skärm som visar en stream av en hockeymatch med två spelare som har klubba och amerikanska fotbollshjälmar.
En snabbguide: NHL live stream och var man ser det
Hur man kan se gratis NHL-streams online: en kort översikt

I Sverige har Viaplay sändningsrättigheterna till NHL. Det finns dock flera streams i bland annat USA och Kanada som du kan se NHL med. Genom en VPN kan du dessutom få tillgång till dessa fast du är i Sverige.

kanadensiska CBC kan du hitta gratis livestreams av kanadensiska NHL-matcher. Genom följande steg kan du få åtkomst:

  1. Prenumerera på en VPN-tjänst med snabba servrar. Vi rekommenderar NordVPN med sitt omfattande servernätverk.
  2. Ladda ner VPN-programvaran och logga in.
  3. Anslut till en server i Kanada.
  4. Surfa till den kostnadsfria livestreamen av NHL-matchen på CBC.ca.
  5. Heja på ditt favoritlag.

Vill du veta varför NordVPN fungerar så bra för NHL? Eller är du nyfiken på var du kan streama matcherna? Då bör du läsa vår artikel här nedan.

Ishockey är en av de populäraste sporterna i USA och Kanada, men även i Europa finns det en stor följarskara till denna fartfyllda sport. National Hockey League (NHL) är världens främsta ishockeyliga, det kan dock vara svårt att se hitta en bra NHL-stream i Sverige.

Vill du veta hur du kan komma runt de geografiska blockeringar som finns för utländska streams och för svenska NHL live streams ifall du befinner dig utomlands för att se alla NHL-matcher online? Läs vidare!

Var kan man se NHL-stream i Sverige?

Hockeyspelare

I Sverige kan du se NHL på svenska genom Viaplay. Med prenumerationsplanen Viaplay Total ser du alla säsongens NHL-matcher, inklusive slutspelet, och utöver det sänder de utvalda matcher i Viasats sportkanaler, samt vid speciella tillfällen på TV10. Och även om du befinner dig utanför Europa kan du se på alla NHL-matcher hos Viaplay med hjälp av att prenumerera och koppla upp dig till en VPN för Sverige.

Men med Viaplays senaste prishöjningar kanske inte det här är ett alternativ för alla, och lyckligtvis finns det en lösning på detta. Med en VPN-anslutning kan du även få åtkomst till utländska streams. Om du ansluter till en VPN-server i landet där sändningen kommer ifrån, så ändras din IP-adress till en från det landet och du kan kringgå geo-blockeringar utan problem. Du kan till exempel titta på gratis streams av kanadensiska matcher via CBC. Dessutom finns högkvalitativa sändningar från Hulu och NHL.TV.

NordVPN är VPN-tjänsten som vi rekommenderar för det här syftet. Den här leverantören har ett globalt servernätverk som gör att du kan komma åt streams i USA, Kanada och Sverige, utan problem var du än är i världen. Servrarna är också supersnabba så att du kan titta på livematcher utan att oroa dig för buffring eller suddig bild.

Just nu får du 69% rabatt när du registrerar dig för en prenumeration.

Steg-för-steg-guide: Se NHL live stream med en VPN

Följ bara vägledningen här nedan för att se NHL-matcher live från Sverige!

  1. Prenumerera på en VPN-leverantör. Vårt främsta val är NordVPN.
    NordVPN
    Erbjudande Julerbjudande: endast 2,99$ per månad för ett 2-årigt abonnemang (+3 månader gratis) med en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti
    Från
    $ 2,99
    9,3
    • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
    • Trevlig och tilltalande app
    • Ingen loggning
    Besök NordVPN
  2. Ladda ner VPN-programmet.
  3. Logga in till VPN-programmet med kontouppgifterna som du skapade när du registrerade dig.
  4. Anslut till en server i Kanada.
  5. Gå in på CBC:s gratis stream och njut av NHL-matchen.

På samma sätt kan du också avblockera andra streams från exempelvis USA och Sverige (om du är utomlands). I steg 4 väljer du sedan en server från landet där sändningen kommer ifrån.

NHL-kanaler och streams

Här nedan är en lista med rekommenderade plattformar där NHL-matcher sänds. Observera att för de flesta av de här tjänsterna behöver du en VPN för att få rätt IP-adress. Många streams kräver också en betald prenumeration.

