Omslagsbild för artikeln om hur man kan streama handboll live gratis
Streama handboll live gratis överallt
Kort summering: handboll idag – var kan man se handboll gratis?

Sändningsrättigheterna för handbollsmatcher i Sverige ägs av Viaplay och Handbollsligan. Vill du titta på handboll gratis? Då kan du titta på gratis streams från den spanska kanalen RTVE. För detta behöver du en VPN:

  1. Skaffa en prenumeration hos en pålitlig VPN-leverantör. Vi rekommenderar NordVPN för handbollsstreaming.
  2. Ladda ner VPN-leverantörens app på den enhet som du vill titta på matchen med.
  3. Öppna appen och logga in.
  4. Anslut till en VPN-server i Spanien.
  5. Navigera till den spanska livestreamen och njut av matchen.

Vill du veta mer om handboll och hur du tittar på det med en VPN? Läs vidare i artikeln.

Är du ett handbollsfan och vill se Jamina Roberts, Johanna Bundsen och Nathalie Hagman? Eller vad sägs om Jim Gottfridsson, Hampus Wanne och Andreas Palicka? I den här artikeln listar vi kanaler som har alla livestreams av handboll, så att du inte missar något från exempelvis handbolls-EM för herrar.

Var kan man se handboll idag?

Ikon med handbollsspelare som hoppar

Du kan följa handboll i Sverige via flera streams. Det här är de vi rekommenderar främst och som visar de flesta eller alla de intressantaste ligorna och turneringarna:

  • Viaplay: turneringar av IHF, som handbolls-VM
  • Handbollsligan: sänder Handbollsligans matcher både på herr- och damsidan, samt European och Champions League
  • EHFTV: direktsändningar av både internationella och europeiska tävlingar, samt beachhandboll och rullstolshandboll
  • Sportdeutschland.tv: sänder alla matcher från både damernas och herrarnas handbolls-EM

Viaplay, Handbollsligan och Sportdeutschland.tv är betalda streamingtjänster, medan EHFTV erbjuder gratis streams, dock behöver du en VPN för att komma åt båda de här utländska streamingplattformarna i Sverige. Å andra sidan, om du är utanför Sverige, EU och EAA behöver du också en VPN och ansluta till en svensk VPN-server för att se på Viaplay. För att se på Champions League och European League på Handbollsligans plattform behöver du en VPN om du befinner dig utanför Sverige.

Med ett VPN (virtuellt privat nätverk) kan du använda gratis internationella streams. Till exempel är handboll väldigt populärt i Tyskland, vilket gör att du kan hitta massor av bra sändningar där. Det gör att en hel del av de bästa matcherna från de bästa turneringarna och ligorna kan finnas i andra länder än Sverige, antingen till ett bättre pris eller helt gratis.

NordVPN är den leverantör ur kategorin bästa VPN som vi rekommenderar främst eftersom deras tjänst är mycket snabb och säker. Klicka på knappen här nedan för att komma igång med NordVPN direkt.

Översikt: Handboll live stream gratis

Nedan hittar du en översikt av streamingsajter för att titta på handboll gratis live. För streams från utländska tjänster behöver du en VPN-anslutning. För vissa tjänster måste du först skapa ett kostnadsfritt konto.

StreamingtjänstHandbollsturneringarHur fungerar den?
EHFTVDu kan titta på europeiska och internationella matcher via EHF:s kostnadsfria streamingtjänst. Via denna tjänst kan du också se beachhandboll och rullstolshandboll.Du kan titta på EHFTV var du än befinner dig. Du behöver dock skapa ett kostnadsfritt konto.
ZDFDe största handbollsmatcherna finns ofta hos ZDF, på TV eller via streamingkanalen.ZDF:s livesändningar kan ses gratis med en tysk VPN-server.
ORF Sport+Denna österrikiska streamingtjänst sänder en rad olika handbollsmatcher, inklusive VM-kvalmatcher.ORF Sport + är tillgängligt om du ansluter till en österrikisk VPN-server.
RTVEDenna spanska kanal och streamingtjänst erbjuder främst beachhandboll, men även handbolls-VM.RTVEplay kan nås gratis med en spansk VPN-server.

Streama handboll med en VPN

Streamingtjänster har endast sändningsrättigheter för vissa länder eller regioner, och din IP-adress används för att kontrollera var du befinner dig. Befinner du dig inte i en region där streamen är tillgänglig? Då kommer åtkomsten att blockeras.

Men med en VPN-anslutning kan du dölja din egen IP-adress och maskera dig med IP-adressen från en VPN-server. Om du väljer en tysk server får du en tysk IP-adress och webbplatserna ser det som om du faktiskt är i Tyskland. Så du kan fortfarande komma åt tyska handbollsstreams från Sverige.

