du leser våre andre guider.

De 5 beste gratis VPN-ene for Linux: Ofte stilte spørsmål

Har du flere spørsmål om den beste gratis VPN for Linux? Klikk på spørsmålene nedenfor!

Finnes det noen 100 % gratis VPN-er for Linux?

Ja. Bare for å nevne noen, ProtonVPN, Windscribe VPN, TunnelBear VPN og PrivadoVPN er alle gratis, trygge og sikre VPN-er for Linux. Imidlertid har de begrensende funksjoner, som vi diskuterer i dybden i vår artikkel om de beste gratis VPN-ene for Linux.

Finnes det noen gratis VPN for Ubuntu?

Ja! På grunn av populariteten til Ubuntu tilbyr gratis VPN-er massiv støtte for det. For eksempel har ProtonVPN et intuitivt GUI for Ubuntu sammen med førsteklasses sikkerhet, ubegrenset data og høye hastigheter. Alt gratis.

Alternativt har Windscribe noen av de beste nettleserbaserte verktøyene som forsterker sikkerheten din på nettet. Les artikkelen vår for å lære mer om disse gratis VPN-ene og andre.

Har Linux en innebygd VPN?

Nei. Det er en vanlig misforståelse at OpenVPN er innebygd i Linux, men det er det ikke. Selv om Linux tilbyr støtte for forskjellige VPN-protokoller som nevnte OpenVPN, Wireguard og IPSec. Må du imidlertid installere dem og koble til en ekstern server for at du skal ha en VPN.

Legg igjen en kommentar