StreamPrisVad behöver man?
Viaplay699kr/månad– Prenumerera på Viaplay Total
Hulu10,99$/månad– Prenumerera på Hulu
– Amerikansk IP-adress
NHL.tv14,99$ per månad eller 99,99$ för hela säsongen– Prenumerera på NHL.tv
– Utländsk IP-adress där NHL.tv är tillgängligt (t.ex. Belgien, Lettland eller Schweiz)
CBCGratis– Kanadensisk IP-adress

Det kan vara knepigt att prenumerera på en amerikansk streamingtjänst. Ofta går det bara om man har ett amerikanskt betalkort. Det finns dock lösningar. I Sverige kan du till exempel skaffa en prenumeration hos Hulu med ett presentkort.

Se Stanley Cup i Sverige med en VPN

Kampen om Stanley Cup är kanske den mest spännande delen av NHL och naturligtvis vill man inte missa det! Dessutom kan du enkelt se de här matcherna med hjälp av en VPN. Det fungerar på samma sätt som att streama andra NHL-matcher:

  1. Anslut till en VPN-server i det land där din streamingtjänst är tillgänglig i.
  2. Gå in på streamingtjänsten som sänder Stanley Cup.
  3. Prenumerera på streamingtjänsten (om det behövs), och njut av slutspelsspänningen.

Med NordVPN kan du avblockera samtliga streamingtjänster som vi nämnt i den förra sektionen.

NHL-lag: Hur många svenskar spelar i NHL?

National Hockey Leauge är en stor ishockeyliga med lag från USA och Kanada, där naturligtvis majoriteten av spelarna kommer från dessa länder. Men om vi räknar bort de här värdländerna så har Sverige med bred marginal flest NHL-spelare. Sverige har cirka 100 aktiva NHL-spelare, vilket i praktiken motsvarar mellan fyra och fem hockeylag.

Vi skulle givetvis kunna nämna en lång lista av svenska toppspelare, men här är några av de som gjort störst avtryck i år:

  • William Nylander (Högerforward), Toronto Maple Leafs
  • Rasmus Dahlin (Back), Buffalo Sabres
  • Elias Pettersson (Center), Vancouver Canucks
  • Jakob Markström (Målvakt), Calgary Flames
  • Filip Forsberg (Vänsterforward), Nashville Predators

När börjar NHL? Här är säsongens viktiga datum

Naturligtvis har många hockeyfans redan koll på läget, men vi vill gärna påminna alla när de viktiga matcherna i NHL är. Så i tabellen nedan kan du se en översikt av säsongen 2023/2024.

HändelseDatum
Grundserien10 oktober, 2023 – 18 april, 2024
NHL All-Star Weekend2 – 3 februari, 2024
NHL Stadium Series17 – 18 februari, 2024
Stanley Cup-slutspelet börjar22 april, 2024

Slutsats: Streama NHL från Sverige

Som vi visat kan en VPN ge dig åtkomst till utländska billiga streams och gratis streams, men utöver det ger en VPN även ett extra skyddslager för de flesta aktiviteter som du ägnar dig åt på nätet. Och om du är bosatt utanför EU och EEA kan du få tillgång till svenska NHL-sändningar hos Viaplay med hjälp av en VPN. Ett annat tips är NHL-podden med Bjurman och Ekeliw som bjuder på för- och eftersnack, samt allt möjligt om NHL i allmänhet.

Det finns så klart en rad andra sporter man kan se på överallt i världen. Om du exempelvis är fotbollsintresserad rekommenderar vi även att du tar en titt på våra artiklar om vart man kan se Champions League-matcher gratis online och Europa League-stream gratis online.

Hur man kan se gratis NHL-streams online: Vanliga frågor

Vill du veta mer om hur man streamar NHL-matcher online i år? Läs några av de vanligaste frågorna och få snabba svar på dina funderingar.

Vart kan man se NHL gratis?

Du kan hitta en gratis NHL-stream hos kanadensiska CBC. Det enda du behöver är att prenumerera på en VPN-tjänst som har bra kanadensiska servrar, ladda ner appen, ansluta till en kanadensisk server och klicka igång matchen.

Vart kan man se NHL i Sverige?

I Sverige kan du se alla NHL-matcher på streamingplattformen Viaplay med sportpaketet Viaplay Total. Dessutom sänds en del av matcherna i Viasats sportkanaler, samt vid speciella tillfällen även på TV10.

Och ifall du befinner dig utanför Europa kan du alltid använda en VPN-tjänst få åtkomst till svenska Viaplay.

Vill du hålla dig uppdaterad på allt om NHL kan du också lyssna på NHL-podden.

Vilken kanal sänder NHL idag?

Du hittar ofta NHL-matcherna på kanalerna: VSport Hockey, VSport1 och VSport Premium, VSport Extra, samt ibland på TV10.

Lämna en kommentar