Detta gäller även tvärtom: du kan se svenska streams utomlands med en VPN-tjänst.

Vägledning: Så kan du se svensk handboll med en VPN

Det kan låta komplicerat att ansluta till en VPN, men det är det inte. Med den här vägledningen förklarar vi hur man gör.

  1. Prenumerera på en pålitlig VPN-leverantör. Vi rekommenderar NordVPN som har ett globalt nätverk med snabba servrar och är utmärkt för att avblockera innehåll.
    NordVPN
    Erbjudande Julerbjudande: endast 2,99$ per månad för ett 2-årigt abonnemang (+3 månader gratis) med en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti
    Från
    $ 2,99
    9,3
    • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
    • Trevlig och tilltalande app
    • Ingen loggning
    Besök NordVPN
  2. Ladda ner programmet på den enhet du vill titta på handboll med.
  3. Öppna appen och logga in. Använd de inloggningsuppgifter du skapade i steg 1.
  4. Anslut till en VPN-server i det land som din VPN-stream kommer ifrån.
  5. Gå in på streamen och njut av matchen.

De bästa VPN-tjänsterna för att titta på handboll

VPN-sköld med en trofé bakom.

Alla VPN är inte lämpliga att streama handbollsmatcher med. När du letar efter en VPN-tjänst för att titta på sport, så finns det några saker att tänka på:

  • Hastighet: din stream bör inte lagga.
  • Servernätverk: med ett stort servernätverk är servrarna ofta snabbare och du har fler avblockeringsalternativ.
  • Avblockeringsmöjligheter: de bästa VPN-tjänsterna genomför åtgärder för att deras servrar inte ska blockeras av streamingtjänster.
  • Pris: bra värde för pengarna är självklart viktigt.

Vi har testat och granskat ett stort antal VPN-tjänster för att kröna bästa VPN. Baserat på kriterierna hastighet, servernätverk, avblockeringsfunktion och pris tog vi fram de 3 bästa VPN-tjänsterna för att titta på handboll. Med de här VPN-tjänsterna får du det bästa som finns på marknaden.

NordVPN

NordVPN är vår rekommendation för att streama handboll. Leverantören har över 6000+ servrar runt om i världen. Dessa servrar är snabba och kan avblockera massor av innehåll. Det gör att NordVPN är perfekt för att streama handbollsmatcher. Vi testade NordVPN med streamingkanaler som regelbundet erbjuder handboll och det fungerade mycket bra.

NordVPN erbjuder också flera extra funktioner som skyddar dig på nätet, till exempel dedikerade IP-adresser och skydd mot skadlig kod. Så med en prenumeration hos NordVPN får du definitivt värde för pengarna.

NordVPN
Erbjudande Julerbjudande: endast 2,99$ per månad för ett 2-årigt abonnemang (+3 månader gratis) med en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti
Från
$ 2,99
9,3
  • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
  • Trevlig och tilltalande app
  • Ingen loggning
Besök NordVPN

Få reda på mer i vår detaljerade NordVPN-recension. Du kan själv testa leverantören gratis i 30 dagar med NordVPN:s pengarna-tillbaka-garanti.

Surfshark

Surfshark är en mycket snabb och prisvärd VPN-tjänst. Med Surfshark behöver du inte oroa dig för fördröjning eller buffring. Och med över 3200+ servrar finns det även gott om alternativ. Vi testade också denna leverantör grundligt med kanaler som sänder handbollsmatcher och det fungerade utmärkt.

Surfshark kan användas på ett obegränsat antal enheter. Med en prenumeration kan hela din familj använda tjänsten direkt. Surfshark har också fina extra funktioner som en annonsblockerare, GPS-spoofing och webbkameraskydd, så den här VPN-tjänsten erbjuder mer än att bara avblockera handboll.

Surfshark
Erbjudande Surfa säkert och anonymt för endast 1,99$ per månad + 4 månader gratis
Från
$ 1,99
9.0
  • Mycket användarvänlig och fungerar med Netflix och torrenter
  • 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Utan frågor!
  • Billig med många extrafunktioner
Besök Surfshark

Du kan läsa mer om denna leverantör i vår Surfshark-recension och prova leverantören gratis med Surfsharks pengarna-tillbaka-garanti.

ExpressVPN

ExpressVPN har fler än tusentals servrar i 105 länder, och de är snabba. Dessutom kan ExpressVPN avblockera en hel del innehåll. Alla streamingtjänsterna från diagrammet ovan kan nås med ExpressVPN utan problem.

Denna VPN-leverantör håller dig trygg online med stark 256-bitars kryptering och TrustedServer-teknik. Servrarna är alltid uppdaterade och använder bara RAM-minne som innebär att dina data aldrig lagras, vilket gör ExpressVPN till ett bra val för din integritet.

