Spara pengar

De flesta vet inte att man kan spara pengar på nätet genom att ansluta till internet i ett annat land. Det beror på att priserna på onlinevaror och tjänster beror på din plats. Till exempel tenderar produkter och tjänster att vara billigare i Polen jämfört med i Sverige. I viss mån är det logiskt, men vad gäller onlinebeställningar är det ganska konstigt att prisskillnaderna för samma produkt kan vara så stora. Men de här skillnaderna gör att du kan spara pengar på dina onlineköp. Det kan du göra när du vill köpa en produkt, programvara, tjänst, flygbiljett eller några hotellnätter online. Genom att ändra din virtuella plats kommer det att se ut som om du befinner dig i ett annat land. Detta gör att du ser lägre priser än vanligt.

Vad kan man spara pengar på?

Eftersom man kan beställa nästan vad som helst nuförtiden kan du spara pengar på massor av saker. Till exempel programlicenser, Netflix-konton och även hotellbokningar och flygbiljetter. Alla dessa kan vara billigare om du ändrar din virtuella plats till ett annat land. I de olika artiklarna i den här sektionen dyker vi djupt i världen av onlinebesparingar genom att ändra din IP-adress. Med en VPN är det enkelt. Steg för steg visar vi dig hur du kan få rabatter på det här sättet.

Få rabatter när du beställer från ett annat land

Priset som du betalar för prenumerationer och andra saker avgörs baserat på landet du befinner dig i. Men det betyder inte att de här produkterna inte funkar när du reser till ett annat land eller stänger av din VPN. Om du exempelvis skaffar ett Netflix-konto i Storbritannien så kan du fortfarande använda kontot i USA. Så här fungerar det ofta: du köper något i ett land, men det går ändå att använda i ett annat land. Det gör att du helt enkelt kan köpa produkter medan du låtsas vara i ett annat land och senare använda dem i ditt eget land.

Men en del tjänster är inte tillgängliga över hela världen. Till exempel finns det många streamingtjänster som är tillgängliga i USA, men inte i många andra länder. Om du vill få åtkomst till de här tjänsterna oavsett var du befinner dig kan du använda en VPN. Netflix fungerar på samma sätt. Utbudet som visas för dig på ditt Netflix-konto beror alltid på din nuvarande plats: svenska Netflix ser helt annorlunda ut jämfört med polska Netflix. Har du använt en VPN för att skaffa en billig Netflix-prenumeration? Då innebär det inte att du bara kan se på Netflix-biblioteketet från landet du köpte ifrån, utbudet beror på din virtuella plats som du kan justera med en VPN.