ExpressVPN
Vårt val
Erbjudande 3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$ 6,67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • Tusentals servrar i 105 länder
Besök ExpressVPN

Du kan läsa mer om den här leverantören i vår ExpressVPN-recension och även prova tjänsten i hela 30 dagar gratis med ExpressVPN:s provperiod.

Se handboll online med en gratis VPN

Vi rekommenderar inte att du använder en gratis VPN. Gratis VPN-tjänster har ofta begränsningar, som exempelvis en hastighetsgräns eller datagräns. Det innebär att de flesta gratis VPN är mindre lämpliga för streaming.

Om du trots det vill använda en gratis VPN rekommenderar vi PrivadoVPN. PrivadoVPN erbjuder bland annat gratis servrar i Tyskland. Vi testade PrivadoVPN och kunde titta på ZDF:s livestream med den.

PrivadoVPN
Erbjudande Julerbjudande: Bara 1,11$/månad – eller prova gratisversionen!
Från
$ 1,11
7,8
  • Säker VPN med stark kryptering
  • Sparar inga loggar
  • Begränsat servernätverk
Besök PrivadoVPN

Läs mer om Privado i vår Privado-recension.

De viktigaste handbollstävlingarna 2023-2024

I den här kalendern hittar du en översikt av de viktigaste matcherna sorterade efter tävlingens startdatum.

TävlingDatumStreams
EHF European League (herrar)26 augusti, 2023 – 26 maj, 2024EHFTV, Handbollsligan.live
Handbollsligan (damer)5 september, 2023 – 27 mars, 2024Handbollsligan.live
EHF European Cup (herrar)9 september, 2023 – 26 maj, 2024EHFTV, Handbollsligan.live
EHF Champions League (damer)9 september, 2023 – 2 juni, 2024EHFTV, Handbollsligan.live
EHF Champions League (herrar)13 september, 2023 – 9 juni, 2024EHFTV, Handbollsligan.live
Handbollsligan (herrar)15 september, 2023 – 28 mars, 2024Handbollsligan.live
EHF European Cup (damer)23 september, 2023 – 26 maj, 2024EHFTV, Handbollsligan.live
EHF European League (damer)23 september, 2023 – 12 maj, 2024EHFTV, Handbollsligan.live
European Beach Tour1 december, 2023 – 31 oktober, 2024RTVE
Handbolls-EM (herrar) 10 januari, 2024 – 28 januari, 2024Viaplay, ZDF
Beachhandbolls-EM 20244 juli, 2024 – 7 juli, 2024RTVE
Beachhandbolls-VM 202411 juli, 2024 – 14 juli, 2024RTVE
Handbolls-EM (damer)28 november, 2024 till 15 december, 2024Viaplay, ZDF

Sammanfattning: Se handboll idag, Svenska handbollförbundet och mer sport streaming

Handboll är en spektakulär sport att titta på. Lyckligtvis finns det gott om livestreams online. Via EHFTV och Handbollsligan.live får du se både internationell och svensk handboll. För de större matcherna från IHF (som handbolls-VM) måste du förlita dig på Viaplay i Sverige. Kom dock ihåg att du även behöver en VPN för att se European League och Champions League hos Handbollsligan om du befinner dig utanför Sverige, och för Viaplays sändningar om du är utanför EU och EEA. Ett annat kort tips innan vi rundar av är att besöka hemsidan för svenska handbollförbundet för de senaste nyheterna om landslaget, aktuella trupputtagningar och mer.

Men du kan också använda en VPN för att se andra gratis internationella streams med dina favoritmatcher. För att streama handboll är NordVPN vårt topprankade val för avblockering, och vill du hitta fler kostnadsfria sajter kan du även ta en titt på vår artikel med de bästa gratissidorna för sport streaming.

Se handboll på tv och via streaming: vanliga frågor

Har du fler frågor om hur man kan se live-handboll? Läs våra vanliga frågor här.

Var kan jag se handboll live?

Det finns flera sätt att se handboll live. Viaplay äger sändningsrättigheterna för IHF och Ziggo äger rättigheterna för EHF. Det finns också gratis (internationella) streams, till exempel den spanska kanalen RTVE.

Var kan jag se handbolls-EM 2024?

Viaplay har köpt sändningsrättigheterna för handbolls-EM 2024 i Sverige. Har du inte en prenumeration hos dem? Då kan du ansluta till internationella handbollsstreams med en VPN, med alternativ som ZDF (Tyskland), ORF+ (Österrike) och RTVE (Spanien).

Var kan jag se svensk handboll?

Både svenska Handbollsligan för både damer och herrar sänds på Handbollsligans egen plattform Handbollsligan.live.

Lämna en kommentar